Ρονάλντο – Ρεάλ Μαδρίτης : Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον (vids)

Ρονάλντο – Ρεάλ Μαδρίτης : Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον (vids)

Ο Ζινεντίν Ζιντάν μίλησε για πιθανή επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ ανάβοντας «φωτιές» και to10.gr παρουσιάζει τι έκαναν και τι δεν έκαναν η βασίλισσα και ο Πορτογάλος σούπερ σταρ από την ημέρα που χωρίστηκαν.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πριν από περίπου τρία χρόνια και αφού η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το 13ο Champions League στην ιστορία της απέναντι στη Λίβερπουλ, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να πει «αντίο» στη βασίλισσα. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ που μεγαλούργησε στους μερένχες για περίπου μια δεκαετία, κατακτώντας τα πάντα και γιγαντώνοντας ακόμη περισσότερο τον μύθο του αλλά και της Ρεάλ έκλεισε τον κύκλο του στην κορυφαία ομάδα του κόσμου, φεύγοντας νικητής και αφήνοντας την ισπανική ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Επόμενος σταθμός του ήταν η Γιουβέντους σε μια μεταγραφή που άπαντες περίμεναν να αλλάξει τον ρου της ιστορίας, όπως συνέβη και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στη Ρεάλ με τον Πορτογάλο.

Μια μεταγραφή με άρωμα Champions League, αφού αυτό ήταν ο μεγάλος στόχος της Γιούβε, μιας και εδώ και μια 9ετια κυριαρχεί στην Ιταλία. Ο Ρονάλντο έφτασε στο Τορίνο με μοναδικό στόχο να κατακτήσει το Champions League, αυτό που τόσο πολύ ήθελε ο Αντρέα Ανιέλι. Τρία χρόνια μετά όμως ο Πορτογάλος σούπερ σταρ παρότι σκοράρει κατά ριπάς έχει αποτύχει, αφού η Γηραιά Κυρία αποκλείστηκε δυο φορές στους «8» και μια φέτος στους «16» από την Πόρτο, με αποτέλεσμα τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν σχετικά με το μέλλον του.

Ο Ρονάλντο έχει εμπλακεί μέσα σε λίγες μέρες σε δεκάδες φήμες για την επόμενη χρονιά, ενώ ρωτήθηκε ακόμη και ο Ζινεντίν Ζιντάν για πιθανή επιστροφή στη βασίλισσα, με την απάντηση του να «ανάβει φωτιές». «Οι φήμες για την επιστροφή του Ρονάλντο στη Ρεάλ; Ναι, θα μπορούσαν. Γνωρίζουμε τον Ρονάλντο αλλά αυτή τη στιγμή είναι ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους», δήλωσε ο Γάλλος τεχνικός της Ρεάλ και ενθουσίασε τους οπαδούς των μερένχες που επιθυμούν την επιστροφή του ανθρώπου που εκτόξευσε τον σύλλογο. To10.gr με αφορμή τη δήλωση του «Ζιζού» για τον Πορτογάλο αλλά και την φθίνουσα πορεία που έχει πάρει η βασίλισσα, αλλά και ο Πορτογάλος, παρουσιάζει τι έκαναν και τι δεν έκαναν Κριστιάνο και Ρεάλ μετά την περίφημη αποχώρηση του από τη Μαδρίτη. Τρία χρόνια που κατέκτησαν τίτλους και οι δυο, αλλά κυρίως τρία χρόνια που αποδείχτηκε περίτρανα η γνωστή φράση «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον».

Τι πέτυχε ο Ρονάλντο χωρίς τη Ρεάλ

Ο Ρονάλντο πέτυχε αρκετά πράγματα στη Γιουβέντους αυτά τα χρόνια, όμως στο «χειροκρότημα» πιθανότατα να κριθεί αποτυχημένο το πέρασμα του. Ο λόγος είναι απλός. Δεν έφτασε ποτέ κοντά να κατακτήσει ένα Champions League. Τρεις απόπειρες του σταμάτησαν δυο φορές στους «16» και μια στους «8». Το γεγονός ότι κατέκτησε δυο πρωταθλήματα Serie A με τη Γιούβε δεν μετράει ιδιαίτερα ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι μπιανκονέρι παίρνουν 9 σερί. Φανταστείτε λοιπόν η ιταλική ομάδα να χάσει και το φετινό πρωτάθλημα από την Ίντερ, κάτι που δεν φαντάζει ως μακρινό σενάριο. Συνολικά έχει πάρει δυο πρωταθλήματα με την Γιουβέντους και ένα Σούπερ Καπ. Τίτλους όμως που και χωρίς τον Κριστιάνο η Γιούβε εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρνε.

Ο Ρονάλντο έχει 27 γκολ σε 32 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις φέτος και συνολικά 92 σε 121 παιχνίδια με τη Γιουβέντους από τότε που έφτασε στο Τορίνο. Σίγουρα νούμερα που δείχνουν την αξία του και την ικανότητα του και αποδεικνύουν ότι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο και δεδομένα έναν από τους καλύτερους όλων των εποχών. Όμως το πέρασμα από τη Γιούβε είναι αποτυχημένο. Καλώς η κακώς.

Το συμβόλαιο του λήγει τον Ιούνιο του 2022 και στην ιταλική ομάδα εξετάζουν το σενάριο ακόμη και να τον πουλήσουν για 29 εκατ. ευρώ. Αυτό τα λέει όλα. Δεν είναι ευθύνη εκείνου ότι η Γιουβέντους απέτυχε, αλλά έχει ένα σημαντικό μερίδιο. Παρόλα αυτά σε περίπτωση που επιστρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν αποκλείεται και πάλι να αλλάξουν όλα. Εκεί εξάλλου μεγαλούργησε, τον αγαπάνε όλοι και έγραψε ιστορία. Σε 292 παιχνίδια μετράει 311 τέρματα και συνολικά πάνω από 15 τίτλους και 4 Champions League. Γιατί να μην επιστρέψει λοιπόν…

Τι πέτυχε η Ρεάλ χωρίς τον Ρονάλντο

Από την πλευρά της η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε όπως είναι λογικό σε μια μεταβατική φάση μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος είχε τεράστια επιρροή στον σύλλογο, ενώ ήταν και είναι ο κορυφαίος σκόρερ του, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι η βασίλισσα χρειαζόταν τον χρόνο της για να τον αντικαταστήσει. Ή καλύτερα δεν τον αντικατέστησε ποτέ. Προσπάθησε με μεταγραφές όπως του Εντέν Αζάρ, όμως δεν είναι εφικτό να γίνει ο Βέλγος μεσοεπιθετικός Ρονάλντο. Η πορεία του μάλιστα δείχνει ότι απλά είναι από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές της Ρεάλ.

Ωστόσο, η Ρεάλ κατάφερε ακόμη και χωρίς εκείνον να κατακτήσει κάποιους τίτλους, με κορυφαίο φυσικά εκείνον του πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν. Ο Ζιντάν βρήκε τον τρόπο να «κρύψει» την απουσία του Κριστιάνο αλλά και τα προβλήματα της βασίλισσας και πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα, ενώ πέρσι πήρε και το Σούπερ Καπ απέναντι στην Ατλέτικο. Μια διοργάνωση που δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία για το μέγεθος της βασίλισσας.

Από εκεί και πέρα η τριετία χωρίς τον Πορτογάλο κρίνεται τουλάχιστον αποτυχημένη. Ένας πρωτάθλημα, ένα Σούπερ Καπ και ένα Παγκόσμιο Συλλόγων είναι ο απολογισμός για την κορυφαία ομάδα του κόσμου, την ώρα που στο Champions League που είναι η πολυνίκης του θεσμού έχει δυο αποκλεισμούς από τους «16» και δίνει απόψε τη ρεβάνς με την Αταλάντα (0-1) για να περάσει για πρώτη φορά στους «8» χωρίς τον Κριστιάνο.

Όλα τα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Γιουβέντους:

Το μοναδικό πρωτάθλημα της Ρεάλ:

To Παγκόσμιο Συλλόγων της Ρεάλ:

To Σούπερ Καπ της βασίλισσας:

Το πρωτάθλημα του 2019 της Γιουβέντους:

To πρωτάθλημα του 2020 της Γιουβέντους:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ