Euroleague: Τέσσερις «μονομάχοι» στην αρένα της Κολωνίας για τον θρόνο

Euroleague: Τέσσερις «μονομάχοι» στην αρένα της Κολωνίας για τον θρόνο

Το παζλ των τεσσάρων ομάδων που θα αγωνιστούν στο Final Four της Euroleague ολοκληρώθηκε και προετοιμαζόμαστε πια για τις μεγάλες μάχες που θα στέψουν τον επόμενο πρωταθλητή.

Η μεγαλύτερη στιγμή της σεζόν για τη Euroleague πλησιάζει σιγά-σιγά, καθώς ολοκληρώθηκε το παζλ των τεσσάρων ομάδων που θα παλέψουν στο παρκέ της Κολωνίας για μια θέση στον τελικό που θα οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης. ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Αναντολού Εφές και Αρμάνι Μιλάνο συνθέτουν μια εντυπωσιακή τετράδα που είναι έτοιμη να μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις.

Το τριήμερο 28-30 Μαΐου η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα χτυπάει δυνατά στη Γερμανία και όλοι αναμένεται να παρακολουθήσουν με κομμένη την ανάσα τους αγώνες που θα αναδείξουν τον επόμενο νικητή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ στη Γηραιά Ήπειρο. Με τους τέσσερις φιναλίστ να είναι έτοιμοι να ριχτούν στην αρένα και να τα δώσουν όλα σε μια μάχη μέχρι τελικής πτώσης.

Bracket EB20-21 G5c

Πως έφτασαν ως εδώ

Τα φετινά play-off ήταν από τα καλύτερα που έχουν διεξαχθεί στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης μπάσκετ της Ευρώπης, καθώς για πρώτη φορά είδαμε τρεις από τις τέσσερις σειρές να οδηγούνται στο έσχατο πέμπτο παιχνίδι και να κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο για όσους τα παρακολούθησαν.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη είχε το πιο εύκολο έργο από όλες, καθώς απέκλεισε τη Φενέρμπαχτσε με 3-0 νίκες, εκμεταλλευόμενη τις πολλές απουσίες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι Τούρκοι του Ιγκόρ Κοκόσκοφ. Έτσι ο Έλληνας τεχνικός θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τρίτο τίτλο της καριέρας του ως πρώτος προπονητής.

Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε σκούρα με τη Ζενίτ η οποία κατάφερε να κάνει το μπρέικ στο πρώτο ματς στη Βαρκελώνη, ενώ έφτασε μια ανάσα από τη νίκη και στο δεύτερο παιχνίδι που οδηγήθηκε στην παράταση. Οι «μπλαουγκράνα» έκαναν την ανατροπή στη Ρωσία, όμως και πάλι οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ βρήκαν τρόπο να στείλουν σε Game 5 τη σειρά. Εκεί η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση παίρνοντας την πρόκριση.

Αναντολού Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης μας χάρισαν ένα εντυπωσιακό ζευγάρι με ανατροπές και συγκινήσεις. Αρχικά οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έκαναν… πλάκα σε αυτούς του Πάμπλο Λάσο στην Τουρκία κάνοντας το 2-0 με συντριπτικές νίκες. Όμως η «Βασίλισσα» δεν θα τα παρατούσε τόσο εύκολα. Στο τρίτο ματς έκανε ένα εντυπωσιακό 16-0 στο τέλος μείωσε σε 2-1. Η σειρά ισοφαρίστηκε και χρειάστηκε το πέμπτο ματς στην Πόλη για να μάθουμε τον νικητή, σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι στο τέλος, και ουσιαστικά κρίθηκε με ένα τρελό σουτ του Κρούνοσλαβ Σιμόν.

Η πιο αμφίρροπη σειρά όμως διεξήχθη ανάμεσα στη Μπάγερν Μονάχου και την Αρμάνι Μιλάνο. Δύο Ιταλοί τεχνικοί (Αντρέα Τρινκιέρι και Έτορε Μεσίνα αντίστοιχα), έδωσαν μια μεγάλη μάχη, με τους Μιλανέζους τελικά να είναι εκείνοι που πήραν το εισιτήριο για την Κολωνία. Πέντε αμφίρροπα και κυρίως «τρελά» ματς, σε ένα από τα καλύτερα ζευγάρια που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ στη Euroleague.

Τα ζευγάρια στους ημιτελικούς

Μπαρτσελόνα-Αρμάνι

AX Armani Exchange Milan vs. FC Barcelona - Game

Η κορυφαία ομάδα της κανονικής περιόδου, Μπαρτσελόνα, θα τεθεί αντιμέτωπη με την… πρωτάρα σε αυτό το επίπεδο Αρμάνι, όμως σε κανένα σημείο δεν πρόκειται να είναι εύκολο για του Καταλανούς. Οι παίκτες του Σάρας τα βρήκαν σκούρα με τη Ζενίτ και δεν θα διαφέρει σε πολύ η μάχη με τους Ιταλούς. Ο Μεσίνα έχει τους τρόπους να ζορίσει τους «μπλαουγκράνα» εκμεταλλευόμενος την εμπειρία του σε τέτοια ματς.

Από την άλλη πλευρά, ο Λιθουανός τεχνικός και η ομάδα του, αν δεν πέσει στις παγίδες που θα τους έχει ετοιμάσει ο Μεσίνα τότε θα είναι εκείνη που θα πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, στην πρώτη της συμμετοχή σε Final Four έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Αναντολού Εφές

ÖZET | Anadolu Efes-CSKA Moskova maç sonucu: 100-70 - Euroleague Haberleri - Basketbol

Το έτερο ζευγάρι είναι σίγουρα και το πιο αμφίρροπο, καθώς και οι δύο ομάδες μοιράζονται τις ίδιες πιθανότητες για να βρεθούν στον τελικό και να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι έμπειροι Ρώσοι κόντρα στους νέους και επικίνδυνους Τούρκους που διψούν για διάκριση.

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν επιστρέφουν μετά το 2019 στους «4» για να πάρουν αυτό που δεν κατάφεραν την περσινή αγωνιστική περίοδο, με τη σεζόν να διακόπτεται απότομα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και την Εφές να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η σειρά με τη Ρεάλ έδειξε πως τελικά δεν είναι άτρωτη, όμως θύμισε πως μπορεί να διαλύσει οποιονδήποτε αντίπαλο δίχως έλεος, καθώς σε ένα μονό ματς όλα μπορούν να συμβούν. Ο Δημήτρης Ιτούδης το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και βασιζόμενος στην άμυνα του να θελήσει να βρεθεί αυτός σε έναν ακόμα τελικό, κόβοντας απότομα τα «φτερά» των φιλόδοξων και εντυπωσιακών Τούρκων με το κυνικό στυλ της ΤΣΣΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ