Όταν η Γιουνάιτεντ νίκησε την Τσέλσι στα πέναλτι και κατέκτησε το Champions League (vid)

Όταν η Γιουνάιτεντ νίκησε την Τσέλσι στα πέναλτι και κατέκτησε το Champions League (vid)

Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε την κατάκτηση του Champions League, επικρατώντας της Τσέλσι στα πέναλτι, με τον Τζον Τέρι να είναι μοιραίος και τον Φαν Ντερ Σάαρ να γίνεται ήρωας

Συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από την κατάκτηση του Champions League από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Μόσχα στον αγγλικό τελικό με την Τσέλσι, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέβηκε για πρώτη φορά στον ευρωπαϊκό «θρόνο» και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον χάρισε στους «κόκκινους διαβόλους» το τρίτο τρόπαιό τους στον θεσμό.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ άνοιξε το σκορ στο 26’ με κεφαλιά, έπειτα από τη σέντρα του Μπράουν, όμως πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο ο Λάμπαρντ εκμεταλλεύτηκε την τύχη της, την αδράνεια της άμυνας και το γλίστρημα του Φαν ντερ Σααρ ισοφάρισε.

Οι 14 αγγλικοί εμφύλιοι στο Champions League (vids) - to10.gr

Οι λογαριασμοί των δυο δεν ολοκληρώθηκαν στην κανονική διάρκεια, ούτε στην παράταση, παρά την εξαιρετική απόδοση και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, ειδικά για την Τσέλσι, που είχε δυο δοκάρια.

Στα πέναλτι η αστοχία περιορίστηκε στο ελάχιστο, αλλά η Γιουνάιτεντ ευτύχησε να διαθέτει τον Φαν ντερ Σααρ κάτω από τα δοκάρια της. Ρονάλντο και Τέρι δεν βρήκαν δίχτυα, με τον Άγγλο να γλιστράει την ώρα της εκτέλεσης, ενώ ο Ανελκά συμπλήρωσε το όνομά του στη λίστα με τους αποτυχόντες, βλέποντας τον Ολλανδό «θρύλο» να αποκρούει το χτύπημά του και να στέλνει τους κόκκινους διαβόλους για ακόμη μια φορά στον έβδομο ουρανό.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Μπράουν (125′ Άντερσον), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Σκόουλς (87′ Γκιγκς), Κάρικ, Χάργκριβς, Κ.Ρονάλντο, Τέβες, Ρούνεϊ (101′ Νάνι)

Τσέλσι (Γκραντ): Τσεχ, Εσιέν, Καρβάλιο, Τέρι, Α.Κόουλ, Μακελελέ (124′ Μπελέτι), Μπάλακ, Λάμπαρντ, Τ.Κόουλ (99′ Ανελκά), Μαλουντά (92′ Καλού), Ντρογκμπά

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ