Ιτούρμπε: Η ζωή που δεν έζησε και ο… πλανήτης Άρης (pic, vids)

Ιτούρμπε: Η ζωή που δεν έζησε και ο… πλανήτης Άρης (pic, vids)

Ο Χουάν Μανουέλ Ιτούρμπε Αρέβαλος έχοντας παίξει στα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου, διάλεξε τον Άρη και τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ολοκληρώσει μία ζωή μέχρι πρότινος παραδομένη στο «ανεκπλήρωτο».

Μία ζωή μοιρασμένη ανάμεσα σε δύο «αγάπες». Κάπως έτσι- θα χαρακτήριζε κανείς τον Χουάν Ιτούρμπε, τον «Παραγουανό Μέσι», όπως τον χαρακτήριζαν αρχικά τα αργεντίνικα μέσα. Ο αριστεροπόδαρος επιθετικός, συμφώνησε με τον Άρη και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες μέρες.

Μοιρασμένος ανάμεσα σε Παραγουάη και Αργεντινή, αλλά με ιταλικές και «latin» νότες, ο Ιτούρμπε, στην εκπνοή του συμβολαίου του, επέλεξε την χώρα μας ως τον επόμενο σταθμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ο 28χρονος επιθετικός αποκτήθηκε από τον Άρη ως ελεύθερος, από την Ουνιβερσιδάδ Νασιονάλ (Πούμας)  που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν.

Ο « μικρός ψύλλος» και η σύγκριση με τον Μέσι

Ο Χουάν Ιτούρμπε χαρακτηρίζεται «πολυταξιδεμένος» και αναμφίβολα πρόκειται για μία πολυσχιδή προσωπικότητα. Γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1993 στο Κιλμές του Μπουένος Άιρες. Αν και αρχικά αγωνίστηκε με τα χρώματα της Παραγουάης,  ο τόπος γέννησής του ήταν και το εισιτήριο του για την «άλμπισελέστε» στην οποία κατάφερε μόνο να φτάσει έως την U-20. Το 2009 και σε ηλικία 16 ετών επέστρεψε στην Εθνική Παραγουάης.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την νεανική Ουνιβερσάλ και περνώντας από τις παραγουανικές Τρινιντένσε, Κλουμπ Θέρο, Θέρο Πορτένιο, έφτασε στην αργεντίνικη Κιλμές. Από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι στην Γηραιά Ήπειρο και την Πόρτο το 2011.

Πριν ακόμα περάσει στην Ευρώπη και την Πόρτο, απέκτησε εκτός από το παρατσούκλι «La Pulguita» («μικρός ψύλλος» καθώς «ψύλλος» είναι το παρατσούκλι του Μέσι) όταν τον είδαν να προπονείται με τον Λίονελ Μέσι.

Αμέσως ξεκίνησε μία άτυπη και ξαφνική σύγκριση με τον Λίονελ Μέσι, για το οποίο είχε δηλώσει: «Το βρίσκω λίγο περίεργο το να με συγκρίνουν με τον Μέσι, καθώς είναι ένας μοναδικός παίκτης, είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Ωστόσο, νιώθω περήφανος όταν το λένε».

Έπειτα από 2 χρόνια, ο Ιτούρμπε, δεν μπορούσε να βρει τα πατήματά του στην Πόρτο. Έτσι, δόθηκε δανεικός από την πορτογαλική ομάδα στη Ρίβερ Πλέιτ, προκειμένου να αποκτήσει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Η Ρίβερ, τον πήρε δανεικό έναντι 700 χιλιάδων δολαρίων.

«Όταν ήμουν στη Ρίβερ Πλέιτ ήμουν πολύ χαρούμενος, ήταν μία πολύ μεγάλη εμπειρία», είχε δηλώσει σε αργεντίνικα μέσα ο 28χρονος επιθετικός.

Αποδείχτηκε ότι ήταν ένας εξαιρετικά χρήσιμος παίκτης όταν βοήθησε την ομάδα του Ραμόν Ντίαζ να κοντράρει τη Νιούελς στο πρωτάθλημα. Τον «ιερό μανδύα» της Ρίβερ φόρεσε για 17 παιχνίδια, στα οποία σκόραρε 3 γκολ και «μοίρασε» δύο ασίστ.

Serie A και Λατινική Αμερική

Το 2014, συνεχίζει το ποδοσφαιρικό ταξίδι του, αυτή τη φορά στην Ιταλία και την Ελλάς Βερόνα, πάλι ως δανεικός. Στο τέλος του «ταξιδιού» μεταξύ Πόρτο και Ελλάς Βερόνα με απολογισμό 33 εμφανίσεις,8 γκολ και 5 ασίστ, παίρνει μεταγραφή για τη Ρόμα.

Στη Ρόμα, και με ενδιάμεση στάση την Τσάμπιονσιπ και τη Μπόρνμουθ, όπως και την Τορίνο για ένα εξάμηνο το 2017, ο Ιτούρμπε πέτυχε 5 γκολ και 4 ασίστ σε 68 παιχνίδια. Παρέμεινε στους «Τζιαλορόσι» έως και το 2018, όπου και πήρε την απόφαση της επιστροφής στη Λατινική Αμερική, και συγκεκριμένα στην Κλουμπ Τιχουάνα του Μεξικό.

Τη σεζόν 17/18 που ο Ιτούρμπε έπαιζε για την Τιχουάνα, δεν αγωνίστηκε σε πολλούς αγώνες λόγω τραυματισμού. Αυτό το γεγονός, ωστόσο, δεν τού «έκοψε» την μεταγραφή του στην Πούμας, στην οποία έπαιζε μέχρι πρότινος, και πάλι με ενδιάμεση «στάση» την Πατσούκα. Με την Πούμας πραγματοποίησε 93 εμφανίσεις και έβαλε 12 γκολ, βοηθώντας μάλιστα σε 9 ακόμη προσπάθειες.

Στην Ελλάδα και τον Άρη, ο Ιτούρμπε καλείται να συμπληρώσει έναν κύκλο δημιουργικών εμφανίσεων χωρίς «ενδιάμεσους» προορισμούς και άτοπες συγκρίσεις. Η ευκαιρία του να αποκαταστήσει το όνομά του και την αξία του, διώχνοντας το «ψύλλο» από μέσα του, κάτι το οποίο εν τέλει σημάδεψε και την καριέρα του, αφήνοντας την αίσθηση του «ανεκπλήρωτου».

Και αν τόσο καιρό για τον Ιτούρμπε, τον άνθρωπο που άλλαξε 13 φανέλες έως τώρα, σημασία είχε το ταξίδι, είναι καιρός να βρει την «Ιθάκη» του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ