Κέντρικ Πέρι: Το «χρυσό παιδί» του Παναθηναϊκού (pics, vid)

Κέντρικ Πέρι: Το «χρυσό παιδί» του Παναθηναϊκού (pics, vid)

Ο Κέντρικ Πέρι θα φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δύο χρόνια και το to10.gr κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του, λίγο πριν ο Αμερικανός «προσγειωθεί» στην Αθήνα.

Ο Κέντρικ Πέρι είναι και επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικανός πόιντ-γκαρντ αποτελεί επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη για να ενισχύσει τους «πράσινους» σε μια θέση όπου αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα του περυσινού ρόστερ. Ο Έλληνας τεχνικός βρήκε στον Πέρι τα στοιχεία που έψαχνε και ο 28χρονος καλείται να δικαιώσει όσους τον πίστεψαν.

To10.gr σας παρουσιάζει τον  Αμερικανό, ο οποίος, αφού δεν έκανε πραγματικότητα το όνειρο του ΝΒΑ, περιπλανήθηκε σε Ουγγαρία, Κροατία και Ρωσία. Πλέον μέσω του Παναθηναϊκού θα έχει την ευκαιρία να δοκιμαστεί στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης και να μετρήσει τις ικανότητές του σε συνθήκες πίεσης.

Το ανεκπλήρωτο όνειρο του ΝΒΑ 

Γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 1992 στην Φλόριντα και από την αρχή ήξερε τι ήθελε να κάνει. Το μπάσκετ αποτέλεσε τη πυξίδα του και το Edgewater High School το πρώτο του σταθμό. Αφού έδειξε τα διαπιστευτήριά του, είχε έρθει η ώρα για το κολλέγιο. Από την Φλόριντα μετακινήθηκε στο Οχάιο και έγινε μέλος του Yoyngstone State. Δεν άργησε να γίνει το σημείο αναφοράς και να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη. Το «χρυσό παιδί» της ομάδας, όπως τον αποκαλούσαν οι συμπαίκτες του, είχε ως πρότυπο τον Άλεν Άιβερσον. Ο «Answer» αποτέλεσε την έμπνευσή του και ο Πέρι έκανε ό,τι μπορούσε για να δικαιώσει τις προσδοκίες προς το πρόσωπό του. Τελείωσε την κολλεγιακή του καριέρα όντας ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Youngstone με 1,991 πόντους. Πιο παραγωγική χρονιά θα ήταν η τελευταία, εκεί όπου μέτρησε 21,3 πόντους (73.6% στις βολές, 50.6% στα σουτ εντός παιδιάς και 35.6% στα τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 2.4 κλεψίματα και 4.4 ασίστ για μόλις 1.8 λάθη.

Πλέον, με μια γεμάτη τετραετία (2010-2014) στο κολλέγιο, είχε έρθει η ώρα του draft. Αρκετές προβλέψεις τον έφερναν μέσα στις 60 επιλογές, αλλά τελικά το όνειρο έμεινε ανεκπλήρωτο. Ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να εισέλθει στον «μαγικό κόσμο» μέσω του Summer League. Συμμετείχε με την ομάδα των Ορλάντο Μάτζικ, έχοντας για συμπαίκτες τους Άαρον Γκόρντον, Βίκτορ Ολαντίπο και Έλφριντ Πέιτον. Οι εμφανίσεις του όμως δεν ήταν ικανοποιητικές και ο Πέρι θα αναγκαζόταν να αρχίσει την δική του μπασκετική «Οδύσσεια», με στόχο να βρει την «Ιθάκη».

 

Αρχή με Αυστραλία και συνέχεια με Ευρώπη

Το ταξίδι της καταξίωσης ξεκίνησε στην Αυστραλία με τους Sydney Kings. Έμεινε στην χώρα των καγκουρό για μία σεζόν και με συμμετοχή σε 28 παιχνίδια, θα μετρήσει 10,4 πόντους, 2,3 ασίστ, 3,6 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα (εννέα αγώνες με τους Iowa Wolves) και από την αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ, η Ευρώπη τον περίμενε. Πρώτη στάση η Ουγγαρία και η Κόρμεντ. Συμμετοχή σε τρεις διοργανώσεις (Αδριατική Λίγκα, Πρωτάθλημα Ουγγαρίας, Fiba Europe Cup) και μέσοι όροι σταθερά πάνω από τους 13 πόντους. Η περιπέτειά του στη συγκεκριμένη χώρα δεν θα τελείωνε εκεί, ωστόσο πριν επιστρέψει, θα περνούσε μία χρονιά στη Κάρπος Σοκόλι της Βόρειας Μακεδονίας. Τα στατιστικά του δεν θα γνώριζαν σημαντική αλλαγή (10,4 πόντους, 4,6 ασίστ στην Αδριατική Λίγκα), αλλά ο ίδιος επιθυμούσε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Πίσω σε γνωστά λημέρια και την ουγγρική Σολνόκι. Οι αριθμοί ήταν σταθερά υψηλοί, όπως και οι προσδοκίες του.

Ώρα για να ανέβει επίπεδο. Η ρωσική Νίζνι Νόβγκοροντ τον απέκτησε και ο Πέρι φρόντισε να την δικαιώσει. Στην απαιτητική VTB League είχε κατά μέσο όρο 16 πόντους και 6,8 ασίστ, ενώ στο BCL έγραψε 15,2 πόντους και 5,2 ασίστ αντίστοιχα. Βέβαια η ατυχία του χτύπησε την πόρτα και ένας τραυματισμός στο γόνατο έληξε άδοξα το πέρασμά του από την ομάδα. Στην πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα του, ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς άπλωσε χέρι βοηθείας και τον πήρε στην δική του Μέγκα Μπεμάξ. Σε ένα περιβάλλον πλήρους εμπιστοσύνης, ο Πέρι έβγαλε τον καλύτερο εαυτό του και τελείωσε τη χρονιά στην Αδριατική Λίγκα με 18,5 πόντους, 6,2 ασίστ και 3,7 ριμπάουντ, σουτάροντας με 47% εντός πεδιάς.

Ο Αμερικανός ήταν πλέον έτοιμος για το επόμενο βήμα, καθώς σε ηλικία 28 ετών δεν είχε περιθώρια για να αφήνει τις ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Η Τσεντεβίτα/Ολύμπια Λουμπλιάνας του έδωσε τα κλειδιά του κουμανταδόρου. Ο Πέρι έκανε το ντεμπούτο στο Eurocup και φρόντισε να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του. Μέτρησε 16,1 πόντους, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ με μόλις 1,1 λάθος ανά αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι ο επόμενος σταθμός στο δρόμο της δικής του «Οδύσσειας». Τα φώτα θα ναι πιο λαμπερά από ποτέ, η Ευρωλίγκα τον περιμένει και στην ηλικία των 29, έχει τη δυνατότητα να αποδείξει ότι τα κολλεγιακά του χρόνια δεν ήταν μια απλή «φούσκα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ