Παραμυθένια ομάδα – Οι νέοι «Galácticos» είναι… Παριζιάνοι (pic, vid)

Παραμυθένια ομάδα – Οι νέοι «Galácticos» είναι… Παριζιάνοι (pic, vid)

Ο Λίονελ Μέσι συμφώνησε με την Παρί σεν Ζερμέν για τα επόμενα δύο χρόνια και το ρόστερ της γαλλικής ομάδας θυμίζει πλέον Ρεάλ «από τα παλιά».

Η Παρί σεν Ζερμέν προχώρησε στο πιο «χρυσό» deal της ιστορίας της, με την απόκτηση του Λίονελ Μέσι, κάνοντας όλον τον πλανήτη να μιλά από εδώ και πέρα γαλλικά. Είναι γεγονός πως από μία απλή ομάδα του Παρισιού, η Παρί έκανε βήματα προόδου και με μεθοδικό τρόπο ανέβαζε τις μετοχές της. Η απόκτηση παικτών όπως Ιμπραΐμοβιτς και Ντέιβιντ Μπέκαμ, ήταν η αρχή για ένα θαύμα.

Ακολούθησε μία τάση για την κατάκτηση της ελίτ, με τους ιδιοκτήτες της Παρί να θέλουν απεγνωσμένα να φέρουν στην κορυφή της Ευρώπης την ομάδα και όλοι να μιλούν και – γιατί όχι – να παραληρούν γι’ αυτή. Ακολούθησαν Καβάνι, Ντι Μαρία Μαρκίνιος, Εμπαπέ, Νεϋμάρ, Ράμος, Βαϊνάλντουμ.

Η αξία της Παρί εκτοξεύθηκε και ο Μέσι ήρθε να «αποτελειώσει» την κατάσταση. Ίσως μετά από πολλά χρόνια να είναι η πιο ενδιαφέρουσα ποδοσφαιρική σεζόν, που θυμίζει κάτι από τα παλιά και συγκεκριμένα την περίοδο 2001-2006. Η Παρί αυτή τη στιγμή δικαιωματικά «αισθάνεται Ρεάλ 2001-2006 στην τοποθεσία Παρίσι».

Και ενώ στην τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση, το ίδιο φαίνεται πως ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Οι ιδιοκτήτες της Παρί εμπνεύστηκαν τους σύγχρονους «Galácticos» και το έκαναν πράξη: Έφεραν την αφρόκρεμα του ποδοσφαίρου στο Παρίσι, προσδοκώντας μία νέα «αναγέννηση», αυτή τη φορά στη γαλλική πρωτεύουσα.

Μία Βασίλισσα Στην κορυφή του κόσμου

Η Παρί αυτή τη στιγμή, θυμίζει τους περίφημους «Galácticos» της περιόδου 2001-2006. Φίγκο, Ζιντάν, Ρονάλντο, Μπέκαμ, Ρομπίνιο. Και όχι μόνο. Όουεν, Κακά, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά, Οζίλ, όλοι οι παραπάνω, βρήκαν την επόμενη στέγη τους στη Μαδρίτη και «γείτονες» τους Ίκερ Κασίγιας, Ραούλ και Ρομπέρτο Κάρλος. Μπορεί να ακούγεται «διαστημικό» αλλά συνέβη· αυτά τα αστέρια συνυπήρξαν στον ίδιο ουρανό.

Η Ρεάλ αυτόματα από την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αναβαθμίστηκε, όσο «τρελό» και αν ακούγεται αυτό. Αν μπορούσε κανείς να δώσει τον τίτλο «GOAT», σίγουρα η Ρεάλ θα παραλάμβανε αυτό το υπέρτατο βραβείο. Με την ελίτ, η Ρεάλ σημείωσε ρεκόρ προσέλευσης κόσμου, και όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, θα έσπευδε να δει «το θαύμα». Οι «Galácticos» του Πέρεθ ήταν πλέον ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Οι «παλιοί» που έγιναν «Galácticos»

Η «βάση» της Ρεάλ που αποτελείτο από Ραούλ, Κασίγιας και Κάρλος, ονόματα που από μόνα τους αποτελούν ένα ξεχωριστό «brand» έπρεπε να συνεργαστούν και να διαχειριστούν στα 5 αυτά χρόνια, 256,5 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο κόστισαν συνολικά οι μεταγραφές των «Galácticos».

Ο Ραούλ που άνηκε στις ακαδημίες της Ρεάλ, ενώθηκε αρμονικά με τους «Galácticos», βάζοντας το όνομα του στην λίστα, παρόλο που δεν επρόκειτο για μεταγραφή. Αν και το ξεκίνημά του δεν ήταν και το ιδανικό, 325 γκολ σε 741 συμμετοχές «δεν είναι και άσχημα».

Ο καλύτερος αριστερός μπακ στον κόσμο δεν θα μπορούσε να μην ανήκει στην θρυλική «υπερομάδα» της Ρεάλ. Ο Ρομπέρτο Κάρλος υπέγραψε συμβόλαιο με τη Ρεάλ από την Ίντερ το 1996 έναντι 3.5 εκατομμυρίων ευρώ, κάνοντας μέσα σε λίγα χρόνια τους ιθύνοντες της ιταλικής ομάδας να τραβούν τα μαλλιά τους. Τόσο το «μαγικό» πόδι του, όσο και οι εκτελέσεις φάουλ, έχουν μείνει αξέχαστα στα αρχεία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο Ίκερ Κασίγιας είναι ο μακροβιότερος παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα της «Βασίλισσας». Ο πρώην διεθνής πορτιέρο άνηκε στην υπερομάδα του Πέρεθ από τις ακαδημίες της και το 1999 να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Ρεάλ.

Οι Παριζιάνοι «Galácticos»

Η Παρί σεν Ζερμέν, από την πλευρά της, εμπνευσμένη από την «βασιλική» επικράτηση του 21ου αιώνα, κατάφερε να δώσει το δικό της στίγμα στην ποδοσφαιρική ιστορία. Το ρόστερ της φαντάζει «παραμυθένιο» Νεϋμάρ, Ντι Μαρία, Βαινάλντουμ, Βεράτι, Εμπαμπέ, Ντοναρούμα και «πάει λέγοντας». Και φυσικά, το «γλυκό» ήρθε να δέσει με τη μεταγραφή του Λίονελ Μέσι.

Η βασική εντεκάδα στον πρώτο επίσημο αγώνα της Παρί σεν Ζερμέν θα «προσελκύσει» την παγκόσμια ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Η Παρί έχει τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και η ευθύνη είναι διπλή· να ξεφύγει από τη «μοίρα» των «Galácticos» και να δημιουργήσει τον δικό της ποδοσφαιρικό μύθο.

Ενδεικτικά η «dream team» της Παρί, μέχρι να τη δούμε με σάρκα και οστά, περιλαμβάνει ονόματα- φωτιά με Ντοναρούμα, Ράμος, Μαρκίνιος Χακίμι, Κουρζαουά να είναι ένα δείγμα της ποδοσφαιρικής πανδαισίας που πρόκειται να απολαύσει ο πλανήτης.

Με κομμένη την ανάσα έρχονται Βεράτι, Βαινάλντουμ και από εδώ και πέρα «σοκ». Μέσι, Νεϋμάρ, Ντι Μαρία και Εμπαπέ.

Είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς στο ερώτημα εάν «αντέχει» να αντικρίσει μία τέτοια πιθανή ενδεκάδα. Ξαφνικά, το ποδόσφαιρο ανανεώθηκε, αναγεννήθηκε μέσα από δακρύβρεχτους αποχωρισμούς. Ο Ράμος αποχαιρέτησε τη Ρεάλ με δάκρυα, το ίδιο και ο Μέσι. Η ζωή τους συνεχίζεται με φόντο τον Πύργο του Άιφελ και όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω τους. Και αν από πέρσι, η Παρί δήλωνε δειλά δειλά την παρουσία της, τώρα απέδειξε πως «c’est la vie», δεν αστειεύεται όταν αναφωνούν οι οπαδοί της «εδώ είναι Παρίσι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ