Οι μεγάλες βραδιές του Αντετοκούνμπο

Οι μεγάλες βραδιές του Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν καταπληκτικός στην αναμέτρηση των Μπακς με τους Νετς, οδηγώντας τα «ελάφια» στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας και to10.gr θυμάται τις κορυφαίες βραδιές του «Greek Freak».

Οι Μιλγουόκι Μπακς είναι στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας, αποκλείοντας τους Μπρούκλιν Νετς του Κέβιν Ντουράντ, του Τζέιμς Χάρντεν και του Καϊρί Ίρβινγκ, σε ένα συγκλονιστικό Game 7 που είχε ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο «Greek Freak» ήταν απίστευτος και αποφασισμένος να πάρει την πρόκριση με τα «ελάφια», ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 40 πόντους, 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ, σε 50 λεπτά συμμετοχής, σε μια ακόμη κυριαρχική εμφάνιση που δεν χωρά αμφισβήτηση.

Έτσι to10.gr θυμάται και σας παρουσιάζει κάποιες από τις μεγάλες βραδιές του Έλληνα σούπερσταρ που μας άφησαν με ανοιχτό το… στόμα και απέδειξαν περίτρανα τον λόγο που θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου.

5. Η… αποκαθήλωση του «βασιλιά» ΛεΜπρόν

Ήταν 4 Δεκεμβρίου 2019 και οι Μπακς αντιμετώπιζαν τους Λος Άντζελες Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς, σε ένα παιχνίδι κόντρα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του ΝΒΑ.

Ο Γιάννης πραγματοποίησε την κορυφαία βραδιά από το τρίποντο στη λίγκα πετυχαίνοντας 5/8, ενώ τελείωσε το ματς με 34 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Το εντυπωσιακό της βραδιάς όμως δεν ήταν τα τρίποντα, αλλά η σιγουριά του Αντετοκούνμπο μέσα στο παρκέ που έφτασε στο σημείο, έπειτα από ένα καλάθι, να… φορέσει το στέμμα του «βασιλιά» και μάλιστα ακριβώς απέναντι από τον ΛεΜπρόν.

4. Οι 43 πόντοι σε… 31 λεπτά

Ο «Greek Freak» θα μείνει σίγουρα στην ιστορία ως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς σκόρερ, αφού μέσα σε μικρούς χρόνους συμμετοχής μπορεί να σημειώνει μεγάλα νούμερα.

Μία από αυτές τις βραδιές ήταν και η 6η Φεβρουαρίου του 2019 απέναντι στους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς. Ο Γιάννης μπήκε μέσα έτοιμος να τελειώσει τη δουλειά όσο πιο γρήγορα γινόταν, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Τα νούμερα αδιανόητα. Μέτρησε 43 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με 17/21 συνολικά σουτ εντός πεδιάς, σε μόλις 31 λεπτά που έμεινε στο παρκέ!

3. Το πρώτο του buzzer beater

Η βραδιά που ο Αντετοκούνμπο έζησε το… όνειρο για πρώτη φορά έμελλε να είναι στις 4 Ιανουαρίου του 2019, όταν και πέτυχε το πρώτο buzzer beater της καριέρας του.

Το ιστορικό «Madison Square Garden» άνοιξε τις πύλες του, με τους Νικς να υποδέχονται τα «ελάφια». Οι Μπακς πάλευαν να μείνουν με θετικό ρεκόρ και το ματς ήταν κρίσιμο.

Η τέταρτη περίοδος βρήκε τον Γιάννη και την παρέα του στο -14. Όμως σε εκείνο το σημείο όλα άλλαξαν. Ο «Greek Freak» 13 πόντους στα τελευταία 6:22, μαζί με τους 9 από τους τελευταίους 10 πόντους της ομάδας του (συνολικά 27 πόντοι και 13 ριμπάουντ).

Το… κερασάκι στην τούρτα όμως ήρθε την ύστατη στιγμή, αφού με ένα εντυπωσιακό buzzer beater, και πρώτο της καριέρας του, χάρισε τη νίκη στους Μπακς.

2. Μην θυμώνεις ποτέ τον Γιάννη

Κάποιοι από τους αναλυτές του ΝΒΑ, πίστευαν πως οι Γιούτα Τζαζ είχε βρει το μυστικό για να σταματά τον Αντετοκούνμπο, διαθέτοντας μάλιστα τον κορυφαίο αμυντικό της σεζόν, Ρούντι Γκομπέρ.

Ο Γιάννης παίρνει την αμφισβήτηση ως κίνητρο και στις 25 Νοεμβρίου, απέναντι στους «μορμόνους» είπε να δώσει μερικές απαντήσεις.

Τελείωσε την αναμέτρηση βάζοντας 50 πόντους, ενώ γέμισε τη στατιστική ακόμα με 14 ριμπάουντ και 6 ασίστ, κάνοντας ένα από τα καλύτερα του ματς και δίνοντας τις απαντήσεις που έπρεπε.

1. Βραδιά καριέρας σε πόντους

Η κορυφαία νύχτα του Γιάννη, από πλευράς παραγωγικότητας, ήρθε στις 17 Μαρτίου του 2019, απέναντι στους Φιλαδέλφεια Σίξερς.

Ο ΛεΜπρόν είχε φύγει από την Ανατολή, η οποία έψαχνε νέο… βασιλιά και τον βρήκε στο πρόσωπο του «Greek Freak» που ήταν ασταμάτητος κόντρα σε δύο μεγάλους ανταγωνιστές του, τον Τζοέλ Εμπίιντ και τον Μπεν Σίμονς.

Όταν τελείωσε ο αγώνας, ο Έλληνας σούπερσταρ είχε 52 πόντους, ρεκόρ καριέρας, με 16 ριμπάουντ και 7 ασίστ, σε μια κορυφαία all around εμφάνιση, που λένε και στις ΗΠΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ