Όταν οι διαφορές στο ΝΒΑ ξεφεύγουν… άσχημα

Όταν οι διαφορές στο ΝΒΑ ξεφεύγουν… άσχημα

Σαν χθες (27/2) το 1998 οι Ιντιάνα Πέισερς συνέτριψαν τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με σκορ 124-59. Με αφορμή αυτόν τον αγώνα to10.gr σας παρουσιάζει τα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες διαφορές πόντων στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ήταν μια μέρα σαν τη χθεσινή, 27 Φεβρουαρίου του 1998, όταν οι Ιντάνα Πέισερς έπαιζαν με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και κανείς από όσους βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση δεν περίμεναν το τι θα συνέβαινε.

Η ομάδα της Ιντιάνα ήταν καταιγιστική σε ολόκληρο το παιχνίδι κάνοντας ό,τι θέλει τους αντιπάλους της και επικρατώντας τελικά με το εντυπωσιακό 124-59, με απλά λόγια δηλαδή 65 πόντοι διαφοράς.

Αυτό ήταν το παιχνίδι με τη δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά στα χρονικά του ΝΒΑ. Έτσι με αφορμή τον εν λόγω αγώνα to10.gr σας παρουσιάζει τις αναμετρήσεις που έμειναν στην ιστορία για αυτόν τον λόγο.

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Μαϊάμι Χιτ 148-80

What's the Biggest Blowout in NBA History? | Dunk or Three

Γυρίζουμε πίσω στις 17 Δεκεμβρίου 1992, Καβαλίερς εναντίον Χιτ. Ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία μιας και είναι μέχρι τις μέρες το ματς με τη μεγαλύτερη διαφορά πόντων στο ΝΒΑ. Το πρώτο ημίχρονο μπορούμε να πούμε ήταν πιο ήρεμο, ωστόσο οι Καβς πήγαν στα αποδυτήρια με +20.

Στο δεύτερο μέρος όμως ο εφιάλτης των Χιτ συνεχίστηκε στο έπακρο αφού η διαφορά ανέβαινε, και ανέβαινε και ανέβαινε, για να σταματήσει τελικά στο +68, αφού πρώτα είχε φτάσει και τους 73!

Οκτώ παίκτες από τον σύλλογο του Κλίβελαντ τελείωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων και κορυφαίους τους Μαρκ Πράις και Τζον Μπατλ με 18 πόντους, ενώ από τους ηττημένους αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Στιβ Σμιθ με 15.

Ιντιάνα Πέισερς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 124-59

Top 10 Largest Winning Margins In NBA History – Fadeaway World

Μέσα της σεζόν 1997-98 και οι Πέισερς διέλυσαν του Μπλέιζερς με 65 πόντους διαφορά, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους.

Όπως και στην περίπτωση των Καβαλίερς, η Ιντιάνα είχε οκτώ παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Μαρκ Τζάκσον να έχει 18, ενώ στην αντίπερα όχθη καλύτερος ήταν ο Ρασίντ Ουάλας με 14.

Λος Άντζελες Λέικερς-Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 162-99

This Day In Lakers History: L.A. Posts Largest Margin Of Victory In NBA History By Thumping Warriors | Lakers Nation

Λος Άντζελες 19 Μαρτίου 1972. Οι Λέικερς των Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και Τζέρι Ουέστ βρίσκουν απέναντι τους το Γκόλντεν Στέιτ. Αν εξαιρέσουμε τη δεύτερη περίοδο που την κέρδισαν οι Γουόριορς, το υπόλοιπο παιχνίδι είναι μονόλογος των «λιμνανθρώπων«.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Τζιμ Μπάρνετ που ολοκλήρωσε το ματς με 15 πόντους, ενώ από του νικητές (οκτώ διψήφιοι σε πόντους) 30 είχε ο Γκέιλ Γκούντριτς, ενώ ο Τσάμπερλεϊν 10 με μόλις έξι προσπάθειες!

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Σακραμέντο Κινγκς 153-91

Οι Γουόριορς από… θύματα το 1972, μετατράπηκαν σε… θύτες στις 2 Νοεμβρίου του 1991, νικώντας τους Κινγκς με 62 πόντους διαφορά, πραγματοποιώντας ένα… τρελό πρώτο ημίχρονο.

Κορυφαίος για τους «πολεμιστές» ήταν ο Κρις Μάλιν με 32 πόντους, ενώ άλλοι δύο παίκτες άγγιξαν τους τριάντα (Αλεξάντερ και Μαρτσουλιόνις με 28 και 27 αντίστοιχα), ενώ από τους «βασιλιάδες» ξεχώρισε ο Τζιμ Λες με 17.

Σίρακιους Νάσιοναλ-Νιου Γιορκ Νικς 162-100

Γυρίζουμε αρκετά πίσω και συγκεκριμένα Χριστούγεννα του 1960. Οι Σίρακιους Νάσιοναλ (που πλέον δεν υπάρχουν) τέθηκαν αντιμέτωποι με τους Νικς σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα λόγω της ημέρας. Μόνο που οι Νεοϋορκέζοι δεν πέρασαν και τόσο καλά χρονιάρες μέρες, αφού ηττήθηκαν με 62 πόντους διαφορά.

Η ομάδα του Σίρακιους χρησιμοποίησε δέκα παίκτες στο ματς, με του εννέα να είναι διψήφιοι, και κορυφαίοι έχοντας από 24 πόντους να αναδεικνύονται οι Χαλ Γκριρ και Ντέιβ Γκάμπι, ενώ από τους Νικς ξεχώρισε οι Τζιμ Πάλμερ και Ουίλι Νόουλς με 21 έκαστος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ