Όταν ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το «όνειρο» των ημιτελικών του Champions League (vid)

Όταν ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το «όνειρο» των ημιτελικών του Champions League (vid)

Μόλις λίγα εκατοστά πριν την πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης είχε βρεθεί ο Παναθηναϊκός, μία μέρα σαν σήμερα το 2002.

Η μέρα που… τρόμαξε ολόκληρη η Βαρκελώνη. Ο Παναθηναϊκός, την 9η Απριλίου 2002, είχε βρεθεί πολύ κοντά στο να πάρει εκείνος την πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League. Αλλά αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα μετά την ήττα του με σκορ 3-1 (1-0 είχαν νικήσει οι «πράσινοι» στο πρώτο ματς της Λεωφόρου).

Η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και το ξεκίνημά του στον αγώνα ήταν ονειρεμένο. 1-0 με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου με καταπληκτικό σουτ από μακριά και οι Καταλανοί πλέον ήθελαν 3 γκολ για να περάσουν εκείνοι στην επόμενη φάση. Και τα βρήκαν.

Δύο γκολ του Λουίς Ενρίκε (σημερινού προπονητή της Εθνικής Ισπανίας) και ένα του Χαβιέρ Σαβιόλα (που έχει παίξει μεταξύ άλλων και στον Ολυμπιακό), έδωσαν σκορ πρόκρισης στην Μπαρτσελόνα (3-1). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, πίεσε αρκετά την αντίπαλη άμυνα και ο Βλάοβιτς έχασε την ευκαιρία του… αιώνα για να στείλει την ελληνική ομάδα στην τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μερικά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, ο Κροάτης άσος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι της Μπαρτσελόνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα: Μπονάνο (84 Ρέινα), Πουγιόλ, ντε Μπουρ, Αμπελάρδο, Κόκο (45+ Κλάιφερτ), Τσάβι, Λουΐς Ενρίκε, Κοκού, Ριβάλντο, Όφερμαρς (74 Γκάμπρι), Σαβιόλα

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Καραγκούνης (45+ Μικάελσεν), Κόλκα (77 Βλάοβιτς), Λυμπερόπουλος (46 Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ