Το θαύμα της Αλκογιάνο: Το 0,00035% μπάτζετ της Ρεάλ και ο Covid που σαρώνει την πόλη

Το θαύμα της Αλκογιάνο: Το 0,00035% μπάτζετ της Ρεάλ και ο Covid που σαρώνει την πόλη

Ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, ένα μπάτζετ που δεν συγκρίνεται ούτε με τον πιο χαμηλόμισθο παίκτη της Ρεάλ και μια πόλη που δεν πανηγύρισε όπως ήθελε.

Ετούτη η ποδοσφαιρική ιστορία θα μπορούσε να γίνει βιβλίο. Ταινία. Κάποια σειρά στο Netflix που θα μπορούσε να εξηγήσει το… ανεξήγητο. Ναι, ποδοσφαιρικά ανεξήγητο ήταν αυτό που συνέβη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Η Αλκογιάνο, μια ομάδα άσημη, με τους ποδοσφαιριστές της να είναι ερασιτέχνες και να έχουν μια άλλη δουλειά ως βασική για να βγάζουν το ψωμί τους. Απέναντι στην πλούσια και φανταχτερή Ρεάλ Μαδρίτης. Και μόνο από τη μέρα της κλήρωσης, όταν έγινε γνωστό πως η βασίλισσα θα πάει στο Αλκόι για να την αντιμετωπίσει, όλοι ήταν χαρούμενοι.

Δε σου δίνεται πολλές φορές η ευκαιρία να βρεθείς αντιμέτωπος με κάποια από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Να ανταλλάξεις φανέλα μαζί τους.

Η Αλκογιάνο δεν αντάλλαξε μόνο φανέλες. Δεν έπαιξε με φόβο. Ούτε με υπερβάλλοντα σεβασμό. Έκανε τη Ρεάλ να υποφέρει. Και την έστειλε εκτός Κυπέλλου, στη μεγαλύτερη νύχτα στην ιστορία αυτού του μικρού συλλόγου. Σε μια βραδιά που έγραψε ιστορία, αλλά που δεν μπόρεσαν οι κάτοικοι της περιοχής να την πανηγυρίσουν όπως θα ήθελαν.

Βλέπετε, το Αλκόι, η μικρή βιομηχανική πόλη στην οποία εδρεύει η Αλκογιάνο, βρίσκεται σε πολύ αυστηρό lockdown. Η αντιστοιχία πληθυσμός – κρούσματα κορωνοϊού είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη πόλη στην Ισπανία αυτή τη στιγμή. Με αποτέλεσμα ο καθένας να γιορτάσει σπίτι του ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά θαύματα που υπήρξαν ποτέ στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Ισπανίας.

Κι όλα αυτά; Με ένα μπάτζετ 700 χιλιάδων ευρώ συνολικά. Τι σημαίνει 700.000 ευρώ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης; Το 0,0035% του μπάτζετ της ομάδας του Ζιντάν που φτάνει τα 283 εκατομμύρια ευρώ. Ολόκληρη η Αλκογιάνο κοστίζει 700.000 ευρώ και ο πιο χαμηλόμισθος παίκτης της Ρεάλ παίρνει τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ