ΑΕΚ: 19 χρόνια από την «ανατροπή του αιώνα» και το τελευταίο της πρωτάθλημα (pic & vid)

ΑΕΚ: 19 χρόνια από την «ανατροπή του αιώνα» και το τελευταίο της πρωτάθλημα (pic & vid)

Στις 5 Ιουνίου του 2002 η ΑΕΚ επικρατούσε με 79-72 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και ολοκλήρωνε το μεγάλο come back στους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό, παίρνοντας το πρωτάθλημα με 3-2 νίκες αν και είχε βρεθεί στο 0-2.

Έπρεπε να περιμένει 32 ολόκληρα χρόνια, από την εποχή του Γιώργου Αμερικάνου, για να στεφθεί και πάλι πρωταθλήτρια η ΑΕΚ, μια μέρα σαν σήμερα. Στις 5 Ιουνίου του 2002 συγκεκριμένα, η Ένωση επικράτησε με 79-70 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, κάνοντας το 3-2 στη σειρά των τελικών εκείνης της σεζόν.

Αν και είχε βρεθεί με 0-2 πίσω στους τελικούς, με προπονητή τον Ντράγκαν Σάκοτα η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τρεις σερί νίκες και να φτάσει στον τίτλο, επίτευγμα μοναδικό στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας.

Η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ, δεν θα μπορούσε φυσικά να μην μνημονεύσει αυτή τη μέρα και σε ανάρτησή της στα social media, δημοσίευσε μια πανηγυρική φωτογραφία από εκείνο το ματς και τη λεζάντα: «Η «Βασίλισσα» επιτυγχάνει την Ανατροπή του Αιώνα στο Κλειστό του ΟΑΚΑ και κατακτά το 8ο Πρωτάθλημα της Ιστορίας της».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ