Όταν ο Πρίντεζης έγινε… Άγιος Γεώργιος και «ξέρανε» την Μπαρτσελόνα! (vid)

Όταν ο Πρίντεζης έγινε… Άγιος Γεώργιος και «ξέρανε» την Μπαρτσελόνα! (vid)

Ο Γιώργος Πρίντεζης, πριν από 6 χρόνια έγραψε ιστορία, στέλνοντας με δικό του τρίποντο κόντρα στην Μπαρτσελόνα, τον Ολυμπιακό στο Final Four της Μαδρίτης. Ήταν η μέρα που ο «Πρι» έγινε ο Άγιος Γέωργιος των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός την τελευταία δεκαετία έχει ζήσει μερικές από τις σπουδαιότερες στιγμές του ως σύλλογος στη Euroleague. Δεν είναι μόνο οι δυο κατακτήσεις των τίτλων το 2012 και το 2013, δεν είναι οι παρουσίες στα Final Four, αλλά αυτό το «refuse to lose» που είχε αυτός ο σύλλογος. Κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Η 23η Απριλίου θα είναι για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του Γιώργου Πρίντεζη, αλλά και όλων των φίλων του Ολυμπιακού, καθώς το 2015 ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία, στέλνοντας τους Πειραιώτες στο Final Four της Μαδρίτης, με ένα μυθικό buzzer beater τρίποντο στην εκπνοή κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει break στη Βαρκελώνη και ήταν μπροστά με 2-1 στη σειρά με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα και ήθελε τη νίκη για να πάρει την πρόκριση, όμως οι Καταλανοί δεν ήταν είχαν έρθει στην Ελλάδα με σκοπό να πάρουν το ένα από τα δυο ματς και να φέρουν τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι στο Palau Blaugrana.

Το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού, με την Μπαρτσελόνα να είναι πίσω στο σκορ με 68-67, όμως τον Ναβάρο να έχει δυο βολές 6 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ο Ισπανός που σπάνια έχανε βολές στην καριέρα του όμως αστόχησε στην πρώτη βολή, με τον κόσμο του Ολυμπιακό να ξεσπάει σε πανηγυρισμούς. Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα δεν λάθεψε και στη δεύτερη και ο Ολυμπιακός είχε την τελευταία επίθεση με το σκορ ισόπαλο για να πάρει τη νίκη και ταυτόχρονα την πρόκριση στο Final Four.

Ο Μάντζαρης έκανε την επαναφορά για τον Σπανούλη, αυτός πάσαρε τη μπάλα στον Σλούκα που έκοβε και εκείνος βρήκε τον Πρίντεζη στις 45 μοίρες. Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού σούταρε για τρεις και η κόρνα ακούστηκε την ώρα που η μπάλα ήταν στον αέρα και εκείνη κατέληξε στο καλάθι. Το τι έγινε μετά στο ΣΕΦ απλά δεν περιγράφεται. Η μέρα εκείνη ήταν ανήμερα της γιορτής του Πρίντεζη. Ήταν όμως και η μέρα που ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού έγινε ο Άγιος Γεώργιος για τους οπαδούς των Πειραιωτών και για τον ίδιο τον σύλλογο.

Συνολικά αυτή ήταν μια καταπληκτική σειρά για τον Πρίντεζη, καθώς «μέτρησε 14,8 πόντους και 5 ριμπάουντ απέναντι στους Καταλανούς, κάνοντας τους συνολικά τεράστια ζημιά.

Δείτε τα βίντεο από το επικό τρίποντο και τους έξαλλους πανηγυρισμούς:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ