Η τελευταία… ζαριά του Στέφανου Καπίνο

Η τελευταία… ζαριά του Στέφανου Καπίνο

Το παιδί θαύμα του Παναθηναϊκού που φόρεσε τα γάντια του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας. Ο ίδιος που είναι δανεικός στη Ζαντχάουζεν σε ηλικία 26 ετών. Και ψάχνει την τρίτη - και τελευταία - ευκαιρία της καριέρας του.

Δεν είχε προλάβει καλά – καλά να ενηλικιωθεί. Ήταν 17 ετών, έξι μηνών και εννιά ημερών την 17η Σεπτεμβρίου του 2011, όταν βλέποντας τον Ορέστη Καρνέζη να αποβάλλεται σε ένα ματς του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο έμπαινε στο γήπεδο και έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των πράσινων. Αντιλήφθηκαν όλοι, βλέποντας τον κάτω απ’ τα δοκάρια, γιατί τον Στέφανο Καπίνο τον συνόδευαν τόσα κολακευτικά σχόλια.

Στα 19 του ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Λίγο καιρό αφότου έκλεισε τα 20 έπαιρνε μεταγραφή για την Μπουντεσλίγκα, με τη Μάιντς να προσφέρει 2,2 εκατομμύρια ευρώ στον Παναθηναϊκό και τετραετές κλειστό συμβόλαιο στον Ελληνα τερματοφύλακα.

Δεν έκανε ποτέ την καριέρα που θα ονειρευόταν εκεί και έναν χρόνο αργότερα επέστρεφε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Ναι ο Στέφανος Καπίνο είχε να περηφανεύεται πως σε μόλις 21 χρόνια ζωής είχε προλάβει να παίξει στις δύο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας και να πάρει μεταγραφή σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Και οι υπόλοιποι είχαν να λένε για ένα παιδί… θαύμα, που θα άφηνε εποχή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και που θα γινόταν ο επόμενος μεγάλος τερματοφύλακας της Εθνικής μετά τον Αντώνη Νικοπολίδη.

Δεν συνέβη τίποτα απ’ όλα αυτά. Στον Παναθηναϊκό έπαιξε 46 παιχνίδια. Στη Μάιντζ μόλις δύο. Στον Ολυμπιακό μόλις 26 σε 2,5 χρόνια, πριν παραχωρηθεί δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε τέσσερις φορές. Το καλοκαίρι του 2018 η Βέρντερ Βρέμης του ανοίγει και πάλι την πόρτα της Bundesliga.

Ακόμα μία μεταγραφή έξι μηδενικών, αφού οι Γερμανοί σπαταλούν ένα εκατομμύριο ευρώ. 2,5 χρόνια αργότερα, ο Καπίνο όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί, αλλά με δύο μόλις συμμετοχές δίνεται δανεικός στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Στη Ζαντχάουζεν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Κάποτε στην ελληνική τηλεόραση υπήρχε ένα τηλεπαιχνίδι του Χρήστου Φερεντίνου, που οι ερωτήσεις γίνονταν σε 100 ανθρώπους κι εκείνοι έδιναν τις απαντήσεις. Αν ρωτούσαμε 100 ανθρώπους σήμερα για το πόσο χρονών είναι ο Στέφανος Καπίνο, η απάντηση «26» δύσκολα θα ακουγόταν έστω κι από έναν. Κι όμως, μόλις στα 26 του χρόνια το άλλοτε μεγαλύτερο ταλέντο της Ελλάδας στα γκολπόστ ψάχνει να βάλει στοπ στην ελεύθερη πτώση στην οποία έχει βρεθεί η καριέρα του.

Ψάχνει μία τελευταία ευκαιρία στο Ζαντχάουζεν να ξεφύγει από τον πάγκο, να βάλει τα γάντια, να γίνει βασικός, να νιώσει σημαντικός. Ψάχνει να παίξει. Και προς το παρών όχι μόνο παίζει, αλλά θυμίζει τον παλιό, καλό Καπίνο. Τρεις συμμετοχές σε ισάριθμα ματς, MVP στον πρώτο του αγώνα και κολακευτικά σχόλια από τον Μιχάιλ Κάμπακα, αθλητικό διευθυντή του κλαμπ, ο οποίος μιλώντας για εκείνον είπε πως «είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να υπογράψουμε έναν τέτοιο διεθνώς έμπειρο τερματοφύλακα. Είμαι πεπεισμένος πως θα μας βοηθήσει στη δύσκολη αυτή κατάσταση».

Την ίδια ώρα, η Βέρντερ δεν… καίει το πρότζεκτ του Έλληνα τερματοφύλακα. Με τον βασικό στη Βρέμη, Παβλένκα, να είναι έτοιμος για περήφανη πώληση το ερχόμενο καλοκαίρι, οι άνθρωποι της Βέρντερ παραχώρησαν δανεικό τον Καπίνο ώστε να πάρει παιχνίδια και να τον τσεκάρουν και οι ίδιοι σε συνθήκες ανταγωνισμού και πίεσης.

Κι αν το επόμενο πεντάμηνο πάνε όλα καλά; Ο Καπίνο θα γυρίσει στη Βρέμη με την τρίτη και ίσως τελευταία του ευκαιρία να αγωνιστεί στο τοπ επίπεδο της Bundesliga και κατ’ επέκταση της Ευρώπης. ΆΑλλωστε, όπως είπαμε, δεν τον πήραν και τα χρόνια. Είναι μόλις 26 ετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ