Όταν ο Θρύλος «πληγώνεται» από τα διαιτητικά λάθη (vids)

Όταν ο Θρύλος «πληγώνεται» από τα διαιτητικά λάθη (vids)

Η χθεσινή (11/3) αναμέτρηση κόντρα στην Άρσεναλ δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός έχει αδικηθεί στην Ευρώπη. Έτσι to10.gr σας παρουσιάζει τις δέκα περιπτώσεις που οι διαιτητές δεν... φέρθηκαν και με τον καλύτερο τρόπο στους «ερυθρόλευκους». Και κερασάκι τον Ρομπέρτο Κάρλος...

Θα μπορούσε να είχε τίτλο «στο ίδιο έργο θεατές». Υπερβολή; Όχι και τόσο. Ο Ολυμπιακός βλέπετε έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίζει και τους διαιτητές. Μήπως τυχαία παραμονή του αγώνα με την Άρσεναλ ο Πέδρο Μαρτίνς εντέχνως αναφέρθηκε στον παράγοντα διαιτησία;

Κάτι φοβόταν προφανώς ο Πορτογάλος τεχνικός. Κάτι που έζησε στο 79ο λεπτό αλλάζοντας την μοίρα του Ολυμπιακού με την απόφαση του Γερμανού διαιτητή και του VAR να μετρήσει το γκολ του Γκάμπριελ παρότι έχει κάνει επιθετικό φάουλ.

Ο Ολυμπιακός έζησε ξανά την αδικία στο γήπεδο που εν τέλει, σε ένα ματς που ναι μεν έκανε και αυτός τα λάθη του, καθόρισαν το αποτέλεσμα και οδήγησαν σε αυτό το 1-3 που ψαλιδίζει τις ελπίδες του για πρόκριση.

To10.gr σας θυμίζει 10 περιπτώσεις που στο παρελθόν ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα διαιτητικά λάθη. Συν αυτή του Ρομπέρτο Κάρλος που έμεινε στην ιστορία…

Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0

Πέρσι τέτοιες μέρες ήταν όταν ο Ολυμπιακός ερχόταν ισόπαλος με τη Γουλβς στο Καραϊσκάκη και πήγαινε με πολλές ελπίδες στο Γουλβερχάμπτον με σκοπό να κυνηγήσει την πρόκριση του στους «8» του Europa League. Όμως το τελικό 1-0 τον άφησε εκτός συνέχειας, σε ένα ματς που θα μπορούσε να έχει κερδίσει πολλά περισσότερα.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Πολωνού ρέφερι στον αγώνα με τους «λύκους», με αποκορύφωμα τη φάση του 55ου λεπτού, όπου δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών σε παράβαση του Μπολί στον Ελ Αραμπί.

Ο Μπολί ανέτρεψε τον Μαροκινό στράικερ σε μια τουλάχιστον ξεκάθαρη παράβαση, όμως ο Μαρτσίνιακ έδειξε παίζεται, ενώ δεν σταμάτησε καν για να ελέγξει το VAR.

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 2-1

Τη φετινή σεζόν οι Πειραιώτες βρέθηκαν για τους ομίλους του Champions League στο «Βελοντρόμ» για να αντιμετωπίσουν τη Μαρσέιγ, την οποία είχαν νικήσει 1-0 στην Ελλάδα με γκολ του Χασάν στις καθυστερήσεις.

Παρότι ο Καμαρά με ένα πανέμορφο τέρμα έβαλε μπροστά το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς, οι Γάλλοι βρήκαν τον τρόπο να ανατρέψουν την κατάσταση στο δεύτερο μέρος και με δύο πέναλτι του Παγέ να πάρουν τη νίκη.

Ωστόσο στον Ολυμπιακός είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Χεσούς Χιλ Μανθάνο ειδικά στο β’ μέρος. Το πρώτο πέναλτι που δόθηκε στον Τοβέν έπειτα από μαρκάρισμα του Σισέ δεν ήταν ξεκάθαρο αν συνέβη μέσα στην περιοχή. Αλλά το δεύτερο πέναλτι ήταν που έκανε… ταύρους τους ανθρώπους των ερυθρόλευκων».

Μετά από ένα σουτ από τον Τοβέν εκτός περιοχής ο διαιτητής έδωσε χέρι του Ραφίνια και φάουλ εκτός περιοχής, επειδή η θέση του χεριού του Βραζιλιάνου ήταν αφύσικη. Ένα λεπτό μετά όμως άλλαξε την απόφαση του και έδειξε το σημείο του πέναλτι, χωρίς καν να πάει ο ίδιος να κοιτάξει τη φάση.

Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Παρότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι ένα από τα μεγαθήρια της Ευρώπης, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να την κοιτάξει στα μάτια και να σταθεί αρκετά καλά απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπορεί να τρομοκρατήσει οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί.

Οι Πολίτες όμως κατάφεραν να φύγουν από τον Πειραιά με το διπλό επικρατώντας 1-0, με το γκολ όμως να προκαλεί πολλά παράπονα, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης όπου ο Φόντεν σκοράρει φαίνεται πως υπάρχει φάουλ του Γκουντογκάν πάνω στον Ντρέγκερ.

Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2

Πέρυσι, σε μια ακόμη Ευρωπαϊκή βραδιά, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσουν την Τότεναμ. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έκαναν ένα ονειρικό ξεκίνημα αφού προηγήθηκαν 0-2 παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, όμως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έγινε το 1-2 που έδωσε ελπίδες στα «σπιρούνια».

Με την έναρξη του β’ μέρους η Τότεναμ ισοφάρισε σε μία φάση που προέκυψε από ένα πλάγιο το οποίο δεν εκτελέστηκε σωστά, ενώ έχει γίνει φάουλ πάνω στον Τσιμίκα. Ένα φάουλ, που δεν έδωσε ποτέ ο Βούλγαρος διαιτητής.

Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 3-1

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο Βελιγράδι με σκοπό να πάρει τη νίκη και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα κάνοντας το 0-1 απέναντι στους Σέρβους με γκολ του Σεμέδο.

Αλλά στο 58′ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της… ανύπαρκτης αποβολής του Μπενζιά που άλλαξε τα δεδομένα και μόλις τέσσερα λεπτά μετά έγινε το 1-1 από τον Ερυθρό Αστέρα, για να ακολουθήσουν άλλα δύο τέρματα.

Μπορντό-Ολυμπιακός 2-1

Το 2010 οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί 0-1 στην Ελλάδα από τη Μπορντό για τους «16» του Champions League, ωστόσο πήγαιναν με πολύ καλές πιθανότητες πρόκρισης να παίξουν στη Γαλλία.

Τα πράγματα όμως δυσκόλεψαν πολύ όταν οι «Γιρονδίνοι» προηγήθηκαν 1-0 χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκουρκίφ, όμως το φάουλ δεν έπρεπε να δοθεί καθώς δεν υπήρξε ποτέ επαφή του Τοροσίδη με τον παίκτη της Μπορντό.

Ντόρτμουντ-Ολυμπιακός 1-0

Οι Πειραιώτες πήγαν στη Βεστφαλία για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Ντόρτμουντ την οποία και είχαν νικήσει με σκορ 3-1 μέσα στο Καραϊσκάκης.

Παρότι οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε στάθηκαν πολύ καλά στο ταλαντούχο σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ ηττήθηκαν 1-0, αλλά φωνάζουν για μια φάση όπου ο Βούλγαρος διαιτητής δεν είδε χέρι εντός περιοχής του Ματς Χούμελς και δεν έδωσε το πέναλτι.

Λεβάντε-Ολυμπιακός 3-0

Ήταν 14 Φεβρουαρίου του 2013 και ο Ολυμπιακός βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Λεβάντε για τους «16» του Europa League. Ηττήθηκε όμως με σκορ 3-0 χάρη σε δύο πέναλτι (το ένα μπήκε γκολ) που κακώς δόθηκαν, ενώ στο ένα αποβλήθηκε και ο Αμπντούν. Παράλληλα ο διαιτητής αρνήθηκε και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ντιόπ.

Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0

Ο Ολυμπιακός, σε ακόμη μία βραδιά για τους ομίλους του Champions League, αγωνίστηκε απέναντι στη Μάλμε εκτός έδρας. Οι Σουηδοί προηγήθηκαν 1-0, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να έχουν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν το ματς.

Ο Ρώσος διαιτητής, Καράσεφ, όμως όχι μόνο «έκλεισε» τα μάτια σε ανατροπή του Γιάννη Μανιάτη εντός περιοχής, αλλά αντί να δείξει την άσπρη βούλα και να αποβάλει τον Τίνερχολμ, έδωσε κίτρινη κάρτα στον Έλληνα παίκτη για θέατρο.

Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-1

Σε ένα από τα πολλά πλέον παιχνίδια που έχει δώσει ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο με αντίπαλο την Άρσεναλ, οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με σκορ 2-1, αλλά θα μπορούσαν να είχαν την ευκαιρία τους για ισοφάριση αν ο Ισπανός ρέφερι έδινε πέναλτι σε χέρι του Τσάμπερλεϊν στο 66′.

Μπόνους Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 3-0: Η απόκρουση του… τερματοφύλακα Ρομπέρτο Κάρλος

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης. Τη σεζόν 1999-2000. Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ο Ρομπέρτο Κάρλος αποφάσισε να… ντυθεί Ίκερ Κασίγιας, τη στιγμή που ο σπουδαίος Ισπανός τερματοφύλακας ήταν εξουδετερωμένος.

Ο Σίνισα Γκόγκιτς πλάσαρε προ κενής εστίας, αλλά ο Βραζιλιάνος αμυντικός με… μπλονζόν που θα ζήλευε και ο «Άγιος Ίκερ» έδιωξε με το αριστερό χέρι. Ο διαιτητής δεν είδε απολύτως τίποτα, έδωσε κόρνερ και έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Δημήτρη Μαυρογενίδη για διαμαρτυρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ