Ολυμπιακός : Τι κάνουν οι 18 δανεικοί του Ολυμπιακού ανά τον κόσμο

Ολυμπιακός : Τι κάνουν οι 18 δανεικοί του Ολυμπιακού ανά τον κόσμο

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει 18 δανεικούς σε διάφορες ομάδες, με τους «ερυθρόλευκους» να παρακολουθούν τον καθένα ξεχωριστά. Έτσι, to10.gr σας παρουσιάζει την πορεία τους τη φετινή σεζόν.

Το πρωτάθλημα μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς μεσολαβεί η διαδικασία των πλέι-οφ, όμως ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει από το τώρα να χτίζει την επόμενη μέρα του. Όπως πρέπει να κάνει κάθε μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος που σέβεται τον εαυτό του.

Φυσικά, πέραν του μεταγραφικού σχεδιασμού, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν την πορεία των δανεικών παικτών που έχουν στείλει οι «ερυθρόλευκοι», σε διάφορες ομάδες, με σκοπό να αποφασίσουν ποιοι (και αν) θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα τον σύλλογο.

Ήδη ο νεαρός, Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, φαίνεται πως βρίσκεται στα πλάνα των Πειραιωτών και το καλοκαίρι θα είναι κανονικά στην προετοιμασία ώστε ο Πορτογάλος τεχνικός να δει με τα δικά του μάτια την εξέλιξη του.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός, αφού ο Ολυμπιακός έχει ανά τον κόσμο συνολικά άλλους δεκαεπτά παίκτες δανεικούς, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να έχουν την… τύχη του Μάρκοβιτς, με to10.gr να σας παρουσιάζει την μέχρι τώρα πορεία τους.

Πάπε Αμπού Σισέ (Σεντ-Ετιέν, 9 συμ.)

Ο Σισέ παραχωρήθηκε στα τέλη Γενάρη ως δανεικός στη Σεντ-Ετιέν, η οποία έψαχνε έναν παίκτη ώστε να ενισχύσει την αμυντική της γραμμή, με τον Σενεγαλέζο να πληρεί όλο το πακέτο.

Ο 25χρονος στόπερ, έχει λάβει, μέχρι στιγμής, μέρος σε 9 αγώνες (πρωτάθλημα και κύπελλο), χωρίς να έχει σημειώσει κάποιο τέρμα, όντας ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες του γαλλικού συλλόγου.

Πήγε με… ενοίκιο 600.000 ευρώ στους «Στεφανουά», ενώ η ρήτρα αγοράς εν όψει του καλοκαιριού είναι στα 13 εκατομμύρια ευρώ. Όποια κι αν είναι η απόφαση της Σεντ-Ετιέν πάντως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δείξει την εμπιστοσύνη τους στον Σισέ με τον οποίο έχουν ανανεώσει τη συνεργασία τους.

Πεπέ (Φαμαλικάο, 8 συμ.)

Ο Πεπέ ξεκίνησε τη σεζόν στους Περαιώτες, όντας μεταγραφή από το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τη Βιτόρια Γκιμαράες. Πήρες κάποιες ευκαιρίες, καταφέρνοντας να αγωνιστεί σε 10 παιχνίδια με υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς, μοιράζοντας μία ασίστ στο κύπελλο.

Στον Ολυμπιακό αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν δανεικό μέχρι το τέλος της χρονιάς για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, με τη Φαμαλικάο να αποκτά τον Πορτογάλο μέσο.

Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει οκτώ συμμετοχές με την ομάδας της πατρίδας του, δίχως να έχει πετύχει κάποιο γκολ ή να μοιράσει κάποια ασίστ στον χρόνο που έχει μείνει στο γήπεδο.

Λεονάρντο Κούτρης (Φορτούνα Ντίσελντορφ, 10 συμ. 1 ασ.)

Ο Κούτρης είναι ένα παιδί που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τους τραυματισμούς, με αποκορύφωμα φυσικά τη ρήξη χιαστού, στις αρχές του 2020, έχοντας προλάβει να παίξει μόλις δυο ματς με τη φανέλα της Μαγιόρκα.

Ο Έλληνας ακραίος μπακ, πλέον έχει δοθεί, από τον περασμένο Οκτώβριο, δανεικός για δύο χρόνια στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, με στόχο να βρει πάλι ρυθμό και να θυμίσει τον παλιό καλό Λεονάρντο.

Άρχισε τη σεζόν προσπαθώντας να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, και από τον Νοέμβριο μπήκε σιγά-σιγά στο γήπεδο, ως αλλαγή, ενώ είχε και τρία ματς με τη δεύτερη ομάδα. Τον τελευταίο καιρό ξεκινά βασικός και ήδη έχει καταφέρει να μοιράσει μία ασίστ.

Γιασίν Μεριά (Ρίζεσπορ, 25 συμ. 1 γκολ)

Ο Μεριά αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους» το καλοκαίρι του 2018, έφτασε να λογίζεται βασικός, και τελικά παραχωρήθηκε δανεικός στην Κασίμπασα τον χειμώνα του 2020.

Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε, αλλά έφυγε ξανά για την Τουρκία, με προορισμό τη Ρίζεσπορ, για δύο χρόνια δανεικός, μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Ο Τυνήσιος αμυντικός είναι βασικός στην τουρκική ομάδα, έχοντας λάβει μέρος σε 25 παιχνίδια φέτος, και καταφέρνοντας να σημειώσει ένα γκολ.

Μαξιμιλιάνο Λοβέρα (Ρασίνγκ Κλουμπ, 4 συμ. 1 ασ.)

Ο Λοβέρα αποτελεί ένα από τα μεγάλα πρότζεκτ των Πειραιωτών, καθώς πιστεύουν πως ο 22χρονος μεσοεπιθετικός, μπορεί να έχει μεγάλη εξέλιξη και να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες του συλλόγου.

Τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αποφασίστηκε να γυρίσει στην πατρίδα του ως δανεικός, για έναν χρόνο (έως τον Δεκέμβρη του 2021), στη Ρασίνγκ Κλουμπ ώστε να πάρει αγώνες στα πόδια του και να έχει ρυθμό.

Ο νεαρός Αργεντίνος, έχει ξεκινήσει αρκετά καλά στο πρωτάθλημα μετρώντας ήδη τέσσερις συμμετοχές και μοιράζοντας μία ασίστ, με τους ανθρώπους της Ρασίνγκ να φαίνονται αρκετά ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις του.

Φράνκο Σολδάνο (Μπόκα Τζούνιορς, 4 συμ,)

Ο Σολδάνο είναι από τους παίκτες που δεν έχει καταφέρει να δείξει τι μπορεί να κάνει με τη φανέλα του Ολυμπιακού και για αυτόν τον λόγο, από το καλοκαίρι του 2019 αγωνίζεται ως δανεικός στη Μπόκα Τζούνιορς.

Έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023 και ο δανεισμός του στους «Xeneixes» λήγει τον Ιούνιο που μας έρχεται, και μέχρι τότε θα προσπαθήσει να δείξει ότι μπορεί να σταθεί σε ένα υψηλό στην Ευρώπη.

Φέτος, μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, περνώντας σε όλα ως αλλαγή και χωρίς να έχει πετύχει ακόμα κάποιο τέρμα.

Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς (Παρτίζαν Βελιγραδίου, 20 συμ, 1 ασ.)

Ο Μάρκοβιτς αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό με σκοπό να εξελιχθεί και να γίνει βασικό στέλεχος στην άμυνα των Πειραιωτών, καθώς το ταλέντο του νεαρού στόπερ ξεχειλίζει.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι «ερυθρόλευκοι» παραχώρησαν δανεικό τον 20χρονο, ώστε να βρει χρόνο, στην ομάδα από την οποία τον απέκτησε και στην Παρτίζαν δείχνει αυτό ακριβώς που όλοι περίμεναν.

Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς του πρωταθλήματος και ήδη, όλα δείχνουν πως το καλοκαίρι θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να πάρει μια ευκαιρία από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Καφού (Νότιγχαμ Φόρεστ, 27 συμ. 2 ασ.)

Ο Καφού ξεκίνησε τη σεζόν με τους πρωταθλητές Ελλάδος, προλαβαίνοντας να καταγράψει τρεις συμμετοχές, και να σημειώσει μάλιστα ένα γκολ απέναντι στον Παναιτωλικό (2-0).

Στη συνέχεια αποφασίστηκε να φύγει δανεικός, στην Αγγλία, για λογαριασμό της Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Πορτογάλος μέσος αποτελεί βασικό στέλεχος στο κέντρο της ομάδας στην Championship, σε 27 ματς έχει… σερβίρει δύο τέρματα.

Νίκολα Τσούμιτς (Σπόρτινγκ Χιχόν, 2 γκολ, 2 ασ.)

Ο Τσούμιτς αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Γενάρη του 2020 καθώς έπεισε τους ανθρώπους της ομάδας με τις εμφανίσεις που πραγματοποιούσε με τη φανέλα της Ραντνίτσκι.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, παραχωρήθηκε δανεικός στην Ισπανική Σπόρτινγκ Χιχόν της Segunda Division, για να πάρει παραστάσεις από ξένα πρωταθλήματα πλην του σερβικού.

Ο 22χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός πραγματοποιεί μια πάρα πολύ καλή σεζόν, όντας από τους καλύτερους παίκτες της ισπανικής ομάδας, έχοντας σκοράρει δύο φορές, και μοιράζοντας δύο ασίστ σε συνολικά 23 συμμετοχές.

Γιάννης Μασούρας (Γκόρνικ Ζάμπρζε, 1 ασ.)

Ο Μασούρας βρέθηκε στους «ερυθρόλευκους» μετά τις γεμάτες σεζόν που έκανε με τη Λάρισα. Αρχικά παραχωρήθηκε στον Πανιώνιο και μετά πάλι στους «βυσσινί», για να βρεθεί από το καλοκαίρι στην Πολωνία με τη Γκόρνικ.

Ο Έλληνας δεξιός οπισθοφύλακας, είναι βασικός στέλεχος του συλλόγου, δείχνοντας πολλές πτυχές του ταλέντου του και σε 22 συμμετοχές έχει μοιράσει μία ασίστ.

Αμπντουλαγέ Κεϊτά (Αζαξιό, 5 συμ.)

Ο Κεϊτά, δεν είναι άγνωστος στα μέρη μας, καθώς το 2018 αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο, ως ελεύθερος από την Αζαξιό. Την αμέσως επόμενη χρονιά ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα».

Φέτος βρίσκεται στη Ligue 2 με την Αζαξιό (ομάδα από όπου ξεκίνησαν οι Σισέ και Μπα). Ο 27χρονος μέσος από το Μάλι έχει καταγράψει ως τώρα 5 συμμετοχές με τους Γάλλους.

Αλέξανδρος Νικολιάς (ΑΕΛ, 18 συμ. 1 γκολ)

Ο Νικολιάς μετά τις πολύ καλές του εμφανίσεις ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα αποφάσισε να… γυρίσει σελίδα στην καριέρα του και να μετακομίσει στην Λάρισα.

Ο Έλληνας μέσος είναι από τα βασικά στελέχη των «βυσσινί» κάνοντας και πάλι κάποια καλά ματς, έχοντας σημειώσει ένα γκολ σε 18 συμμετοχές στη Superleague 1.

Φιορίν Ντουρμισάι (ΑΕΛ, 18 συμ. 2 γκολ)

Ο Ντουρμισάι είναι συμπαίκτης του Νικολιά στη Λάρισα και παρότι η χρονιά για εκείνον δεν είχε πάει καλά από πλευράς σκοραρίσματος, στα τελευταία ματς φαίνεται πως βρίσκει τον εαυτό του.

Το Σάββατο (20/3) που μας πέρασε ήταν εξαιρετικός στο μεγάλο διπλό της Ριζούπολης επί του Απόλλωνα Σμύρνης, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη με δικό του γκολ στο 67′.

Πλέον θα προσπαθήσει να συνεχίσει έτσι και να προσπαθήσει να βρει ρυθμό για να γλιτώσει την ΑΕΛ, από τον υποβιβασμό, στα πλέι-άουτ.

Ιωάννης Κωστή (ΑΕΛ 3 συμ./Λεβαδειακός 2 συμ.)

Ο Κωστή θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κυπριακού ποδοσφαίρου και ο Ολυμπιακός δούλεψε μεθοδικά για να τον αποκτήσει από τη Νέα Σαλαμίνα τον Ιανουάριο του 2020.

Φέτος ξεκίνησε τη σεζόν στη Λάρισα, παίζοντας σε τρία ματς, ωστόσο με τις ανακατατάξεις στο ρόστερ βρέθηκε στον Λεβαδειακό και το πρωτάθλημα της Superleague 2.

Με τους Βοιωτούς δεν έχει καταφέρει ακόμα να καθιερωθεί, έχοντα σημειώσει μόλις δύο συμμετοχές, παρ’ όλα αυτά όμως όλο το μέλλον για να δείξει το ταλέντο που διαθέτει είναι μπροστά του.

Φοντέ Καμαρά (Χανιά, 9 συμ. 1 ασ.)

Ο Καμαρά βρέθηκε στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2019 ως ελεύθερη μεταγραφή από τη Γκαζελέκ Αζαξιό. Πρόκειται για ένα αριστερό μπακ 22 ετών από τη Γουινέα που μπορεί να εξελιχθεί σε έναν καλό παίκτη.

Την περσινή σεζόν έμεινε δανεικός στην πρώην ομάδα του και από το καλοκαίρι βρίσκεται στα Χανιά αγωνιζόμενος στη Superleague 2 με τους κρητικούς.

Στα πρώτα ματς ερχόταν κυρίως από τον πάγκο, στη συνέχεια έμεινε για λίγο εκτός και από τις αρχές του Μάρτη, είναι βασικός και αναντικατάστατος στα πέντε τελευταία ματς, μοιράζοντας και μία ασίστ.

Αλέξανδρος Βοΐλης (Ζενές Ες, 18 συμ. 3 γκολ 4 ασ.)

Ο Βοΐλης αποτελεί παίκτη γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών του Ολυμπιακού και οι άνθρωποι του συλλόγου δείχνουν να πιστεύουν πολύ στον νεαρό επιθετικό.

Ο 20χρονος φορ πέρσι έπαιξε στην Πορτογαλία με την Κάσα Πία και από φέτος βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για λογαριασμό της Ζενές Ες, όπου είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας με 3 γκολ και 4 ασίστ σε 18 συμμετοχές.

Νεμάνια Νίκολιτς (Χανιά, 2 συμ,)

Ο Νίκολιτς, υπήρξε συμπαίκτης του Τσούμιτς στην Ραντνίτσκι, και θεωρούνταν ένας πολύ ταλαντούχος μπακ στη Σερβία. Ο 20χρονος Βόσνιος πλέον βρίσκεται στην Ελλάδα, για λογαριασμό των Χανίων όντας στην ίδια ομάδα με τον Φοντέ Καμαρά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής  με τους κρητικούς. Τον Μάρτιο όμως μετρά δύο παιχνίδια όλα ως βασικός.

Γιώργος Ξενιτίδης (Ζενές Ες, 18 συμ. 2 γκολ 4 ασ.)

Ακόμα ένα παιδί από τα «σπλάχνα» των Πειραιωτών. Το καλοκαίρι αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός στο εξωτερικό, όντας στη Ζενές Ες μαζί με τον Βοΐλη.

Ο 21χρονος μέσος είναι και αυτός από τα βασικά στελέχη της ομάδας του Λουξεμβούργου, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις και έχοντας 2 γκολ, με 4 ασίστ σε 18 ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ