Πάτρικ Σικ: Η ελπίδα του τσέχικου ποδοσφαίρου (vids)

Πάτρικ Σικ: Η ελπίδα του τσέχικου ποδοσφαίρου (vids)

Το10.gr παρουσιάζει τον Πάτρικ Σικ, που σημείωσε ίσως το γκολ της διοργάνωσης του Euro και αποτελεί την ελπίδα του τσέχικου ποδοσφαίρου για τα επόμενα χρόνια.

Πολλές φορές αρκεί μόνο μία φάση. Μια στιγμή. Ώστε να μείνει κάποιος στην ιστορία. Και ο Πάτρικ Σικ το κατάφερε στην αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας της Τσεχίας με τη Σκωτία, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων για το Euro του 2020.

Το ρολόι του γηπέδου έδειχνε το 52ο λεπτό και η μπάλα βρέθηκε στην κατοχή του 25χρονου επιθετικού στον χώρο του κέντρου. Μπροστά του δύο Σκωτσέζοι αμυντικοί. Θα περίμενε κανείς να τρέξει προς το τέρμα και να περιμένει τους συμπαίκτες του ανέβουν. Όχι όμως. Σε μια σκέψη της στιγμής ο Σικ είχε μια τρομερή έμπνευση.

Ποια ήταν αυτή; Να δοκιμάσει το πόδι και την… τύχη του από εκείνο το σημείο. Είχε δει τον τερματοφύλακα εκτός θέσης. Ο άμοιρος όμως δεν περίμενε μια τέτοια ενέργεια. Ο Τσέχος «όπλισε» και με ένα τρομερό φαλτσαριστό σουτ «κρέμασε» τον Μάρσαλ γράφοντας το 2-0 (είχε ανοίξει ο ίδιος το σκορ). Πετυχαίνοντας έτσι το πιο μακρινό τέρμα στην ιστορία των Euro. Αφού «πυροβόλησε» από τα 49,7 μέτρα!

Ποιος είναι όμως ο Πάτρικ Σικ; Και ποια είναι η ιστορία του; To10.gr σας παρουσιάζει τον Τσέχο φορ που άφησε με ανοιχτό το στόμα όλη την Ευρώπη.

Από τη Σπάρτα Πράγας και τη Μποέμιανς στην Ιταλία

Ο Σικ ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Σπάρτα Πράγας, καταφέρνοντας να παίξει μόλις σε δέκα παιχνίδια με τον σύλλογο, σε δύο σεζόν, σημειώνοντας ένα γκολ, πριν δοθεί δανεικός στη Μποέμιανς όπου πέτυχε 8 τέρματα σε 29 συμμετοχές στη μία χρονιά που φόρεσε τη φανέλα της.

Οι εμφανίσεις του τράβηξαν τα βλέμματα των ανθρώπων της Σαμπντόρια, με την ομάδα της Γένοβα να βγάζει έξι εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της το 2016 και να τον κάνει δικό της. Στην Ιταλία o Τσέχος βρήκε για τα καλά τα πατήματα του και σε 35 αγώνες μέτρησε 13 γκολ και 4 ασίστ.

Η Γιουβέντους θέλησε να τον κάνει δικό της το επόμενο καλοκαίρι, ενεργοποιώντας τη ρήτρα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ που είχε μπει στο συμβόλαιο του. Όμως ο Σικ απέτυχε να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις δύο φορές (!) και έτσι η μεταγραφή ακυρώθηκε.

H Ρόμα βρήκε την ευκαιρία και τον απέκτησε δανεικό, με τον αθλητικό διευθυντή των «ρωμαίων», Μόντσι, να τον χαρακτηρίζει ως ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η πρώτη του χρονιά είχε μόλις τρία γκολ σε 26 ματς, ωστόσο οι «τζαλορόσι» πίστευαν στις δυνατότητες του και τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή. Όμως δεν έπεισε ούτε τη δεύτερη σεζόν του στην πρωτεύουσα, αφού δεν ταίριαξε ποτέ και αποφασίστηκε να φύγει δανεικός στη Λειψία.

Το κεφάλαιο Γερμανία

Έτσι τον Σεπτέμβρη του 2019 ανακοινώθηκε από τους «ταύρους» σε μια συμφωνία που έδινε διέξοδο και στις δύο πλευρές. Τόσο στη Ρόμα, όσο και στον Σικ. Ο Τσέχος βρήκε και πάλι τον καλό του εαυτό στη Bundesliga, πετυχαίνοντας δέκα γκολ σε 22 ματς, ενώ έφτασε έως τα ημιτελικά του Champions League.

Η Λεβερκούζεν αποφάσισε να επενδύσει στον 25χρονο επιθετικό, πιστεύοντας στο ταλέντο του. Δίνοντας έτσι 26,5 εκατομμύρια ευρώ στη Ρόμα για να τον κάνει δικό της. Ο Σικ δικαίωσε τις προσδοκίες και πραγματοποίησε μια πολύ γεμάτη χρονιά με τις «ασπιρίνες» σκοράροντας 13 φορές σε 36 αναμετρήσεις.

Το Euro είναι μια καλή ευκαιρία για να ανεβάσει τις μετοχές του. Να βρει ρυθμό και να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις που θα φέρουν μια σταθερότητα που λείπει από την καριέρα του. Ταλέντο διαθέτει μπόλικο. Φαντασία επίσης. Το είδαμε άλλωστε. Μένει μόνο να αφήσει ελεύθερο τον εαυτό του και όλο το μέλλον θα του ανήκει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ