ΑΕΚ : Η «κατάρα» της Λεωφόρου (vids)

ΑΕΚ : Η «κατάρα» της Λεωφόρου (vids)

Στη συμπλήρωση 20 χρόνων χωρίς διπλό στη Λεωφόρο, η ΑΕΚ ψάχνει τη νίκη-βάλσαμο που θα βάλει επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την κάκιστη παράδοση και θα της δώσει ώθηση ενόψει πλέι οφ.

Μετά από ακόμη μία απώλεια βαθμών φέτος στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ προετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (28/2, 19:30) στη Λεωφόρο. Ένα ντέρμπι που σε αυτή τη φάση θα κρίνει πολλά σε ψυχολογικό κυρίως επίπεδο για τις δύο ομάδες, μιας και οι διαφορές μεταξύ των τεσσάρων υποψήφιων για τα τρία ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι μικρές και η μάχη φαίνεται πως θα κρατήσει μέχρι το τέλος των πλέι οφ.

Ο Παναιτωλικός έκανε πάντως ένα δώρο στην Ένωση και στους άλλους δύο διεκδικητές, στερώντας από τους «πράσινους» τρεις βαθμούς που θα τους έφερναν σε ισοβαθμία με Αρη και ΑΕΚ. Έτσι η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έχει ένα μικρό αβαντάζ στο ντέρμπι που έρχεται αλλά πιθανότατα αυτό να είναι και το μόνο πλεονέκτημα που έχει σε σχέση με τον αντίπαλό της.

Πέραν των πολλών απουσιών που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ χάνοντας σχεδόν τη μισή της ενδεκάδα πλέον από τραυματισμούς αλλά και της κακής της αγωνιστικής κατάστασης, την Κυριακή θα βρεθεί αντιμέτωπη και με μια ιδιαίτερα αρνητική παράδοση που έχει να κάνει με την έδρα της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εδώ και κάποιους μήνες στην ιστορική Λεωφόρο η οποία μόνο ευχάριστες μνήμες δεν ξυπνάει στους «κιτρινόμαυρους». Το ακριβώς αντίθετο…

Το κακό σερί και η μοναδική εξαίρεση στο Κύπελλο

Ηταν η 7η Μάϊου του μακρινού 2001 όταν για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν, η ΑΕΚ επικρατούσε με 1-0 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο χάρη σε γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη από ασίστ του Βασίλη Τσιάρτα. Έκτοτε πέρασαν 20 χρόνια παρά 2,5 μήνες που ο Δικέφαλος αγνοεί τη νίκη στο συγκεκριμένο γήπεδο σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Θα σκεφτεί εύλογα κάποιος ότι ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε όλα αυτά τα χρόνια στη Λεωφόρο, αντίθετα μάλιστα είναι περισσότερα τα χρόνια που έπαιζε στο ΟΑΚΑ. Παρ’ όλα αυτά όμως είναι γεγονός πως όσες φορές το «τριφύλλι» υποδέχτηκε έκτοτε την ΑΕΚ στη φυσική του έδρα, δεν έχασε.

Σε οκτώ ματς κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός μέτρησε τέσσερις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες ενώ υπήρξαν και τρία ματς για πλέι οφ όπου επικράτησε και τις τρεις φορές, τις δύο μάλιστα και με μεγάλα σκορ (4-1, 3-0).

Μοναδική εξαίρεση σε όλα αυτά τα χρόνια, ένα ματς Κυπέλλου το 2005 όπου η ΑΕΚ νίκησε με 3-1 τον Παναθηναϊκό σε αγώνα ρεβάνς για τους «16» της διοργάνωσης παίρνοντας και την πρόκριση για τον επόμενο γύρο. Υπάρχει και άλλο ένα ματς Κυπέλλου που είχε έρθει ισόπαλο (2-2) τη σεζόν 2003-4 για τα ημιτελικά.

Σε σύνολο λοιπόν 13 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις από τον Μάιο του 2001 κι έπειτα, η ΑΕΚ έχει καταγράψει στη Λεωφόρο επτά ήττες, πέντε ισοπαλίες και μόλις μία νίκη. Καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό θα είναι για την Ένωση ένα διπλό στο ντέρμπι της Κυριακής έχοντας πίσω της πέραν όλων των αγωνιστικών προβλημάτων που την ταλαιπωρούν και μια τόσο αρνητική παράδοση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ