Ολυμπιακός : Όταν έφτασε μια… ανάσα από μια επική ανατροπή (vids)

Ολυμπιακός : Όταν έφτασε μια… ανάσα από μια επική ανατροπή (vids)

Ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί ξανά σε παρόμοια κατάσταση όπως τώρα με την Άρσεναλ και παραλίγο να κάνει ένα επικό comeback κόντρα στη Γιουβέντους.

Η κρίσιμη ώρα για τον Ολυμπιακό έφτασε, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ για τους «16» του Europa League, στη ρεβάνς του 1-3 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.

Ωστόσο τίποτα δεν είναι απίθανο και στο ποδόσφαιρο έχουμε δει ουκ ολίγες φορές να ανατρέπονται παιχνίδια. Στο Λονδίνο, λοιπόν, οι Πειραιώτες θα επιδιώξουν να ολοκληρώσουν κάτι που άφησαν στη… μέση τη σεζόν 1999-2000.

Όταν δηλαδή ο Ολυμπιακός βρήκε μπροστά του τη Γιουβέντους για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου UEFA, και έφτασε μια… ανάσα από μια μεγάλη ανατροπή. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν τη σεζόν στο Champions League σε έναν όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Πόρτο και Μόλντε, παίρνοντας την τρίτη θέση και συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή τους πορεία στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Αντίπαλος η «Μεγάλη Κυρία» των Αντσελότι, Κοβάσεβιτς και Ντελ Πιέρο. Το πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα και το ΟΑΚΑ. Οι Πειραιώτες ξεκινούν ιδανικά με τον Γιαννακόπουλο να ανοίγει το σκορ, αλλά οι Ιταλοί κάνουν την ανατροπή και τελικά νικούν με σκορ 1-3. Δύσκολα τα πράγματα στη ρεβάνς.

Ο επαναληπτικός αγώνας φτάνει. Όχι όμως στο Τορίνο, αλλά στο Παλέρμο. Το ξεκίνημα άσχημο, αφού ο Κοβάσεβιτς, μόλις στο 2′, βάζει σε θέση οδηγού τους «μπιανκονέρι». Ο Ολυμπιακός όμως δεν το βάζει κάτω και παλεύει.

Η ισοφάριση έρχεται λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 38′ με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να σκοράρει χάρη σε ένα πολύ ωραίο σουτ. Στο δεύτερο 45λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν σαν μανιακοί το γκολ. Το οποίο έρχεται. Όμως λίγο αργά. Ήταν το 84ο λεπτό όταν κέρδισαν πέναλτι και ο «Τζόλε» ευστόχησε από 11 βήματα για το 1-2.

Όμως το τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ για την ελληνική ομάδα, η οποία πάντως, παρά το 1-3 του πρώτου αγώνα, το πίστεψε, δεν τα παράτησε και πάλεψε στα ίσα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, απέναντι σε ένα μεγαθήριο, για να κάνει την ανατροπή.

Πάντως η νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός επί ιταλικού εδάφους ήταν η πρώτη ελληνικής ομάδας, επί ιταλικού εδάφους, από το 1979 όταν ο Άρης νίκησε την Περούτζια με 3-0.

Γιουβέντους: Ραμπούλα, Μπιριντέλι, Φεράρα, Μίρκοβιτς, Τούντορ, Μπατσίνι (74′ Ζαμπρότα), Ολίσε, Τακινάρντι (46′ Πεσότο), Ντελ Πιέρο (62′ Μοντέρο), Εσνάιντερ, Κοβάσεβιτς.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Άντζας, Κωστούλας, Μαυρογενίδης (46′ Γιαννακόπουλος), Πουρσαϊτίδης, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης (61΄Νινιάδης), Πασσαλής, Πουρσανίδης, Γκόγκιτς (73′ Αλεξανδρής).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ