Η μοναδική ευκαιρία του Καρμέλο Άντονι (pics, vids)

Η μοναδική ευκαιρία του Καρμέλο Άντονι (pics, vids)

Οι Λος Αντζελες Λέικερς συμφώνησαν με τον Καρμέλο Άντονι για μια σεζόν, δίνοντάς του μοναδική ευκαιρία για τίτλο και to10.gr γυρνά τον χρόνο πίσω σκιαγραφώντας την καριέρα του μέχρι σήμερα.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι την πρώτη μέρα της Free Agency, με τον Καρμέλο Άντονι να αποτελεί τη μεγαλύτερη προσθήκη βάσει ονόματος. Ο βετεράνος σκόρερ έχει μια χρυσή ευκαιρία να φτάσει σε ένα πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην καριέρα του πλάι στον κολλητό του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ως μέλος των «λιμνανθρώπων».

Από το 2003 προσπαθεί να φτάσει στο δαχτυλίδι, χωρίς όμως επιτυχία. To10.gr θυμάται όλη τη διαδρομή του μέχρι σήμερα, ορμώμενο από το νέο σταθμό της καριέρα του.

Μέλος μιας θρυλικής τάξης

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Καρμέλο να δηλώσει συμμετοχή στο draft του 2003, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του NCAA με το Σίρακιουζ. Η δική του τάξη περιλάμβανε ονόματα θρύλους της σύγχρονης εποχής με τα ονόματα των Λεμπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Γουέιντ και Κρις Μπος. Πολλοί έλεγαν ότι θα ήταν το επόμενο όνομα στον πίνακα μετά τον «βασιλιά», όμως βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

Το Ντιτρόιτ πήρε τελικά τον Ντάρκο Μίλισιτς, λόγω μιας προπόνησης στην οποία ήταν εξωφρενικά καλός, όπως έχει πει ο Τζο Ντούμαρς κι έτσι άνοιξε ο δρόμος για τους Νάγκετς, που δεν το σκέφτηκαν στιγμή και τον επέλεξαν στο νούμερο 3.

Το Ντένβερ και οι κόντρες με τον Τζορτζ Καρλ

Στο Ντένβερ έδειξε αμέσως την όρεξή του για καλάθια, μαζί όμως έκανε σαφές ότι δε θα έδινε μεγάλη βάση στην άμυνα. Επιθετικά ήταν ένας πραγματικός killer, που μπορούσε να βάλει 40 όποτε ήθελε, ανεξαρτήτως του ποιος τον μάρκαρε. Στα έξι χρόνια που είχε προπονητή τον Τζορτζ Καρλ ήταν μέλος μερικών ρόστερ με αρκετό ενδιαφέρον, με παίκτες όπως ο Κένιον Μάρτιν, και ο Άλεν Άιβερσον μεταξύ άλλων, την καλύτερη πορεία την έκανε μετά την ανταλλαγή του «answer».

Όταν ήρθε ομ Τσάνσι Μπίλαπς στη θέση του, δεν υπήρχαν πλέον δύο ίδιοι παίχτες στην πεντάδα, αλλά, σε αντίθεση με πριν, έναας έμπειρος γκαρντ που δε χρειαζόταν όλη την ώρα τη μπάλα στα χέρια του κι έπαιζε και άμυνα, κάτι που δεν έκανε ούτε ο προκάτοχός του, φτάνοντας τελικά μέχρι τους τελικούς της δυτικής περιφέρειας.

Ο προπονητής του σε βιβλίο του, μολονότι δήλωσε ξεκάθαρα ότι ήταν ο πιο προικισμένος επιθετικά παίχτης που προπόνησε ποτέ, στάθηκε ιδιαίτερα στα αρνητικά του. Ανέφερε πως είναι «μωρό του Λυκείου, χειριστικός κι απρόθυμος να μοιραστεί και να παίξει ομαδικά». Σε συνέντευξή του δήλωσε πως θα μπορούσε να κάνει πάρα πολλά, εάν θυσίαζε λίγο από το μεγώ του, δείχνοντας τη δέουσα προσοχή κι στην άμυνα. Ο πρώην συμπαίκτης του Νενέ Ιλάριο θεωρεί κι εκείνος πωε ο Άντονι αδίκησε μόνος του τον εαυτό του καθώς «μπορούσε να είναι ο καλύτερος παίκτης της λίγκας, αλλά φερόταν πολύ εγωιστικά».

Οι Νικς, η ατυχία και η ανταλλαγή

Τον Φεβρουάριο του 2011 οι Νιου Γιορκ Νικς αποφάσισαν να κάνουν τα πάντα για να τον κάνουν δικό τους, μην αντέχοντας να περιμένουν να μείνει ελεύθερος, δίνοντας για χάρη του το μισό τους ρόστερ. Στη Μέκκα του μπάσκετ συνυπήρξε με τον Αμάρε Στουνταμάιρ και τον Τάισον Τσάντλερ, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμενε. Τραυματισμοί στους άλλους δύο πυλώνες της ομάδας, μαζί με πίεση από τα media και την παρουσία του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο Μαϊάμι, εμπόδισαν τους Νικς να φτάσουν το ταβάνι τους.

Μετά το 2013 η ομάδα μπήκε σε μεταβατική περίοδο, με τον ίδιο σταδιακά να δυσαρεστείται όλο και περισσότερο. Ο Φιλ Τζάκσον έψαχνε τρόπο να τον στείλει σε άλλη ομάδα, με τον ίδιο τον Μέλο να λέει πως ο «Zen Master» είναι έτοιμος να τον διώξει παίρνοντας ως αντάλλαγμα μια σακούλα πατατάκια. Τελικά έφυγε από τη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 2017, σε ανταλλαγή στην Οκλαχόμα.

Οκλαχόμα και λοιπές περιπλανήσεις

Το πείραμα στην OKC δεν διήρκεσε για πολύ. Από την αρχή της έλευσής του εξέφρασε δυσαρέσκεια για ενδεχόμενη μετακίνησή του στον πάγκο, με μόνο θετικό γεγονός να αποδέχεται το νέο του ρόλο στην επίθεση. Η συνύπαρξή του με τους Ράσελ Γουέστμπρουκ και Πολ Τζορτζ δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως συμβαίνει συχνά με ομάδες που συγκεντρώνουν πολλά ονόματα, χάνοντας με 4-2 από τους Γιούτα Τζαζ στον πρώτο γύρο των playoffs.

Επόμενη στάση ήταν το 2018 στο Χιούστον που παραλίγο να τον πετάξει εκτός NBA… Μετά από μόλις 10 εμφανίσεις, οι Ρουκέτες τον «έκοψαν» και αναζητούσε ομάδα. Ενώ όλα έδειχναν σκούρα, με τον ίδιο να αντιμετωπίζεται ως τελειωμένος, συνέχισε να δουλεύει ασταμάτητα. Στα τέλη του 2019 η ευκαιρία ήρθε, με το Πόρτλαντ να τον εμπιστεύεται, είπε αμέσως ναι ξέροντας πως πρόκειται για το τελευταίο του χαρτί. Έπαιξε στο «4» δίνοντας εμπειρία , καλό σουτ και… άμυνα! Ο Τέρι Στοτς τον εμπιστεύτηκε ξανά μετά τις εμφανίσεις του και στη «φούσκα» με τον Μέλο να ανανεώνει για μια ακόμα σεζόν.

O 10 φορές all-star και δέκατος σκόρερ όλων των εποχών στη λίγκα με 27.370 πόντους, απέχοντας μόλις 40 από το να ξεπεράσει τον Μόουζες Μαλόουν στην ένατη θέση, είναι χαρούμενος που μπορεί και συνεχίζει ναγράφει μπασκετικά χιλιόμετρα, έχοντας πλέον την ευκαιρία να διεκδικήσει και έναν τίτλο. Η φετινή σεζόν ενδέχεται να αποβεί εξαιρετικά ξεχωριστή για εκείνον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ