Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σάντσο: Ενας γάμος που ήταν γραφτό να γίνει (pics, vid)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σάντσο: Ενας γάμος που ήταν γραφτό να γίνει (pics, vid)

Aπό την Σίτι, στην Ντόρτμουντ και τώρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το10.gr σας παρουσιάζει το νέο απόκτημα των Κόκκινων Διαβόλων.

Είναι από τους παίκτες που το σουλούπι τους προδικάζει τη μαγεία που θα ακολουθήσει. Ύψος περίπου 1,80, μελαχρινός. Δεμένο κορμί και φάτσα που φωνάζει… ποδόσφαιρο. Μεγαλωμένος στο Κένινγκτον του Λονδίνου, η μοναδική ασχολία του νεαρού Τζέισον είναι να κλωτσάει μία μπάλα. Ακόμα και αν δεν υπήρχε το κατάλληλο μέρος. Αλλά αυτό ποτέ δεν τον σταμάτησε. Μετά το σχολείο, έπαιρνε την μπάλα που του είχε αγοράσει ο πατέρας του και βελτίωνε τις δεξιότητες του στου δρόμους της περιοχής.

Είχε μεγάλη πίστη στον εαυτό του, από μικρός. Όλες οι ενέργειες του ήταν γύρω από το ποδόσφαιρο. Έβλεπε στο διαδίκτυο στιγμιότυπα από μεγάλους ποδοσφαιριστές. Και φυσικά του Ροναλντίνιο. Ο οποίος ήταν το ίνδαλμα του. «Πριν από χρόνια, συνήθιζα να παρακολουθώ βίντεο του Ροναλντίνιο που κάνει κόλπα με την μπάλα και σκέφτηκα: Αυτό θέλω να κάνω», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σάντσο.

Το πέρασμα του από τις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι

Εν τέλει, δεν άργησε να καταλάβει ότι θα μπορούσε να βγάλει και εκείνος χρήματα από το ποδόσφαιρο. Στην ηλικία των επτά ετών, ξεκίνησε στις ακαδημίες της Γουότφορντ. Εκεί ξεδίπλωσε όλο το ταλέντο του και δεν άργησε η στιγμή που οι μεγάλοι αγγλικοί σύλλογοι τον έβαλαν στο στόχαστρο τους. Τσέλσι και Άρσεναλ ήταν οι πρώτες ομάδες που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, αλλά ο Σάντσο κατέληξε στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι το 2015.

Εκεί θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα wonderkid και από πολύ νωρίς έδειξε τις ικανότητες του. Στο ντεμπούτο του με την Κ15 της Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε δυο φορές στα πρώτα δέκα λεπτά κόντρα στην Νιουκάστλ. Δείχνοντας από την αρχή τι θα ακολουθούσε. Με την Κ18 σημείωσε 13 γκολ και 4 ασίστ σε 15 εμφανίσεις και η άνοδο του στην πρώτη ομάδα των Πολιτών φαινόταν πως είναι απλώς θέμα χρόνου. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε ποτέ, με τον Σάντσο να ζητά να αποχωρήσει από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Μία απόφαση που δεν άρεσε καθόλου στους ανθρώπους της ομάδας.

Η Ντόρτμουντ εκτόξευσε την αξία του

Μετά την περιπέτεια του στην Σίτι, έρχεται στην ζωή του η Ντόρτμουντ. Ένα κλαμπ με κορυφαίους, νέους παίκτες που θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο για αυτόν. Ένα κλαμπ που παίρνει τα ακατέργαστα διαμάντια και τα μετατρέπει σε πρωταγωνιστές. Μετά από την πρώτη του προσαρμοστική χρονιά (1 γκολ, 4 ασίστ σε 12 εμφανίσεις), γίνεται παίκτης βαρόμετρο στην γερμανική ομάδα και ένας από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος.

Στην πρώτη του γεμάτη χρονιά (2018-2019) με τους Βεστφαλούς πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Σημείωσε 12 γκολ και 18 ασίστ με αποτέλεσμα να γίνει ένα από τα πιο hot ονόματα στην Ευρώπη. Η επόμενη χρονιά (2019-2020) ήταν ακόμα καλύτερη. Με τους αριθμούς να είναι αμείλικτοι: 17 γκολ και 17 ασίστ. Με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να γίνεται ο πρώτος Άγγλος μετά τον Ματ Λετισιέ (1994-1995) της Σαουθάμπτον που σημειώνει 15+ γκολ και 15+ ασίστ σε μια χρονιά.

Tην ίδια χρονιά ο Σάντσο έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Bundesliga. Τον Δεκέμβριο του 2019 σε αγώνα της Ντόρτμουντ κόντρα στην Λειψία (3-3) έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει 22 γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα, σπάζοντας το ρεκόρ του Χορστ Κόππελς της Γκλάντμπαχ. Ενώ την τελευταία τριετία είναι ο δεύτερος καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ο οποίος μπορεί να σκοράρει ή να δημιουργήσει κουβαλώντας την μπάλα. Έχοντας συμμετοχή σε 33 γκολ με αυτόν τον τρόπο. Μόνο ο Λιονέλ Μέσι έχει σημειώσει περισσότερα (39).

Οι εμφανίσεις του όπως ήταν λογικό μαγνήτισαν πολλά μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακόμα και η πρώην ομάδα του, η Μάντσεστερ Σίτι ήθελαν να εντάξουν στο ρόστερ τους τον Σάντσο. Ωστόσο, οι οικονομικές απαιτήσεις της Ντόρτμουντ ήταν απαγορευτικές. Με τους Βεστφαλούς να ζητούν περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσουν.

Και τώρα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Aπό την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην Premier League. Ήταν κοινό μυστικό. Ο Σάντσο ήθελε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε και το μόνο που έλειπε για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή ήταν η συγκατάθεση της Ντόρτμουντ. Ο 21άχρονος μεσοεπιθετικός θα φορά την μπλούζα των Κόκκινων Διαβόλων για τα επόμενα πέντε χρόνια και ενσωματώνεται στον σύλλογο μετά την ολοκλήρωση του Euro.

Ήταν ο παίκτης που έλειπε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο παίκτης που έλειπε για να συμπληρωθεί το παζλ της επίθεσης. Καλή τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια. Είναι ο κατάλληλος ποδοσφαιριστής για να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Οι στόχοι του με τους Κόκκινους Διαβόλους είναι οι προφανείς. Η κατάκτηση τίτλων. Η πρώτη του χρονιά στην Premier League θα είναι απαιτητική. Τόσο σε συλλογικό, όσο σε προσωπικό επίπεδο.

Δείτε τον εν δράσει:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ