Ο Αλμέιδα και άλλοι εννιά παίκτες που αναγκάστηκαν να παίξουν ως τερματοφύλακες (Vids)

Ο Αλμέιδα και άλλοι εννιά παίκτες που αναγκάστηκαν να παίξουν ως τερματοφύλακες (Vids)

Με αφορμή την περίπτωση του Ένζο Πέρες που έπαιξε τερματοφύλακας στο παιχνίδι της Ρίβερ Πλέιτ με την Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε, η «Μarca» πραγματοποίησε αφιέρωμα σε δέκα περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αναγκάστηκαν να φορέσουν γάντια. Αναμεσά τους και ο Ούγκο Αλμέιδα.

Θέμα σε όλο τον κόσμο έγινε η εκπληκτική εμφάνιση του Ενζο Πέρες στο παιχνίδι της Ρίβερ Πλέιτ με την Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε. Όχι γιατί κατάπιε κάποια χιλιόμετρα όπως απαιτεί η θέση στην οποία έχει καθιερωθεί σε όλη του την καριέρα αλλά γιατί ο μέσος των «Εκατομμυριούχων» αναγκάστηκε να αγωνιστεί σε όλο το παιχνίδι ως τερματοφύλακας αφού η ομάδα του είχε 20 κρούσματα κορωνοϊού και μόλις έντεκα ποδοσφαιριστές διαθέσιμους.

Μάλιστα, όχι μόνο φόρεσε τα γάντια ο Πέρες αλλά οδήγησε τη Ρίβερ και στη μεγάλη νίκη παίρνοντας μάλιστα το βραβείο του MVP. Με αφορμή αυτό το γεγονός η «Μarca» πραγματοποίησε αφιέρωμα σε δέκα περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν ήταν τερματοφύλακες αλλά αναγκάστηκαν να γίνουν θυσία για την ομάδα τους και να παίξουν ως τέτοιοι λόγω των συνθηκών. Πάμε να τις δούμε μία προς μία…

Ούγκο Αλμέιδα

Η πιο γνωστή σε όλους μας ιστορία είναι αυτή που συνέβη το 2017 όταν για τα ημιτελικά του Κυπέλλου η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Ολυμπιακό έχοντας κερδίσει στον Πειραιά με 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 1-0 στο ΟΑΚΑ και στα τελευταία λεπτά έψαχναν ακόμη ένα γκολ για να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό.

Ο Γιάννης Ανέστης αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες και με την Ένωση να έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές της, ο Ούγκο Αλμέιδα φόρεσε τα γάντια του και έπαιξε ως τερματοφύλακας. Η ΑΕΚ πήρε τελικά την πρόκριση με τον Πορτογάλο να γίνεται ο ήρωας της βραδιάς.

Χάρι Κέιν

Αλλη μία περίπτωση γνωστή λίγο πολύ σε όλους μας είναι αυτή του Χάρι Κέιν στο παιχνίδι της Τότεναμ με τον Αστέρα Τρίπολης για το Europa League.

Ο Άγγλος επιθετικός πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια μετά την αποβολή του Ούγκο Γιορίς, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία μάλιστα μιας και δέχτηκε γκολ από εκτέλεση φάουλ του Μπαράλες. Βέβαια το γκολ δεν κόστισε αφού η ομάδα του πήρε τη νίκη με 5-1.

Κάιλ Γουόκερ

Στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Αταλάντα για το Champions League ο Έντερσον τραυματίστηκε στο ημίχρονο. Ο Μπράβο που τον αντικατέστησε αποβλήθηκε και στα τελευταία δέκα λεπτά χωρίς τις καθυστερήσεις ο Κάιλ Γουόκερ έπαιξε ως τερματοφύλακας χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ αφού το 1-1 είχε ήδη διαμορφωθεί.

Ντάνι Αλβες

Όταν αγωνιζόταν στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Ντάνι Άλβες αναγκάστηκε να παίξει ως τερματοφύλακας για λίγα λεπτά στις καθυστερήσεις, σε ένα ματς με τη Σοσό. Ο Κέβιν Τραπ αποβλήθηκε και ο Βραζιλιάνος πήρε τη θέση του κάτω από την εστία χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ.

Ροντρίγκο Παλάσιο

Ο Αργεντινός επιθετικός πήρε μια γεύση από τη θέση του τερματοφύλακα όταν έπαιξε για 15 λεπτά σε ένα ματς της Ίντερ με τη Βερόνα για το Κύπελλο. Μάλιστα κράτησε και το μηδέν με τους «νερατζούρι» να παίρνουν τη νίκη με 2-0.

Ρίο Φέρντιναντ

Ο Κούστσακ αντικατέστησε τον Φαν Ντε Σαρ και δώδεκα λεπτά πριν το τέλος του ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Πόρτσμουθ αποβλήθηκε καθώς υπέπεσε σε πέναλτι. Ο Φέρντιναντ αναλαμβάνει να κάτσει κάτω από τα γκολπόστ και παρότι πέφτει στη σωστή γωνία δεν καταφέρνει να αποκρούσει το πέναλτι του Μουντάρι. Η Πόρτσμουθ μάλιστα απέκλεισε από τη συνέχεια του Κυπέλλου τη Γιουνάιτεντ.

Τζον Ο’Σι

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγείται με 4-0 στο «White Hart Lane» της Τότεταμ αλλά στο 87ο λεπτό ο Φαν Ντε Σαρ σπάει τη μύτη του και ο Σερ Άλεξ έχει κάνει και τις τρεις αλλαγές του. Ο Ρίο Φέρντιναντ θέλει να αναλάβει χρέη τερματοφύλακα στα εναπομείναντα λεπτά, ωστόσο η εντολή από τον πάγκο είναι ξεκάθαρη και δίνει τα γάντια στον Τζον Ο’ Σι. Ο Ιρλανδός, μάλιστα, έσωσε και το τετ-α-τετ με τον Ρόμπι Κιν.

Τζον Τέρι

Σε ένα ματς της Τσέλσι με τη Ρέντινγκ ο Τσεχ τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι και αποχωρεί νωρίς από το ματς. Τον αντικαθιστά ο Κάρλο Κουντιτσίνι και τραυματίζεται και εκείνος στο κεφάλι, λιγότερο σοβαρά στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Με τις αλλαγές να έχουν «κλείσει», ο Τζον Τέρι αναλαμβάνει να κάτσει κάτω από τα δοκάρια για τα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού, με την Τσέλσι να διατηρεί το υπέρ της 1-0.

Νάιαλ Κουίν

Ο Ιρλανδός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε ως τερματοφύλακας σε ένα παιχνίδι με την Ντέρμπι Κάουντι. Ο υψηλόσωμος φορ άνοιξε πρώτα το σκορ με ένα εντυπωσιακό γκολ και μετά από λίγα λεπτά ο τερματοφύλακας της Σίτι, Τόνι Κότον, αποβλήθηκε με την Ντέρμπι να κερδίζει πέναλτι. Ο Κουίν όχι μόνο πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια αλλά έπιασε και το πέναλτι με τη Σίτι να επικρατεί της Ντέρμπι με 2-1.

Πελέ 

Ακόμα και ο σπουδαίος Πελέ έχει παίξει τερματοφύλακας. Σε ένα παιχνίδι της Σάντος με την Γκρέμιο όπου η ομάδα του νίκησε με 4-3 χάρη σε δικό του χατ τρικ αναγκάστηκε να φορέσει γάντια για μερικά λεπτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ