ΜακΚίσικ : Το «mentality» ενός νικητή πίσω από μια δήλωση

ΜακΚίσικ : Το «mentality» ενός νικητή πίσω από μια δήλωση

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μέσα από τις δηλώσεις του, έδειξε σε όλους το «mentality» που έχει χτίσει, αλλά και το που είναι διατεθειμένος να φτάσει για να πετύχει τους στόχους του.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί στο πρώτο μέρος έπρεπε να φέρω ενέργεια στην ομάδα κάτι που δεν το έκανα. Έπρεπε να το κάνω όπως τελικά το έκανα στο β΄ μέρος. Θέλω να γίνω όπως ένας απ΄ αυτούς τους θρύλους που βλέπω στα αποδυτήρια», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Σακίλ ΜαΚίσικ μετά την ήττα του Ολυμπιακού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο ημίχρονο, που λίγο έλλειψε να μας χαρίσει ακόμα μία μεγάλη ανατροπή απέναντι στους Ρώσους.

Όπως τόνισε και ο ίδιος η δουλειά του στο παρκέ είναι να δίνει ενέργεια στο σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μετατρέποντας τη σε πόντους που είναι πολύτιμοι κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών.

Αυτό που έχει καταφέρει όμως ο 30χρονος, από πέρσι που βρίσκεται στο λιμάνι, είναι να αλλάξει τη νοοτροπία του. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως από απλά ένας καλός σκόρερ μπορεί πια να λογίζεται ως ένας από τους ηγέτες της ομάδας και να είναι κάτι που πιστεύει όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και ο κόσμος.

Το λεγόμενο «mentality» που βγάζει είναι το κάτι άλλο. Παλεύει για την κάθε μπάλα σαν να είναι η τελευταία φάση. Σαν να κρίνεται η ζωή του γι’ αυτήν.

Και πως είναι δυνατόν να μην πετύχει κάτι τέτοιο όταν έχει στα αποδυτήρια δύο από τα «ιερά τέρατα» της Euroleague. Τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη. Όταν βλέπει τον «Kill Bill» να ορμάει για να σώσει την κατοχή. Δεν είναι εύκολο να μην ακολουθήσεις το παράδειγμά τους.

Ο ΜακΚίσικ πατάει στο παρκέ και όλοι γνωρίζουν πως θα δώσει τα πάντα. Γιατί θέλει να γίνει θρύλος ανάμεσα στους θρύλους. Αδύνατον θα πει κάποιος. Αλλά ποιος να τον κατηγορήσει;. Άλλωστε τα όνειρα είναι για να τα κυνηγάμε. Σωστά;

Αυτός ο τσαμπουκάς του. Ο αθλητικός εγωισμός αν θέλετε, που βγάζει όσο παίζει είναι αξιοθαύμαστος. Είτε είναι κάποιο δύσκολο λέι απ, είτε ένα από τα γνωστά του καρφώματα.

Η ενέργεια που θα βγει από μέσα του για να πανηγυρίσει δεν βρίσκεται εύκολα σε κάποιον. Και αυτή θα συνεχιστεί στην άμυνα, που θα… σκυλιάσει για να τη βγάλει. Και στην επόμενη φάση. Και πάει λέγοντας…

Γιατί αν λείπει κάτι αυτή τη στιγμή από τον Ολυμπιακό είναι ίσως περισσότερη νοοτροπία… ΜακΚίσικ. Περισσότερες δηλώσεις σαν αυτές του ΜακΚίσικ.

Έχει αντιληφθεί που βρίσκεται και τι θέλουν από εκείνον. Όμως ο ίδιος πιέζει τον εαυτό του για το κάτι παραπάνω. Και θα συνεχίσει να το κάνει για όσο καιρό φορά τα «ερυθρόλευκα». Αυτό δεν μπορεί να του το πάρει κανείς πλέον.

Το έχει πάρει προσωπικά. Θέλει να πετύχει τον στόχο του και να γίνει θρύλος. Αν το καταφέρει είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Όπως και να έχει θα συνεχίσει να… οργώνει τα παρκέ, υπενθυμίζοντας μας σε κάφε φάση, πως ο «Shaq-Attack» έχει έρθει για να μείνει και να γράψει ιστορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ