Αντρέι Στογιάκοβιτς: Ο γιος του Πέτζα που ελπίζει να… γεμίσει τα παπούτσια του πατέρα του

Αντρέι Στογιάκοβιτς: Ο γιος του Πέτζα που ελπίζει να… γεμίσει τα παπούτσια του πατέρα του

Ο γιος του Πέτζα Στογιάκοβιτς, Αντρέι, μεγάλωσε, αρχίζει να μοιάζει του πατέρα του και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτή τη στιγμή στην Αμερική.

Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε δει τα παιδιά μεγάλων παικτών, σε κάθε άθλημα, να ακολουθούν τα χνάρια των γονιών τους και να γίνονται επαγγελματίες αθλητές, με κάποιους από αυτούς να τα καταφέρνουν και καλύτερα από την οικογένεια τους. Έτσι και ο γιος του Πέτζα Στογιάκβιτς, Αντρέι, θα ήταν δύσκολο να μην πάρει το μονοπάτι που διάλεξε ο πατέρας του και να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό από το μπάσκετ.

Προτιμά να… ορμά προς το καλάθι τις περισσότερες φορές, σε αντίθεση με τον πατέρα του που ήταν δεινός σουτέρ από μακρινή απόσταση, χωρίς όμως να σημαίνει πως ο 16χρονος δεν μπορεί να σκοράρει πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Και φυσικά η άμυνα δεν θα μπορούσε να λείπει από το ρεπερτόριο του.

Ο 16χρονος Αντρέι βρίσκεται στο γυμνάσιο «Carmichael Jesuit» όπου ξεδιπλώνει το ταλέντο στο άθλημα με την πορτοκαλί μπάλα, επιβεβαιώνοντας τη ρήση που θέλει «το μήλο να πέφτει κάτω από τη μηλιά». Γρήγορος, δυνατός, τεχνίτης και έξυπνος, ο νεαρός Σέρβος έχει δείξει από νωρίς πως μπορεί να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο περιζήτητα ταλέντα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την πρώτη του χρονιά στο γυμνάσιο είχε ύψος 1,80μ., ωστόσο μέσα σε μόλις έναν χρόνο βλέπει τον κόσμο από τα 198 εκατοστά, έχοντας μάλιστα άνοιγμα χεριών που φτάνει τα 2,08μ. Τα προσόντα του φυσικά δεν περνούν απαρατήρητα και ήδη η Utah, η Arizona, το Stanford, το Saint Mary’s, το Louisville, το USCB, το San Jose State και το San Francisco φαίνεται να του έχουν καταθέσει πρόταση για να ενταχθεί στο πρόγραμμα τους. Με τον Αντρέι πάντως να περιμένει με ανυπομονησία αν θα του έρθει κάποια πρόταση από το USC.

«Είμαι ένας καλά δομημένος wing και μπορώ να μαρκάρω πολλαπλές θέσεις. Πηγαίνει καλά. Κάποια σχολεία, όπως το Cal Poly και το Saint Mary’s, έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί μου. Τους αρέσει το παιχνίδι μου καθώς είμαι ένας ολοκληρωμένος wing και με προοπτική», είναι μερικά από τα λόγια του, με την αυτοπεποίθηση να μην λείπει από τη νοοτροπία του, κάτι που είναι ένα παραπάνω πλεονέκτημα.

«Πραγματικά παίρνω τον χρόνο μου σε όλα. Όχι μόνο εντός των παρκέ, αλλά και εκτός. Πολλές από τις αποφάσεις μου βασίζονται σε εκείνον λόγω της δουλειάς που έχει ρίξει όλα αυτά τα χρόνια, όντας κάτι που με εμπνέει», δηλώνει για τον πατέρα του, τον οποίο έχει ως πρότυπο.

Όπως αναφέρουν Μέσα από την Αμερική το επόμενο διάστημα αναμένεται, ο Αντρέι και η οικογένεια του να βρεθούν στην Ελλάδα, όπου ο νεαρός θα συνεχίσει να προπονείται, χωρίς όμως το βλέμμα από προπονητές κολεγίων. Έτσι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να επιστρέψει ώστε να τον δουν ξανά σε δράση από κοντά.

Το μέλλον του ανήκει. Έχει όλα τα εφόδια και τα… γονίδια, αν θέλετε, για να κάνει μια αξιόλογη καριέρα, και ποιος ξέρει, ίσως να καταφέρει να ξεπεράσει ακόμα και τα επιτεύγματα του πατέρα του, που δεν είναι και λίγα…

Δείτε τον Αντρέι Στογιάκοβιτς σε δράση:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ