ΑΕΚ: Το fair play του Ντέμη που έμεινε στην ιστορία (pic & vids)

ΑΕΚ: Το fair play του Ντέμη που έμεινε στην ιστορία (pic & vids)

Στις 10 Μάϊου του 2000 η ΑΕΚ κατακτούσε κόντρα στον Ιωνικό το 12ο Κύπελλο της ιστορίας της αλλά αυτό που έμεινε περισσότερο κι από το τρόπαιο ήταν το fair play του Ντέμη Νικολαΐδη.

Το 12ο Κύπελλο Ελλάδος της ιστορίας της κατέκτησε σαν σήμερα το 2000 η ΑΕΚ όταν στον τελικό του ΟΑΚΑ επικράτησε με 3-0 του Ιωνικού. Πιο πολύ όμως και από το ίδιο το ματς και το τρόπαιο που κατέκτησε η Ένωση εκείνο το βράδυ, έμεινε στη μνήμη όλων η σπουδαία κίνηση του Ντέμη Νικολαΐδη.

Στο 32′ ο Μίλεν Πετκόφ εκτέλεσε ένα φάουλ με τον επιθετικό της ΑΕΚ να σκοράρει με το χέρι αλλά το γκολ να μετράει κανονικά αφού ο διαιτητής Δούρος αλλά και ο επόπτης δεν αντιλήφθηκαν την παράβαση. Προς τιμήν του, ο Ντέμης σήκωσε αμέσως το χέρι και παραδέχτηκε πως το γκολ δεν πρέπει να μετρήσει, σώζοντας έτσι και τον Δούρο από ένα μεγάλο λάθος.

Το παράδοξο βέβαια είναι πως ο παίκτης της ΑΕΚ είδε και την κίτρινη κάρτα, παρά το γεγονός πως γλίτωσε τον διαιτητή από επική γκάφα. Αξίζει να σημειωθεί πως το σκορ εκείνη τη στιγμή ήταν ακόμη στο 0-0.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Νικολαΐδης σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με… νόμιμο τρόπο, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του που τελικά επικράτησε με 3-0 και κατέκτησε το Κύπελλο. Μάλιστα η Διεθνής Επιτροπή για το «Fair Play» εκείνη τη σεζόν είχε επίτιμο προσκεκλημένο τον Νικολαΐδη και τον βράβευσε για το ήθος που επέδειξε στον τελικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ