Αλεξανδρόπουλος : Ο Σωτηράκης έγινε… Σωτήρης (pics)

Αλεξανδρόπουλος : Ο Σωτηράκης έγινε… Σωτήρης (pics)

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος δεν ανήκει πλέον στα ταλέντα που... έρχονται. Είναι εδώ. Έτοιμος παίκτης. Και κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

21 Οκτωβρίου 2019. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, προηγείται με 1-0 χάρη σε γκολ του Τάσου Χατζηγιοβάνη και το παιχνίδι μπαίνει στο τελευταίο τέταρτο. Ο Γιώργος Δώνης βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έχει σηκώσει παίκτες για ζέσταμα και ένας απ’ αυτούς είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος.

Μέχρι εκείνη τη μέρα ο νεαρός μέσος έχει αγωνιστεί μονάχα σε οικογενειακά διπλά και σε φιλικά παιχνίδια. Όλοι μιλούσαν για το τεράστια ταλέντο που ο Παναθηναϊκός έχει στις ακαδημίες του. Για ένα παιδί που ξεχωρίζει με τις μικρότερες ομάδες. Για ένα χαφ που μπορεί να αφήσει εποχή.

Ο Δώνης τον καλεί κοντά του. Ο νεαρός παίρνει το επίσημο βάπτισμα του πυρός μόλις πέντε μέρες πριν ενηλικιωθεί. Πριν πατήσει στα 18 του χρόνια. Μπαίνει αντί του Δημήτρη Κουρμπέλη, αγωνίζεται για 18 λεπτά και στέκεται αξιοπρεπέστατα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Επιβεβαιώνοντας με το καλημέρα όλα όσα είχαμε αντικρίσει από εκείνον στα καλοκαιρινά φιλικά του 2019.

Εκείνο το καλοκαίρι ο Γιώργος Δώνης στις κουβέντες που γίνονταν για την απόκτηση ενός επιπλέον χαφ είχε φέρει αντιρρήσεις. «Όχι, πρέπει να δώσουμε ευκαιρίς στον Αλεξανδρόπουλο. Δείχνει εκπληκτικά στοιχεία», είχε μεταφέρει. Την ίδια άποψη είχε και ο Νίνος Νταμπίζας που έβλεπε στον νεαρό έναν χαφ που θα φτάσει μέχρι την Εθνική ομάδα. Και έφτασε.

Το όνειρο

Ο Τζον Φαν Σιπ τον κάλεσε σήμερα στην Εθνική ομάδα για το φιλικό με την Ονδούρα την Κυριακή και για το ματς με τη Γεωργία την Τετάρτη, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ. Όνειρο. Μέσα σε λίγους μήνες ο Αλεξανδρόπουλος καθιερώθηκε, με τον Μπόλονι να είναι εκείνος που τον έκανε βασικό στον Παναθηναϊκό, έχει κάνει 19 συμμετοχές, θεωρείται βασικός ποδοσφαιριστής της ομάδας και πια μέλος της Εθνικής.

Ένα παιδί που πήγε στους «πράσινους» από τον Ατρόμητο Χαλανδρίου και την ακαδημία του Βασίλη Λάκη, το 2012. Τον ανακάλυψε ο Αρης Κυριαζής σε ένα τουρνουά που μετείχε η τότε ομάδα του, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

Υπήρξε αρχηγός της Κ17, διεθνής με την Εθνική Παίδων, είχε μπει στο μπλοκάκι των σκάουτερς της Σαμπντόρια που τον είχαν δει στην προκριματική φάση του EURO στη Σερβία. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Νοέμβριο του 2017, και τον Αύγουστο του 2019 επέκτεινε τη συνεργασία του έως το 2022. Σύντομα θα κληθεί από τον Παναθηναϊκό να υπογράψει νέο συμβόλαιο, με αυξημένες αποδοχές.

Ο τραυματισμός, οι εννιά μήνες απουσίας και το μέλλον

Οσοι τον παρακολουθούσαν στις μικρές ομάδες του Παναθηναϊκού και της Εθνικής μιλούσαν για ένα παιδί που στη μετά «Μπουζούκη – Χατζηγιοβάνη» γενιά είναι ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η πράσινη ακαδημία. Δεν έπεσαν έξω. Με εξαιρετικό κορμί, αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή παίζοντας τόσο ως αμυντικός μέσος, όσο και ως επιθετικός χαφ. Με καταπληκτικό διασκελισμό, με ταχύτητα, με ευχέρεια στο να πετάει την μπάλα μπροστά και να ξεφεύγει από τον αντίπαλο.

Παίζει με το κεφάλι ψηλά, είναι ικανός στο να διαβάζει το παιχνίδι και έχει εξαιρετική τακτική συμπεριφορά. Τη σεζόν 2018-19, όταν ήταν έτοιμος να μπει με τα υπόλοιπα νεαρά παιδιά στην ομάδα, ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ από τον τραυματισμό του στον έσω πλάγιο. Τραυματισμός που τον έστειλε στο χειρουργείο, ενώ στη συνέχεια ένα οστικό οίδημα τον κράτησε περίπου εννιά μήνες μακριά από τα γήπεδα.

Αυτός ο τραυματισμός ανήκει στο παρελθόν. Το παρόν; Γράφει… βασικός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Το μέλλον; Θα γράψει βασικός ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδος. Μοιάζει με το πεπρωμένο του….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ