Βαγγέλης Μαρινάκης: Δώρο γενεθλίων, οι 180 κούπες της 10ετίας…

Βαγγέλης Μαρινάκης: Δώρο γενεθλίων, οι 180 κούπες της 10ετίας…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει γενέθλια και to10.gr παρουσιάζει τα «χρυσά» χρόνια του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και Ερασιτέχνη, με τον ηγέτη των ερυθρόλευκων να έχει γιγαντώσει τον σύλλογο σε όλα τα επίπεδα.

Η 30η Ιουλίου είναι μια ημερομηνία – σταθμός για τον Ολυμπιακό. Ο ηγέτης των ερυθρόλευκων, Βαγγέλης Μαρινάκης έχει γενέθλια σήμερα και συμπληρώνει το 54ο έτος της ηλικίας του. Ο άνθρωπος που εκτόξευσε τον Ολυμπιακό σε ποδόσφαιρο και Ερασιτέχνη μέσα σε λίγα χρόνια και εδραίωσε τους Πειραιώτες σε όλα τα σπορ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο άνθρωπος που έχει καταφέρει μέσα σε 11 χρόνια να αλλάξει επίπεδο τον Ολυμπιακό. Ο ηγέτης των ερυθρόλευκων ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ τον Ιούνιο του 2010 και έκτοτε έχει καταφέρει να γιγαντώσει τον… θρύλο του Θρύλου κυριαρχώντας στην Ελλάδα και αποτελώντας σταθερά μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών Ελλάδας ανέλαβε τον Ολυμπιακό όταν τερμάτισε στην 5η θέση και χρειαζόταν σαρωτικές αλλαγές. Και εκείνος άλλαξε τα πάντα, επανέφερε τον Ολυμπιακό στην κορυφή και 11 χρόνια μετά είναι μίλια μακριά από τους διώκτες του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε εποχές πολύ δύσκολες οικονομικά στη χώρα με κρίση και γενικά πολύ περίεργες περιόδους, επένδυσε (σε αντίθεση με άλλους), εκατοντάδες εκατομμύρια για να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή αλλά και στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Για να αντιληφθεί κανείς τις διαφορές, και το τι έχει πετύχει ο 54χρονος ηγέτης των Πειραιωτών μπορεί απλά να κοιτάξει το γήπεδο, το προπονητικό κέντρο, τις Ακαδημίες, την πρώτη ομάδα, και φυσικά τα τρόπαια, όπου ο Ολυμπιακός απλά… κυριαρχεί.

Την εποχή που άλλοι έριχναν το μπάτζετ και έφερναν παίκτες αμφιβόλου αξίας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης γιγάντωνε τον Ολυμπιακό με παικταράδες πολύ υψηλού επιπέδου. Και ταυτόχρονα σάρωνε τους τίτλους. Σε 11 «χρυσά» χρόνια ο Ολυμπιακός, υπό την ηγεσία του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει σαρώσει τα πάντα. Φέτος πανηγύρισε τον 13ο τίτλο του από τότε που ανέλαβε ο πρόεδρος τα ηνία, έχοντας 9 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα, ενώ στην Ευρώπη είναι σταθερά σε νοκ-άουτ ματς και κάνει συνεχώς αγωνιστικές υπερβάσεις.

Οι 167 τίτλοι (6 ευρωπαϊκά) στον Ερασιτέχνη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης όμως δεν έμεινε μόνο στο ποδόσφαιρο. Με τη δική του στήριξη, τη δική του ηγετική φυσιογνωμία, τη δική του οικονομική συνεισφορά και την απόφαση του να στηριχτεί στον Μιχάλη Κουντούρη ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός «καθάρισε» από τα χρέη και έγινε παντοδύναμος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ηγέτης του Ολυμπιακού είχε μπει μπροστά στο βόλεϊ και έδειξε τι θα ακολουθούσε το 2005. Τότε είχε αναλάβει την ομάδα και εκτός από την πορεία προς κορυφή, έκανε το πιο σύγχρονο γυμναστήριο βόλεϊ στην Ελλάδα, όπου προπονούνται από τότε αποκλειστικά οι ομάδες βόλεϊ του Ολυμπιακού. Εκείνο το διάστημα ο Ολυμπιακός πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και 1 Λιγκ Καπ, όμως από εκεί και πέρα σάρωσε τα πάντα.

Στα 11 χρόνια που ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι στον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι έχουν πανηγυρίσει 167 τίτλους. Όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη έφεραν και πάλι επιτυχίες και έκαναν και πάλι τους οπαδούς του συλλόγου περήφανους. Στα ομαδικά σπορ επί ηγεσίας Βαγγέλη Μαρινάκη οι ερυθρόλευκοι έχουν 88 τρόπαια, εκ των οποίων μάλιστα τα 6 ευρωπαϊκά, ενώ 79 τίτλοι στα ατομικά αθλήματα φέρουν επίσης την υπογραφή του.

Σε 11 χρόνια έχει 6 ευρωπαϊκά και συνολικά 15 τελικούς. Πραγματικά νούμερα που προκαλούν ίλιγγο και κάνουν τον Ολυμπιακό τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο στην Ελλάδα και ίσως τον κορυφαίο στον κόσμο. Για τέτοια γιγάντωση μιλάμε στην εποχή του Μαρινάκη. Το πιο σημαντικό όμως δεν είναι ούτε αυτό. Είναι ότι ο Μαρινάκης συνεχίζει να επενδύει. Τόσο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στον Ερασιτέχνη, έχοντας δημιουργήσει δυο Dream Team σε πόλο ανδρών και γυναικών, αλλά και ομαδάρες στο βόλεϊ με τεράστιες προσθήκες το φετινό καλοκαίρι.

Στόχος του ηγέτη του Ολυμπιακού, που σήμερα έχει γενέθλια δεν είναι άλλος από την κορυφή και τη γιγάντωση ακόμη περισσότερο του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα. Και το καταφέρνει με σταθερά βήματα, με τον Ολυμπιακό να αποπνέει υγεία σε όλους τους τομείς. Ο Ολυμπιακός από την ημέρα που ο Μαρινάκης είναι στο τιμόνι έχει καταφέρει να είναι πρώτος σε όλα τα ομαδικά σπορ.

Αναλυτικά οι ομαδικοί τίτλοι του Ολυμπιακού από το 2010 σε ποδόσφαιρο και Ερασιτέχνη:

Ποδόσφαιρο: 9 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα
Βόλεϊ Ανδρών: 6 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 6 Λιγκ Καπ
Βόλεϊ Γυναικών: 8 πρωταθλήματα, 9 Κύπελλα, 1 Ευρωπαϊκό
Πόλο Ανδρών: 10 πρωταθλήματα, 9 Κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ, 1 Ευρωπαϊκό
Πόλο Γυναικών: 9 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ, 4 Ευρωπαϊκά
Μπάσκετ Γυναικών: 5 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα
Χάντμπολ: 2 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα
Ατομικά σπορ: 79 τίτλοι

Σύνολο: 180 τίτλοι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ