Το… φυτώριο του Λάσο που έχει γεμίσει τα ταμεία της Ρεάλ

Το… φυτώριο του Λάσο που έχει γεμίσει τα ταμεία της Ρεάλ

H Ρεάλ Μαδρίτης, στην εποχή του Πάμπλο Λάσο, έχει εξελιχθεί σε... φυτώριο για το ΝΒΑ με συνολικά δέκα παίκτες, εκ των οποίων οι έξι, να έχουν αποφέρει στα ταμεία του συλλόγου 18 εκατομμύρια ευρώ! To10.gr σας τους παρουσιάζει.

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα επιλέχθηκε στο νούμερο 23 από τους Χιούστον Ρόκετς στο φετινό draft και πήρε την απόφαση να αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης ώστε να δοκιμάσει το όνειρο του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, στο νέο εγχείρημα της ομάδας του Τέξας με τους πολλούς νεαρούς παίκτες.

Στη «βασίλισσα» όμως δεν έμειναν έτσι αφού οι «ρουκέτες» κατέβαλαν τη ρήτρα που είχε ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ, η οποία ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρώνοντας έτσι ακόμα ένα εξαιρετικό deal για τους «μερένχες» στα χρόνια του Πάμπλο Λάσο.

Με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο, η Ρεάλ έχει μετατραπεί σε… φυτώριο τροφοδοτώντας τις ομάδες του ΝΒΑ με συνολικά δέκα παίκτες, και σε έξι περιπτώσεις βγήκε κερδισμένη αφού μπήκαν στα ταμεία της αρκετά χρήματα για τα δεδομένα της Euroleague. Συγκεκριμένα επί εποχής Λάσο, το κέρδος τους ανέρχεται στα 18 εκατομμύρια ευρώ από τα buy out. Δείχνοντας πως το πλάνο δουλεύει εξαιρετικά.

Πάμε λοιπόν να δούμε τους έξι αυτούς παίκτες, συν τους άλλους τέσσερις…

Νίκολα Μίροτιτς (Σικάγο Μπουλς) 2,5 εκατ. ευρώ

Nikola Mirotic: "Si uno se siente muy madridista no puede ir a ese equipo, nunca iría al Barcelona" - Libertad Digital

Ο Νίκολα Μίροτιτς είναι από τους παίκτες που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Ο Μαυροβούνιος, πολιτογραφημένος Ισπανός, φόργουορντ ξεκίνησε την καριέρα του από τη «βασίλισσα» μένοντας για συνολικά έξι σεζόν (2008-14) και παίζοντας καθοριστικό ρόλο στις πορείες του συλλόγου, καταγράφοντας στη Euroleague, σε 97 ματς, 10 πόντους και 4,5 ριμπάουντ, πριν αποχωρήσει για την Αμερική και το ΝΒΑ.

Εκεί αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια στους Σικάγο Μπουλς που έδωσαν 2,5 εκατομμύρια για να τον αποκτήσουν, πριν μετακομίσει μέσω ανταλλαγής στους Νιου Όρλεανς Πέλικανς (μία σεζόν) και Μιλγουόκι Μπακς (14 ματς), έχοντας συνολικά σε 319 αγώνες 12,3 πόντους, 5,9 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ με 42,3% στα εντός πεδιάς, ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο.

Το 2019 η Μπαρτσελόνα τον έπεισε να αφήσει τις ΗΠΑ και να αλλάξει… στρατόπεδο υπογράφοντας συμβόλαιο τριετούς διάρκειας (συν έναν χρόνο με οψιόν) με τους Καταλανούς, συνολικής αξίας 27 εκατομμυρίων ευρώ, μαζί με τα μπόνους.

Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Φιλαδέλφια 76ερς) 2,5 εκατ. ευρώ

All-Euroleague First Team: Sergio Rodriguez, Real Madrid - YouTube

O «Τσάτσο» έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Ευρώπη με την Εστουδιάντες το 2003, προτού γίνει επιλογή στο draft στη θέση 27 του πρώτου γύρου από τους Φοίνιξ Σανς το 2006 και περάσει κατευθείαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για λογαριασμό των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Τρία χρόνια στο Όρεγκον μέχρι το 2009, στη συνέχεια πέρασε τη σεζόν 2009-10 σε Σακραμέντο Κινγκς και Νιου Γιορκ Νικς, καταγράφοντας συνολικά σε 353 ματς, 4,9 πόντους, 3,4 ασίστ και 1,5 ριμπάουντ.

Το ΝΒΑ δεν ήταν και πολύ του δικού του στυλ και έτσι επέστρεψε στην Ιβηρική χερσόνησο για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης το 2010, όπου έμεινε για έξι ολόκληρες σεζόν. Με τους «μερένχες» κατέκτησε μία φορά τη Euroleague (2015), ενώ το 2014 αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου.

Η επιστροφή στην Αμερική αποδείχθηκε προτεραιότητα για τον Σέρχι που ανάγκασε με τα κατορθώματά του τους Φιλαδέλφεια 76ερς να δώσουν το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνουν δικό τους. Παρέμεινε για μόλις έναν χρόνο προτού η ΤΣΣΚΑ τον πείσει να γυρίσει στην Ευρώπη, κατακτώντας μάλιστα τη Euroleague του 2019, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν υπέγραψε με την Ολίμπια Μιλάνο, στην οποία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας Μάβερικς) 2 εκατ. ευρώ

How Luka Doncic Is The Furthest Thing From Being A Mystery - Ridiculous Upside

Ο Λούκα Ντόντσιτς μπόρεσε να πετύχει τα πάντα στην Ευρώπη από πάρα πολύ μικρή ηλικία. Από το 2014 που βρέθηκε στο ρόστερ της «βασίλισσας» και μέσα σε τέσσερα χρόνια κατάφερε να αναδειχθεί δύο χρονιές (2017, 2018) ως ο Rising Star της Euroleague, το 2018 κατέκτησε τον τίτλο, ενώ πήρε σπίτι του τόσο το MVP της κανονικής περιόδου, όσο και το MVP του Final Four.

Ήταν δεδομένο πως πλέον η Ευρώπη ήταν πολύ μικρή για να χωρέσει ένα τόσο μεγάλο ταλέντο, με τον Σλοβένο να δοκιμάζει την τύχη του στο ΝΒΑ, δηλώνοντας συμμετοχή στο draft του 2018. Οι Ατλάντα Χοκς τον επέλεξαν για λογαριασμό των Ντάλας Μάβερικς, ανταλλάσσοντάς τον με τον Τρέι Γιανγκ.

Ο 22χρονος γκαρντ ήταν μια τεράστια επένδυση για την ομάδα του Τέξας, η οποία χωρίς δισταγμό έσπευσε να πληρώσει το buy-out του στη Ρεάλ αξίας 2 εκατομμυρίων και να τον υπογράψει άμεσα. Τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία…

Φακούντο Καμπάτσο (Ντένβερ Νάγκετς) 6 εκατ. ευρώ

Nuggets Newcomer: what to expect from Facundo Campazzo - Denver Stiffs

O Αργεντίνος αποτελεί τον πιο «ακριβό» παίκτη που έχουν παραχωρήσει σε ομάδα του ΝΒΑ οι «μερένχες». Βάζοντας στα ταμεία τους από τη συμφωνία για τον βραχύσωμο γκαρντ, το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ! Ένα πραγματικά τεράστιο νούμερο για τα δεδομένα της Ευρώπης.

Ο Καμπάτσο, βρέθηκε στην Ισπανία μετά την τετραετία του (2008-14) στην Πενιαρόλ και αφού δεν πήρε χρόνο την πρώτη χρονιά, δόθηκε δανεικός για δύο σεζόν (2015-17) στη Μούρθια, πριν επιστρέψει υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Λάσο και ξεκινήσει τις τρομερές εμφανίσεις στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης.

Στην καριέρα του στη Euroleague μέτρησε 8,3 πόντους, 5,3 ασίστ, 2,3 ριμπάουντ και 1,4 κλεψίματα σε 113 εμφανίσεις, με τους Νάγκετς να τον κάνουν δικό τους το καλοκαίρι του 2020, και τον Αργεντίνο να δικαιώνει απόλυτα την επιλογή του Μάικ Μαλόουν να τον κάνει κάτοικο Ντένβερ.

Γκάμπριελ Ντεκ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ) 2 εκατ. ευρώ

Gabriel Deck BEST Highlights from 2018-19 Season - REAL MADRID! - YouTube

H περίπτωση του Γκάμπριελ Ντεκ είναι ειδική για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τον απέκτησε το 2018 από τη Σαν Λορέντζο, όμως το ταλέντο του το… ξεδίπλωσε ειδικότερα την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε, με τα μακρινά του σουτ, αλλά κυρίως παίζοντας χωρίς τη μπάλα, με κοψίματα προς το καλάθι.

Ξαφνικά και λίγο πριν ξεκινήσει η σειρά της «βασίλισσας» με την Αναντολού Έφες για τα play-offs της Euroleague, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ήρθαν σε συμφωνία με τους «μερένχες» για την παραχώρηση του έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ και την άμεση ένταξη του στην ομάδα του ΝΒΑ προλαβαίνοντας να παίξει σε 10 αγώνες στην κανονική περίοδο.

Ουσμάν Γκαρούμπα (Χιούστον Ρόκετς) 3 εκατ. ευρώ

2021 NBA Draft scouting report: Usman Garuba - Peachtree Hoops

Τελευταίος στη λίστα παίκτης που αποχώρησε από τη Ρεάλ για τον μαγικό κόσμο είναι ο Ουσμάν Γκαρούμπα. Ο Πάμπλο Λάσο τον πίστεψε πολύ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ξεκινώντας τον σε αρκετά ματς βασικό, με τον Ισπανό να τον δικαιώνει απόλυτα από τις εμφανίσεις του.

Ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ επιλέχθηκε στο draft που διεξήχθει πριν λίγες εβδομάδες από τους Χιούστον Ρόκετς, με τους Τεξανούς να δίνουν το ποσό των 3 εκατομμυρίων στη «βασίλισσα» για να τον αποκτήσει και ήδη ο 19χρονος κάνει πολύ καλά παιχνίδια με τις «ρουκέτες» στο Summer League.

Οι άλλοι τέσσερις παίκτες που μετακινήθηκαν από τη Ρεάλ στο ΝΒΑ, αλλά δεν απέφεραν κάποιο χρηματικό όφελος για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο είναι οι εξής: Κάιλ Σινγκλέρ (Ντιτρόιτ Πίστονς), Σαλάχ Μεϊρί (Ντάλας Μάβερικς), Μορίς Εντούρ (Νιου Γιορκ Νικς), Γουίλι Ερνανγκόμεθ (Νιου Γιορκ Νικς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ