ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν : Ένας απίστευτα υποτιμημένος σταρ

ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν : Ένας απίστευτα υποτιμημένος σταρ

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν παρότι διανύει μια πολύ καλή σεζόν δεν κατάφερε να επιλεγεί στο All Star Game, με το ΝΒΑ να του δείχνει για ακόμη μία φορά πόσο τον υποτιμά.

Υπάρχουν πολλοί υποτιμημένοι παίκτες στο ΝΒΑ που είτε προσπαθούν να δείξουν τις δυνατότητες τους, είτε να κερδίσουν τη χαμένη τους αίγλη επιστρέφοντας σε υψηλά επίπεδα. Και υπάρχει κι ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν.

Ο σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς παρότι πραγματοποιεί μια πολύ γεμάτη σεζόν και οδηγεί τον νεανικό κορμό της ομάδας του Τέξας σε… υψηλές πτήσεις, δεν κατάφερε να επιλεγεί στο φετινό All Star Game, αφήνοντας τα «σπιρούνια» δεύτερη σερί χρονιά χωρίς εκπρόσωπο, για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Και το ερώτημα που πλανάται είναι, γιατί; Οι Σπερς δεν έχουν πια την αίγλη των προηγούμενων ετών με τη Big-3 των Ντάνκαν, Πάρκερ και Τζινόμπιλι, ή ακόμα και πιο πρόσφατα με τον Καουάι Λέοναρντ.

Όμως παραμένουν πιστοί στις αρχές του Γκρεγκ Πόποβιτς και πάνε κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, όντας στην 5η θέση της (και φέτος) άγριας Δύσης, με τον ΝτεΡόζαν να οδηγεί τα πιτσιρίκια της ομάδας στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο 31χρονος γκαρντ/φόργουορντ είχε τοποθετηθεί από τους… ειδικούς του ESPN ως ο 82ος καλύτερος παίκτης της λίγκας! Ίσως η ασέβεια στο μεγαλείο της.

Δεν λογίζεται ένας τέτοιος παίκτης να πέφτει τόσο χαμηλά μόνο και μόνο επειδή δεν αγωνίζεται σε κάποιο από τα φανταχτερά franchise του ΝΒΑ, αλλά στα… βαρετά «σπιρούνια».

Γι’ αυτό και ο ΝτεΡόζαν έχει βαλθεί να αποδείξει σε όλους πως κάνουν λάθος και πως αξίζει την προσοχή του κόσμου. Είναι ο απόλυτος ηγέτης στο σύνολο του «Ποπ» και τα νούμερα το αποδεικνύουν.

Στους 25 αγώνες που έχει βρεθεί στο παρκέ έχει 19,8 πόντους, 6,9 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 0,8 κλεψίματα σε 33′ κατά μέσο όρο. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Κάνει και πράγματα που δεν καταγράφονται σε αριθμούς.

Είναι πιο ώριμος από ποτέ, φαίνεται στις κινήσεις του, στις αποφάσεις του, στο πως οι συμπαίκτες του τού δίνουν τη μπάλα στα κρίσιμα όταν εκείνη ζυγίζει… τόνους, ενώ παίζει ίσως την καλύτερη άμυνα της καριέρας του. Στα 31.

Σεζόν με τη σεζόν εξελίσσεται και αυτό φαίνεται. Αν δώσεις βέβαια προσοχή. Κάτι που ο ΝτεΜάρ δεν έχει. Δεν στρέφει τα φώτα πάνω του και πιθανός αυτό επιθυμεί. Γιατί προτιμά να μιλάει με το παιχνίδι του.

Αυτό όμως δεν το βλέπουν όλοι και τον υποτιμούν. Άδικα. Φέτος είναι η στιγμή να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει. Δεν θα το κάνει όμως για τα μάτια του κόσμου. Θα το κάνει επειδή θέλει κι ο ίδιος να αποδείξει πολλά στον εαυτό του. Ότι δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν ή μάλλον δεν… παρουσιάζουν.

Ο ΝτεΡόζαν θα συνεχίσει να κάνει το παιχνίδι του και ελπίζουμε όσοι τον ξεχνούν να τον θυμηθούν άμεσα γιατί του αξίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ