Ο Λαπόρτ στο «Αστερίξ κι Οβελίξ»!

Ο Λαπόρτ στο «Αστερίξ κι Οβελίξ»!

Ο Γάλλος διεθνής κεντρικός αμυντικός αποχαιρέτισε την Αθλέτικ Μπιλμπάο, καθ’ οδόν για το Μάντσεστερ και την Σίτι, παρομοιάζοντας τους Βάσκους με τους Γαλάτες του πασίγνωστου κόμικ!

Ο Εμερίκ Λαπόρτ αποτελεί εδώ και κάμποσες ώρες το μεγάλο απόκτημα της Μάντσεστερ Σίτι, κατά τη διάρκεια της χειμερινής, μεταγραφικής περιόδου, αφού στον Γάλλο, διεθνή, κεντρικό αμυντικό (με τις Βασκικές ρίζες) δόθηκαν τα 65 εκ. ευρώ της ρήτρας αποδέσμευσης του (συν άλλα 5 για «τροφεία»), προκειμένου να τα καταβάλλει στην Ισπανική Λίγκα, για λογαριασμό της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Έτσι ο 23χρονος, αριστεροπόδαρος, αμυντικός έγινε  ρέκορντμαν μεταγραφής για τους «Πολίτες». Φεύγοντας, όμως, δεν έριξε «μαύρη πέτρα» πίσω του…

Παρότι δεν αποχαιρέτισε όπως ήθελε, με συνέντευξη Τύπου, καθότι η νέα του ομάδα επέτασσε άμεση ενσωμάτωση του στις τάξεις της, εκείνος δεν ξέχασε τα «λιοντάρια» και μέσω του λογαριασμού του στη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Instagram» αποχαιρέτισε την πρώην ομάδα του και τους υποστηρικτές της.

«Απ’ όταν ήρθα, παιδάκι, στο Μπιλμπάο, την σεζόν 2009-10, ήταν πολλές οι εμπειρίες που μου έλαχε να ζήσω, μερικές αθλητικές, αλλά μου αρέσει να θυμάμαι πως ότι είμαι τώρα, ως οντότητα, είναι, σε μεγάλο ποσοστό, αποτέλεσμα του πως με υποδέχθηκαν, μου συμπεριφέρθηκαν και με μεταχειρίστηκαν, εδώ, σε θεμελιώδεις πτυχές της ζωής μου».

Και συνεχίζει απαριθμώντας τις αρετές του συλλόγου: «Η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στον συμπαίκτη, η συλλογική προσπάθεια, η υπευθυνότητα, σε κάθε αποτέλεσμα, με «σημάδεψαν» ανεξίτηλα».

Ακολούθως αναφέρεται στην πορεία του στα τμήματα υποδομής του συλλόγου όπου εντάχθηκε 7 ετών, στο πρώτο του γκολ (κόντρα στην Τσαντρέα), την «προαγωγή» του στις ηλικιακά μεγαλύτερες ομάδες της Αθλέτικ, την παρθενική του παρουσία στην «πρώτη» ομάδα, σε φιλικό, το επίσημο ντεμπούτο του (σ. στο Europa League, κόντρα στην Χάποελ Κιριάτ, στις 28/11/2012, χρησιμοποιήθηκε από τον Μαρσέλο Μπιέλσα), το πρώτο του γκολ (μ’ αντίπαλο την Χετάφε, στις 28/10/2013), αλλά και στην παρθενική του αποβολή ως «μαθήματα» καριέρας, πριν επανέλθει στην πρώην ομάδα του παραλληλίζοντας την με το γνωστό…ανυπότακτο χωριό των Γαλατών, προϊόν της φαντασίας των Γκοσινί κι Ουδερζό!

«Όταν μιλάμε για μοναδική ομάδα, με φιλοσοφία διαφορετική των υπολοίπων, αναφερόμαστε στην Αθλέτικ. Ένιωσα πρωταγωνιστής σε περιπέτεια των…Αστερίξ κι Οβελίξ, που μου επέτρεψε, μεταξύ άλλων, να παίξω στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να κερδίσω έναν τίτλο κόντρα σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες παγκοσμίως, αλλά, κυρίως, να περιστοιχίζομαι από εξαιρετικούς συμπαίκτες, τεχνικούς, αλλά κι ανθρώπους»
Και καταλήγει: «Ένα ξέρω, ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ που έγινα καλύτερος αθλητής κι άνθρωπος. Γι αυτό δεν λέω «αντίο», αλλά «εις το επανιδείν». Την Αθλέτικ θα την έχω πάντα στην καρδιά μου.»

269.5 εκ. ευρώ σ’ ένα χρόνο, για «της αμύνης τα παιδιά»!

Μετά το δακρύβρεχτο αποχαιρετισμό ο Λαπόρτ αποτελεί μέρος ενός πρότζεκτ που κατέβαλλε, για «της αμύνης τα παιδιά», 269, 5 εκ. ευρώ σ’ ένα χρόνο! Είναι, μάλιστα, δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος αμυντικός στα χρονικά (μετά τον Φαν Ντάϊκ)! Το κόστος μεταγραφής του υποσκέλισε εκείνα του Στόουνς (55 εκ. ευρώ) τον περσινό Γενάρη και των Γουόκερ (57 εκ. ευρώ), Ντανίλο (30 εκ. ευρώ), Μεντί (57,5 εκ. ευρώ) το καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ