Ολυμπιακός : Ο περιζήτητος κύριος Μαρτίνς

Ολυμπιακός : Ο περιζήτητος κύριος Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς μέσα από τον Ολυμπιακό ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο – Η Νις και οι υπόλοιπες ομάδες που είχαν δείξει ενδιαφέρον για τον Πορτογάλο προπονητή = Το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες και το όνειρό του.

«Να παίζουμε ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Να βγάζουμε ψυχή στα παιχνίδια μας. Ήρθα για να νικήσω. Ηρθα για να γίνουμε ξανά πρωταθλητές», είχε πει ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις που είχε κάνει τον Μάιο του 2018, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του από τον Ολυμπιακό.

Τρία χρόνια αργότερα, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού με τη σωστή καθοδήγηση του Πορτογάλου προπονητή, έχει κερδίσει ένα νταμπλ, έχει πετύχει σπουδαίες νίκες στην Ευρώπη, έχει πανηγυρίσει προκρίσεις απέναντι σε μεγαθήρια όπως είναι η Αρσεναλ και οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ. Οι Ερυθρόλευκοι σε λίγες εβδομάδες θα είναι και μαθηματικά πρωταθλητές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ παράλληλα βρίσκονται στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, μέσα από τη σκληρή δουλειά και τις μεγάλες επενδύσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια από τη διοίκηση του συλλόγου, κατάφερε να κάνει τον Ολυμπιακό και πάλι παντοδύναμο στην Ελλάδα, αλλά και να τον επαναφέρει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέβασε επίπεδο τον Ολυμπιακό και μαζί του φυσικά ανέβηκε επίπεδο και ο ίδιος.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη, οι μεγάλες νίκες σε Champions και Europa League και φυσικά το νταμπλ που κατέκτησε πέρσι με τους Ερυθρόλευκους, ανέβασαν κατακόρυφα τις μετοχές του Πορτογάλου προπονητή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Το όνομα του Ιβηρα προπονητή άρχισε να ακούγεται έντονα στην ποδοσφαιρική πιάτσα και άρχισε να τραβάει πάνω του όλα τα βλέμματα. Από την πρώτη σεζόν του στον Ολυμπιακό υπήρχαν πολλά ρεπορτάζ που τον έφερναν στο στόχαστρο πολλών συλλόγων και μάλιστα, όχι μόνο ευρωπαϊκών.

Αρχικά, στην πατρίδα του είχε γραφτεί το όνομά του για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στην Βραζιλία υπήρχαν επίσης ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για τον Πορτογάλο προπονητή του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τις Φλαμένγκο και Σάο Πάολο. Στη Ρωσία η Λοκομοτίβ είχε εντυπωσιαστεί από την δουλειά του Ιβηρα προπονητή στο μεγάλο λιμάνι και είχε χτυπήσει την πόρτα του ατζέντη του.

Στα τέλη του 2019 ο Πέδρο Μαρτίνς είχε δεχθεί επίσης μεγάλη πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Μια πρόταση, που σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει η Record, έφτανε τα 4 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο ίδιος, όμως, την είχε απορρίψει με συνοπτικές διαδικασίες για χάρη του Ολυμπιακού. Ηθελε να μείνει στην Ελλάδα και να οδηγήσει τους Πειραιώτες στην κατάκτηση του τίτλου. Λίγους μήνες αργότερα, πέτυχε τον στόχο του, με τους Ερυθρόλευκους να γίνονται ξανά πρωταθλητές.

Σήμερα, υπήρξαν νέα δημοσιεύματα για τον Πορτογάλο προπονητή. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η «A Bola», η Νις έχει ξεχωρίσει την περίπτωσή του τεχνικού του Ολυμπιακού, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα της γαλλικής ομάδας, μαζί με τον Πέτερ Μπος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Νις είναι μια από τις πιο πλούσιες ομάδες στην Ευρώπη, καθώς ιδιοκτήτης της είναι ο 5ος πλουσιότερος Βρετανός, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, με περιουσία 18.7 δις δολάρια.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μέσα από τον Ολυμπιακό έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του. Εχει ανέβει επίπεδο και όπως είναι λογικό έχει γίνει περιζήτητος. Ο ίδιος όμως νιώθει πολύ καλά στο λιμάνι και τον περασμένο Μάιο ανανέωσε με τους Ερυθρόλευκους μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Οσοι τον γνωρίζουν ξέρουν ότι όνειρό του είναι να δουλέψει κάποια στιγμή στην Premier League. Θα έφευγε από τον Ολυμπιακό μόνο για κάποια ομάδα που θα του προσέφερε προοπτική μεγαλύτερη από των Πειραιωτών.  Το είπε άλλωστε και ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε στην πατρίδα του στα μέσα Φεβρουαρίου.

«Είμαι εδώ στην Ελλάδα, έχω έναν στόχο καριέρας που είναι να προπονήσω σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα όπως το αγγλικό. Και επομένως, θα δουλέψω προς αυτήν την κατεύθυνση όσο μπορώ και θα εργαστώ σε αυτή τη φάση της καριέρας μου για να το κάνω.Επομένως, αφήνοντας κατά μέρους το οικονομικό, το οποίο είναι επίσης σημαντικό, είναι μέρος του μέλλοντος των παιδιών μου, αλλά αν μπορώ να το κάνω και αν δω ότι έχω προϋποθέσεις για να μπορέσω να φτάσω σε αυτό το επίπεδο, προφανώς θα συνεχίσω να δουλεύω για να το πετύχω», ήταν τα λόγια του.

Τα κατορθώματά του και οι μεγάλες εμφανίσεις του Ολυμπιακού απέναντι στη βρετανικές ομάδες σε Champions League και Europa League, φυσικά, τον έχουν βάλει στο κάδρο αρκετών αγγλικών συλλόγων, με τον ίδιο όμως να συνεχίζει τη σκληρή δουλειά στο μεγάλο λιμάνι με στόχο το νταμπλ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Πορτογάλος έχει 151 παιχνίδια ως προπονητής των Πειραιωτών σε όλες τις διοργανώσεις, με τον απολογισμό του να είναι εντυπωσιακός, αφού έχει 86 νίκες, 22 ισοπαλίες και 20 ήττες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ