Ο Βαρέλα έστειλε φανέλες σε σχολείο της Μοζαμβίκης!

Ο Βαρέλα έστειλε φανέλες σε σχολείο της Μοζαμβίκης!

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Βαρέλα, προμήθευσε με αθλητικό υλικό σχολείο της Μοζαμβίκης στην πόλη Ναμπούλα!

Η Ναμπούλα είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της Μοζαμβίκης και το κέντρο των επιχειρήσεων στα βόρεια της αφρικανικής χώρας. Παρόλα αυτά, όπως στις περισσότερες περιοχές της «Μαύρης Ηπείρου», οι προύχοντες είναι η συντριπτική μειοψηφία. Με τους μη έχοντες ούτε τα βασικά να αποτελούν την πλειοψηφία.

Το πορτογαλικό περιοδικό «VISAO» αποφάσισε να στείλει δημοσιογραφική αποστολή στη Μοζαμβίκη, με σκοπό να διαπιστώσει τις συνθήκες ζωής, μάθησης, εργασίας των κατοίκων της. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, επισκέφθηκαν και το σχολείο Escola de Teacane, στα περίχωρα τους Ναμπούλα. Συζητώντας με τους μαθητές και τους καθηγητές για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και την επιβίωσή τους μέσα σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ του περιοδικού, λοιπόν, μία από τις πιο ευχάριστες ημέρες της χρονιάς για το σχολείο ήταν η άφιξη αθλητικού υλικού, για τη δημιουργία ομάδας ποδοσφαίρου. Αθλητικό υλικό που έστειλε, σύμφωνα με το περιοδικό, ο Φερνάντο Βαρέλα! Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, που δεν και έλκει την καταγωγή του από το Πράσινο Ακρωτήρι, αποφάσισε να στείλει στο σχολείο 16 φανέλες (δεν διευκρινίζεται εάν είναι του ΠΑΟΚ), ώστε να μπορεί η ομάδα του να συμμετέχει ομοιόμορφα στα παιχνίδια της!

Μία κίνηση που, κατά το δημοσίευμα, άλλαξε την ψυχολογία πολλών παιδιών. Καθώς απέκτησαν κάτι που, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στον υπόλοιπο πλανήτη, για ένα παιδί της Μοζαμβίκης δεν είναι δεδομένο. Είναι μία «πολυτέλεια». Που όμως προσέφερε πολλά χαμόγελα, που είναι ένα από τα ζητούμενα σε αξιέπαινες ενέργειες όπως αυτή του Βαρέλα.

Για την αποστολή των Πορτογάλων στη Μοζαμβίκη και τους στόχους αυτής μπορείτε να ενημερωθείτε ΕΔΩ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ