Σωκράτης – Ομπαμεγιάνγκ: Φίλε, έλα απόψε που… περνάω (Pics, Vids)

Σωκράτης – Ομπαμεγιάνγκ: Φίλε, έλα απόψε που… περνάω (Pics, Vids)

Παπασταθόπουλος και Ομπαμεγιάνγκ είναι κολλητοί φίλοι. Και πριν την Αρσεναλ. Θα παραμείνουν και μετά το αυριανό παιχνίδι. Οπου ο Σωκράτης θέλει να στενοχωρήσει το φιλαράκι του.

Η κληρωτίδα για ακόμη μια φορά έφερε στον ευρωπαικό δρόμο του Ολυμπιακού την Άρσεναλ, στη φάση των «16» του Europa League. Ένα ζευγάρι γεμάτο ποδοσφαιρικές ιστορίες στις ευρωπαικές διοργανώσεις. Με πιο πρόσφατη, τον περσινό θρίαμβο της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς στο Λονδίνο.

Μια ιστορία μόνοι τους, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Δύο πολύ καλοί φίλοι, που έχουν περάσει πολλά χρόνια της ποδοσφαιρικής τους καριέρας ως συμπαίκτες, θα τεθούν αντιμέτωποι στο γήπεδο για πρώτη φορά.

Μια φιλία που κρατάει χρόνια, ανάμεσα σε δύο πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, που θα χρειαστεί να μπει στην άκρη για δύο 90λεπτα, όμως έχει αρκετό ενδιαφέρον το πως κατάφεραν οι δύο παίκτες να αναπτύξουν μια τόσο μακροχρόνια και δυνατή σχέση.

Ο κοινός σκάουτ

Οι δύο ποδοσφαιριστές χρωστάνε πολλά για το σημείο που έχουν βρεθεί σήμερα στον ίδιο άνθρωπο. Ποιός είναι αυτός; Ο Σβεν Μίσλιντατ. Ένας εκ των κορυφαίων σκάουτερ στον πλανήτη. Ο Σβεν ήταν εκείνος που ανέδειξε τον Γκαμπονέζο επιθετικό στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά και τους Ουσμάν Ντεμπελέ, Σίντζι Καγκάβα, Μικιταριάν, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και φυσικά τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Τον Δεκέμβριο του 2017 έφυγε από τους Βεστφαλούς για να αναλάβει πόστο Διευθυντή σκάουτινγκ στην Άρσεναλ και σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ ήταν εκείνος που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στη μεταγραφή του Έλληνα αμυντικού στην αγγλική ομάδα όσο και σε αυτή του 31χρονου άσου, παρόλο που έφτασαν στο Λονδίνο με 6 μήνες διαφορά.

Τα χρόνια στη Βεστφαλία

01/07/2013 Έγραφε το ημερολόγιο όταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε δικό της τον Σωκράτη από τη Βέρντερ Βρέμης και μόλις τρεις μέρες μετά απέκτησε και τον Ομπαμεγιάνγκ από τη Σεντ Ετιέν. Αμφότεροι έμειναν στη γερμανική ομάδα για 5 χρόνια, με τον Έλληνα άσο να σημειώνει 198 συμμετοχές και τον Γκαμπονέζο 213, ενώ στο πέρασμα τους από τη Γερμανία κατέκτησαν και ένα Κύπελλο.

Μετά από τρεις σερί χαμένους τελικούς, το 2017 σήκωσαν την πρώτη τους κούπα ως συμπαίκτες. H Ντόρτμουντ με βασικούς φυσικά τους Σωκράτη και Ομπαμεγιάνγκ επικράτησαν της Άιντραχτ στον τελικό (2-1), με τον δεύτερο μάλιστα να πετυχαίνει και το νικητήριο γκολ. Στη συνέχεια ακολούθησε πάρτι στα αποδυτήρια όπου οι δυο τους… πρωτοστάτησαν.

Όπου πας εσύ θα είμαι πάντα εγώ…

Μαζί έφτασαν στη Βεστφαλία για λογαριασμό της Μπορούσια Ντόρτμουντ και σχεδόν μαζί έφυγαν με προορισμό το Λονδίνο για λογαριασμό της Άρσεναλ. Συγκεκριμένα, ο Ομπαμεγιάνγκ πήγε τον Ιανουάριο του 2018 και ο Παπασταθόπουλος τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, με αποτέλεσμα η παρέα τους να μην χαλάσει.

Στα 2,5 χρόνια που υπήρξαν συμπαίκτες στους «κανονιέρηδες» κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση ενός ακόμη Κυπέλλου. Την πρώτη μέρα του Αυγούστου του 2020 αντιμετώπισαν στον τελικό του θεσμού την Τσέλσι, όπου ο Γκαμπονέζος ήταν o απόλυτος πρωταγωνιστής, καθώς με δύο δικά του γκολ στέφθηκαν Κυπελλούχοι Αγγλίας (2-1). Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία αναμέτρηση του Έλληνα άσου με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας, ο οποίος δεν βρέθηκε στο βασικό σχήμα, όμως ο Αρτέτα τον έβαλε στα τελευταία λεπτά για να κρατήσει τη νίκη.

Ο… χαβαλές στα social media

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι δύο πολύ καλοί φίλοι και ποδοσφαιριστές έχουν τραβήξει τα βλέματα πάνω τους και με τα μεταξύ τους πειράγματα στα social media. Για παράδειγμα, το 2016 όταν ο Σωκράτης είχε μια άτυχη στιγμή στον αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία, ο Ομπαμεγιάνγκ έσπευσε να δημιοσιεύσει σχετικό βίντεο και να τον χαρακτηρίσει… στρίπερ.

Στην προετοιμασία της Άρσεναλ στο Λος Άντζελες το καλοκαίρι του 2019, ο Παπασταθόπουλος τραγούδησε ένα τραγούδι του Κωνσταντίνου Αργυρού και ο Γκαμπονέζος δεν έχασε την ευκαιρία να αποθανατίσει τη στιγμή.

Και φυσικά, δεν θα μπορούσε ο Σωκράτης να μην μάθει στον κολλητό του την πιο διάσημη ελληνική βρισιά, με την οποία συνηθίζει να τον αποκαλεί πλέον ο Ομπαμεγιάνγκ.

Το αντίο

Μετά από 7 σεζόν όπου υπήρξαν συνοδοιπόροι και έχτισαν μια πολύ δυνατή φιλία ήρθε η ώρα που οι δρόμοι τους χώρισαν. Ο Παπασταθόπουλος δεν βρισκόταν στα πλάνα του Μικέλ Αρτέτα και πέρασε το πρώτο μισό της φετινής σεζόν δίχως να σημειώσει συμμετοχή. Έτσι, στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό του πρωταθλητή Ελλάδας.

Φυσικά, ο Ομπαμεγιάνγκ αποχαιρέτησε τον Σωκράτη αποκαλώντας τον αδερφό στα ιταλικά (Frate) κάτω από τη δημοσίευση του Έλληνα άσου που έλεγε αντίο στην Άρσεναλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ