Μπλέικ Γκρίφιν : Τα είχα όλα μια φορά…

Μπλέικ Γκρίφιν : Τα είχα όλα μια φορά…

Από το Νο.1 του ντραφτ, τα τεράστια συμβόλαια, τα τρομακτικά καρφώματα και τη μεγάλη φήμη, ο Μπλέικ Γκρίφιν είδε την καριέρα του να καταρρέει φτάνοντας στον παραγκωνισμό του από τους Πίστονς.

Ο περίφημος νόμος που άθελα του… διατύπωσε ο μηχανικός της αεροναυπηγικής, Έντουαρντ Μέρφι, αναφέρει πως «ό,τι είναι να πάει στραβά, θα πάει στραβά». Στην περίπτωση του Μπλέικ Γκρίφιν τα πράγματα φαινόντουσαν πως μπορούσαν να πάνε στραβά και τελικά έτσι έγινε.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Πέρασε δύο χρόνια στο Κολέγιο της Οκλαχόμα, δείχνοντας πως έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Επιλέχθηκε το 2009 στο νούμερο 1 του ντραφτ, από τους Λος Άντζελες Κλίπερς, και μαζί με τον Κρις Πολ δημιούργησαν ένα από τα πιο εντυπωσιακά δίδυμα στην ιστορία του αθλήματος.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για τον Γκρίφιν που έσπασε την αριστερή του επιγονατίδα, την οποία είχε τραυματίσει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση χάνοντας το σύνολο της σεζόν 2009-10.

Έκανε το ντεμπούτο του στο NBA ως πρωτάρης την ακόλουθη σεζόν και επιλέχθηκε ως All-Star, κερδίζοντας το βραβείο του «Rookie» της Χρονιάς αποδεικνύοντας πως μπορεί να έχει μεγάλη καριέρα.

Φυσικά δεν έμεινε μόνο εκεί αφού την ίδια σεζόν κατέκτησε τον διαγωνισμό καρφωμάτων κάνοντας… τρελά πράγματα, όπως για παράδειγμα να περάσει πάνω από ένα… αυτοκίνητο! Αυτό δεν είναι κάτι που το βλέπουμε καθημερινά.

Οι Κλίπερς, οι τραυματισμοί, τα «ποτά και τα ξενύχτια»

Ο Γκρίφιν ήταν ένα «θαύμα» της φύσης. Απίστευτα δυνατός, με πολύ καλή τεχνική και ένα άλμα που κανείς μα κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει. Τρομοκρατούσε το ΝΒΑ για μεγάλο διάστημα όντας από τους πιο κυριαρχικούς ψηλούς.

Όλα αυτά είχαν ως φυσικό επακόλουθο να γίνει από τους πιο αναγνωρίσιμους παίκτες στη λίγκα. Έτσι τη σεζόν 2013/14 έφτασε να λαμβάνει τον διπλάσιο μισθό από την προηγούμενη χρονιά και αυτό το ποσό να ανεβαίνει.

Οι τραυματισμοί όμως συνέχιζαν να τον ταλαιπωρούν, μην αφήνοντας τον να ξεδιπλώνει εύκολα το ταλέντο του. Τα ξέφρενα πάρτι και η ακριβή διασκέδαση ήταν ένας τρόπος να ξεφεύγει από όλα αυτά, με τις γυναίκες φυσικά να μην λείπουν από τη ζωή του.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως έχει δημιουργηθεί σχετικό σάιτ το οποίο έχει καταγεγραμμένες όλες τις συντρόφους που είχε στη ζωή του!

Το κεφάλαιο Πίστονς και τα πολλά λεφτά

Πέρασε μια γεμάτη οκταετία (2010-18) με τους Κλίπερς έχοντας πολλά πάνω-κάτω, όμως η ομάδα δεν απέδιδε όπως όλοι θα περίμεναν και ο Γκρίφιν αποφάσισε να φύγει.

Επόμενος σταθμός οι Ντιτρόιτ Πίστονς. Τα λεφτά ήταν πολλά. Συγκεκριμένα 171,174,820 δολάρια για πέντε χρόνια. Δύσκολο να πει όχι. Όμως δεν είναι εύκολο να αποχωριστείς το Λος Άντζελες. Κάτι που με όσα αναφέρουν στην Αμερική δεν το έχει κάνει, αφού ζει ακόμα στην πόλη της Καλιφόρνια και μεταφέρεται στο Ντιτρόιτ!

Οι τραυματισμοί είναι φανερό πως τον έχουν επηρεάσει και δεν είναι πλέον ο ίδιος. Έχει αλλάξει πλέον το στυλ του, αφού άλλαξε και το ίδιο το παιχνίδι. Η λίγκα έγινε πιο «σοφτ». Το ίδιο και ο Μπλέικ. Παρότι θα μπορούσε να κάνει… πλάκα με τη δύναμη του.

Τα μαγικά καρφώματα έδωσαν τη θέση τους στα τρίποντα. Πολλά τρίποντα και λίγα καρφώματα. Τόσο λίγα που δεν θύμιζε σε τίποτα πλέον τον παλιό καλό Γκρίφιν. Πλέον έχουν ξεχαστεί και αυτά. Για να καταλάβετε, φέτος έχει επιχειρήσει σε 20 ματς, 124 τρίποντα, 30 λέι απ και ΚΑΝΕΝΑ κάρφωμα…

Όμως η καρδιά του πολεμιστή παραμένει μέσα του. Κάτι που έδειξε πρόπερσι, όταν οι Πίστονς μπήκαν 8οι στα πλέι-οφ και βρήκαν του Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο μπροστά τους. Τα «πιστόνια» έχασαν 4-0. Ο Γκρίφιν όμως ήταν τραυματίας και αποφάσισε να παίζει με δεμένο πόδι, καταθέτοντας την ψυχή του στο παρκέ. Και φυσικά αυτό είναι προς τιμήν του.

Πλέον τα πράγματα συνεχίζουν να είναι άσχημα. Η ομάδα του Ντιτρόιτ αποφάσισε πως δεν αξίζει να δίνει τόσα χρήματα για έναν παίκτη που δεν είναι ο ίδιος πλέον και δεν έδωσε αυτά που όλοι περίμεναν, αποφασίζοντας το «rebuilding».

Έτσι ο Μπλέικ όπως έγινε γνωστό, παραγκωνίζεται μέχρι να δουν τι θα τον κάνουν στο Ντιτρόιτ. Κυρίως δηλαδή αν υπάρξει ομάδα που θα ανταλλάξει για χάρη του. Για να ξεκινήσει πάλι από το μηδέν την καριέρα του. Μιας και ακόμα μπορεί να δώσει πολλά.

Όπως και να έχει ο Γκρίφιν τα είχε όλα και τα έχασε. Τα πράγματα έπειτα από ένα διάστημα πήγαν στραβά και δεν μπορούσαν να σταματήσουν. Βέβαια δεν φταίει μόνο ο ίδιος (για τους τραυματισμούς τουλάχιστον), ωστόσο έβαλε το… χεράκι του για να επιβεβαιωθεί και ο Μέρφι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ