Γκάμπριελ Ουάινερ : Ζωή σαν παραμύθι – Από δημοσιογράφος στο πλευρό του Μπιέλσα (pics)

Γκάμπριελ Ουάινερ : Ζωή σαν παραμύθι – Από δημοσιογράφος στο πλευρό του Μπιέλσα (pics)

Ο Γκάμπριελ Ουάινερ είναι ένας άνθρωπος που έκανε το «κλικ» στον Μαρσέλο Μπιέλσα και ο προπονητής τον μετέτρεψε από δημοσιογράφο σε... κατάσκοπο.

O Γκάμπριελ Ουάινερ δεν κουβαλάει όπλο, δεν φοράει καπαρντίνα, δεν καμουφλάρεται και δεν έχει 15 διαβατήρια. Ωστόσο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από όλους τους κατασκόπους – μυστικούς πράκτορες που υπάρχουν σε αυτόν τον πλανήτη. Η ειδοποιός διαφορά τους όμως δεν είναι όλες οι προαναφερθείσες ενδυματολογικές – και μη – επιλογές, αλλά το γεγονός πως αυτός… ψάρευε περιπτώσεις παικτών και αντίπαλες τακτικές, αντί για… κυβερνητικά μυστικά.

Το ποδόσφαιρο ήταν μία παιδική αγάπη που, απ’ ότι φαίνεται, δεν μπόρεσε να αποχωριστεί ποτέ. Οι αγαπημένες του έξοδοι ήταν όταν πήγαινε τα Σαββατοκύριακα να παρακολουθήσει, στο γήπεδο Κιλίνδρο ντε Αβεγανέδα, την αγαπημένη του Ράσινγκ Κλουμπ. Ο έρωτας που είχε για το άθλημα, τον έκανε να προσπαθήσει να δοκιμάσει την τύχη του ως ποδοσφαιριστής αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό.

Εκείνος όμως δεν πτοήθηκε και ακολούθησε μία άλλη πτυχή της «στρογγυλής θεάς», την οποία ο πατέρας του τον συμβούλεψε να σκεφτεί ως πιθανή σπουδή. Και αυτή ήταν η δημοσιογραφία. Το ταλέντο του Ουάινερ ήταν εκείνο που του χάρισε άμεσα μία δουλειά σχετική με το αντικείμενο που αγαπούσε, σε κάποια από τα μέσα της περιοχής του Ροζάριο. Μία πόλη που φιλοξενούσε – και φιλοξενεί – την ομάδα της Νιούελς Ολντ Μπόις, το ρεπορτάζ της οποίας επιφορτίστηκε κάποια στιγμή εκείνος. Την τεχνική ηγεσία εκείνης της περιόδου στην ομάδα, κατείχε ο γνώριμος Μαρσέλο Μπιέλσα που πραγματοποιούσε τα πρώτα του βήματα στην προπονητική.

Με τον καιρό οι συνύπαρξη των δύο έγινε κάτι παραπάνω από ονειρική. Ο νυν κοουτς της Λιντς είχε μείνει άναυδος με τις γνώσεις του ρεπόρτερ, με αποτέλεσμα ουκ ολίγες φορές να τον καλέσει στα αποδυτήρια του συλλόγου προκειμένου να εξηγήσει κάποια τακτική στους παίκτες.

Κάποια στιγμή ο Μπιέλσα ετοίμαζε βαλίτσες αποχώρησης για το Μεξικό, αφήνοντας μία συμβουλή στον δημοσιογράφο φίλο του. «Κάνε μάθημα προπονητικής, θα σε βοηθήσει στο επάγγελμά σου» του είχε πει χαρακτηριστικά και φυσικά αυτός τον άκουσε. Ο Ουάινερ μέχρι το διάστημα εκείνο είχε ήδη περιγράψει πολλούς αγώνες και παρουσίαζε την δική του εκπομπή ανάλυσης, παρόλα αυτά έψαχνε συνεχώς τρόπους να εξελιχθεί.

To 1997 οι δρόμοι των δύο ξανασυναντήθηκαν μέσα από μία συνεργασία που είχε προτείνει ο Αργεντίνος τεχνικός στον ρεπόρτερ. Συγκεκριμένα του ζήτησε να ψάξει έναν εξτρέμ από την Βραζιλία, προσφέροντας του όλα τα διαθέσιμα μέσα, έναν μισθό όμοιο με αυτόν που έπαιρνε καθώς και την διαμονή μαζί με την διατροφή του. Ο Ουάινερ το σκέφτηκε, το δέχτηκε, άφησε τα παιδιά του στην γυναίκα του και ταξίδεψε στην χώρα της… σάμπα. Μέσα σε διάρκεια 4 μηνών έπρεπε να κάτσει και να αναλύσει όλα τα παιχνίδια της χρονιάς στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα να μεταφέρει στους συνεργάτες του Μπιέλσα τις πληροφορίες που σύλλεγε.

Οι ικανότητες του εντυπωσίασαν τον «Ελ Λόκο», με αποτέλεσμα να του προτείνει τότε μία μόνιμη θέση δίπλα του ως αναλυτή. Η απάντηση «ναι» συνδυάστηκε με αρμοδιότητες που αυξήθηκαν και ο Ουάινερ πλέον εκτός από το σκάουτινγκ, είχε χρέος να αναλύει τους ερχόμενους αγώνες και να παρακολουθεί την πορεία των παικτών, εγκαταλείποντας μια για πάντα το επάγγελμα που τον έβαλε σε αυτό το… τρυπάκι. Όμως ο ίδιος παραδέχθηκε πως παρά την εξάντληση, ήταν κάτι στο οποίο είχε εθιστεί. Μάλιστα ήταν τόσο καλός που ο Χοσέ Πέκερμαν ζήτησε από τον Μπιέλσα να του τον «δανείσει», ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20 το 2001.

.

Η καριέρα του συνεχίστηκε για πάρα πολλά χρόνια και πλέον έχει αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή στην Ομοσπονδία του Εκουαδόρ, με ένα παλμαρέ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το ντεμπούτο του Μέσι κ.α. πολλών σημαντικών στιγμών. Στόχος του, όπως δήλωσε, είναι να στείλει την ομάδα του Χάμες Ροντρίγκεζ και τον συμπαικτών του, στην τελική φάση του ερχόμενου Μουντιάλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ