Ο απόλυτος Χιμένεθ στις «κιτρινόμαυρες» πρεμιέρες και ο Ολυμπιακός (vids)

Ο απόλυτος Χιμένεθ στις «κιτρινόμαυρες» πρεμιέρες και ο Ολυμπιακός (vids)

Άχαστος είναι ο Μανόλο Χιμένεθ όταν κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ΑΕΚ ενώ θετική παράδοση έχει και κόντρα στον Ολυμπιακό. Υπάρχει όμως και η μαύρη βραδιά της 20ης Μαρτίου του 2011 που θα τον στοιχειώνει.

Επιστροφή νούμερο τρία στην ΑΕΚ για τον Μανόλο Χιμένεθ που θα καταγράψει την τέταρτη θητεία του στην ομάδα που όπως ο ίδιος έχει δηλώσεις πολλάκις, είναι στην καρδιά του μαζί με την αγαπημένη του Σεβίλλη. Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός ξέρει πάρα πολύ καλά πού έρχεται και τί θα συναντήσει. Αυτός άλλωστε ήταν και ο κύριος λόγος που ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον εμπιστεύτηκε ξανά.

Με το… καλημέρα όμως ο Μανόλο θα πέσει στα βαθιά. Η ΑΕΚ βρίσκεται ήδη στο -8 από την κορυφή και στην πρεμιέρα του τον περιμένει επίσκεψη στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ένα ντέρμπι για το οποίο τα δεδομένα είναι πολύ απλά για τους «κιτρινόμαυρους». Είτε κερδίζουν και μένουν ζωντανοί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος είτε σε διαφορετική περίπτωση αποχαιρετούν για ακόμη μία σεζόν από νωρίς την υπόθεση τίτλος.

Άχαστος στις πρεμιέρες

Από στατιστικής άποψης, η ΑΕΚ έχει έναν λόγο για να είναι πολύ αισιόδοξη ενόψει του ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους». Ο λόγος αυτός δεν είναι άλλος από τα αποτελέσματα του Χιμένεθ στις προηγούμενες τρεις πρεμιέρες του στον πάγκο της ομάδας. Τρεις νίκες και μάλιστα με μηδέν παθητικό.

Η αρχή έγινε όταν για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 2010-11 η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να έχει φανταστεί ούτε ο ίδιος. Η Ένωση διαλύει με 4-0 τον Άρη σε ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία για τα… όργια που έκανε ο Νάτσο Σκόκο.

Η δεύτερη θητεία του ξεκίνησε με εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τους Αρκάδες για τη 17η αγωνιστική της σεζόν 2016-17 και επικράτησε σχετικά εύκολα με 2-0.

Θητεία τρίτη και ξεκίνημα με νίκη ξανά. Αυτή τη φορά κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι για το πρώτο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου της σεζόν 2018-19 και η ΑΕΚ επικρατεί με 1-0 κάνοντας το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η παράδοση με τον Ολυμπιακό και η «μαύρη» νύχτα

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν φυσικά οι  αναμετρήσεις του με τον Ολυμπιακό. Κόντρα στους Πειραιώτες ο 56χρονος τεχνικός μετράει έξι νίκες, τρεις ήττες (η μία μάλιστα συνδυάστηκε με πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου) και μία ισοπαλία.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» συγκεκριμένα, όπου θα ντεμπουτάρει αυτή τη φορά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει ζήσει την απόλυτη χαρά αλλά και τη χειρότερη στιγμή της προπονητικής του καριέρας. Όσον αφορά το πρώτο, φυσικά έχει να κάνει με την απίθανη ανατροπή της ΑΕΚ τη σεζόν 2017-18 που βρήκε την Ένωση πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια.

Όσο για τη δεύτερη, είναι η βραδιά της 20ης Μαρτίου του 2011 όταν με εκείνον στον πάγκο η ΑΕΚ γνώρισε μια από τις μεγαλύτερες ήττες της ιστορίας της, με το 6-0 από τον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Συνολικά πάντως, στο φαληρικό γήπεδο, ο Χιμένεθ μετρά δύο νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία. Για να δούμε τί θα κάνει αυτή τη φορά…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ