Κέλντον Τζόνσον : Το «Μάστανγκ» των Σπερς που… καλπάζει στο ΝΒΑ

Κέλντον Τζόνσον : Το «Μάστανγκ» των Σπερς που… καλπάζει στο ΝΒΑ

Ο Κέλντον Τζόνσον είναι το νέο μεγάλο στοίχημα των Σαν Αντόνιο Σπερς και ο Γκρεγκ Πόποβιτς καλείται να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο ένα Μάστανγκ που... δεν δαμάζεται εύκολα.

Τα Μάστανγκ είναι τα πιο άγρια άλογα στον κόσμο. Κάποτε ήταν οι φύλακες των Ινδιάνων αφού ήταν η μόνη φυλή που κατάφερε να ιππεύσει κάποια από αυτά καθώς για τους λευκούς Αμερικανούς ήταν αδύνατον.

Ανέμελα, δυνατά και ταχύτατα, πάντα έδιναν την αίσθηση πως είναι αδάμαστα και σχεδόν απίθανο να τα διαχειριστείς.

Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και τον Κέλντον Τζόνσον. Το νέο «καθαρόαιμο άτι» των Σαν Αντόνιο Σπερς που έπεσε στα χέρια του Γκρεγκ Πόποβιτς στο Νο. 29 του ντραφτ το 2019.

«Υπάρχουν ακόμα Μάστανγκ στη Δύση; Είναι ένα από εκείνα τα παιδιά. Είναι άγριος και με πολύ ενέργεια. Πολύ επιθετικός, δεν χαρίζεται σε κανέναν, χώνει παντού τη μύτη του. Του αρέσει η επαφή. Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό άτομο», είναι κάποια από τα λόγια του έμπειρου προπονητή για τον 21χρονο φόργουορντ.

Και ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει; Μιλάμε για ένα παιδί που μοιάζει σαν έτοιμο από καιρό, διαθέτοντας όλα τα φόντα να κάνει καριέρα.
Στους φετινούς Σπερς, που έχουν ως προτεραιότητα να αναπτύξουν τον νεαρό κορμό τους, ξεχωρίζει από μακριά. Είναι παντού μέσα στο γήπεδο και κάνει τους Τεξανούς να… τρίβουν τα χέρια τους.

Ο «Ποπ», που είναι ειδικός στην ανάπτυξη μελλοντικών σταρ, ξέρει πως δεν μπορείς να δαμάσεις ένα Μάστανγκ και έτσι πηγαίνει με τα νερά του.

Του έχει δώσει την ελευθερία να… καλπάζει στα παρκέ και εκείνος τον δικαιώνει από την αρχή της σεζόν που τον ξεκινά στη βασική 5αδα.

Φέτος μετρά κατά μέσο όρο 14,5 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 32 λεπτά συμμετοχής. Όμως προσέξτε μιλάμε για ένα παιδί που επιλέχθηκε στο τέλος του πρώτου γύρου. Που δεν τον περίμενε κανείς.

Ήδη έχει αρχίσει να επιβεβαιώνει το προσωνύμιο του κάνοντας όλο και μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου να τον προσέχει. Και όσο περνά ο καιρός θα αποκτήσει την αναγνωρισιμότητα που του αξίζει.

Πως θα μπορούσε αλλιώς. Βρίσκεται σε έναν ιδανικό οργανισμό, με ειδίκευση στην εξέλιξη ταλέντων. Που έχει προσφέρει στο άθλημα τους Τόνι Πάρκερ και Μανού Τζινόμπιλι.

Και ο άνθρωπος που καλείται να διαχειριστεί αυτό το παιδί, μπορεί να μην καταφέρει να το δαμάσει, άλλωστε είπαμε τα Μάστανγκ δεν δαμάζονται εύκολα, ωστόσο θα του δείξει τον σωστό τρόπο και τον δρόμο για να… καλπάζει ανέμελο όσο θα αγωνίζεται στο ΝΒΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ