Όταν ο ΠΑΟΚ «παίζει» τα ρέστα του τέλη Αυγούστου (vids)

Όταν ο ΠΑΟΚ «παίζει» τα ρέστα του τέλη Αυγούστου (vids)

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στην Κροατία για ένα παιχνίδι δίχως αύριο κόντρα στη Ριέκα και θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό του σερί στα play off των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Δικέφαλος προκρίθηκε από τη συγκεκριμένη φάση...

Από πολύ νωρίς ξεκίνησαν (και) φέτος οι τελικοί για τον ΠΑΟΚ. Μετά το κάζο από τους ερασιτέχνες της Μποέμιαν, ο Δικέφαλος κατάφερε έστω και δύσκολα να σώσει την παρτίδα στην Τούμπα και να προκριθεί στα play off του Europa Conference League όπου τον περίμενε η Ριέκα. Το 1-1 του πρώτου ματς αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει Κροατίας όπου οι «ασπρόμαυροι» θα παίξουν την πρόκρισή τους σε μία ζαριά, θέλοντας παράλληλα να βάλουν τέλος στο πολύ κακό σερί που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια.

Ποιο είναι αυτό; Οι τέσσερις συνεχόμενοι αποκλεισμοί από play οff ευρωπαϊκής διοργάνωσης όπου τις δύο φορές σήμαναν και το πρόωρο αντίο του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη. Ένας ακόμη αποκλεισμός από Αύγουστο θα έχει πολυεπίπεδες συνέπειες για την ομάδα αφού θα πληγεί αγωνιστικά, οικονομικά αλλά και στο πρεστίζ της.

Από Έστερσουντ μέχρι Μπενφίκα

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που προηγήθηκαν, υπήρξαν παταγώδεις αποτυχίες του ΠΑΟΚ σε play off αλλά και κάποιοι πιο… λογικοί αποκλεισμοί. Το μεγαλύτερο ίσως κάζο ήταν τη σεζόν 2017-18 όταν για τα play off του Europa League η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου και τότε, έχοντας επικρατήσει με 3-1 στην Τούμπα της Έστερσουντ, ταξιδεύει στη Σουηδία ως το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται κάκιστος, χάνει με 2-0 και μένει εκτός Ευρώπης, με τον – νεοφερμένο τότε – Ρουμάνο τεχνικό να συγκεντρώνει τα περισσότερα «πυρά» του κόσμου.

Την επόμενη σεζόν, τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα. Το όνειρο των ομίλων του Champions League απέχει ένα βήμα, αλλά το τελευταίο εμπόδιο αποδεικνύεται… βουνό. Στα play off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Μπενφίκα. Το 1-1 της Πορτογαλίας γεμίζει με αισιοδοξία τους «ασπρόμαυρους» ενόψει ρεβάνς. Στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ προηγείται από νωρίς με 1-0 και όλα μοιάζουν ιδανικά. Ακολουθεί όμως κατάρρευση, με το 1-0 να μετατρέπεται σε 1-4 και τους «Αετούς» να αφήνουν εκτός τον Δικέφαλο που συνέχισε όμως στους ομίλους του Europa League.

Κάζο Νο2: Σλόβαν Μπρατισλάβας. Για τα play off του Europa League ο ΠΑΟΚ βρίσκει στον δρόμο του τους Σλοβάκους και στα χαρτιά είναι το μεγάλο φαβορί. Έχοντας μάλιστα και την αύρα του αήττητου πρωταθλητή και νταμπλούχου από την περσινή σεζόν. Ήττα με 1-0 στο πρώτο ματς και η ρεβάνς της Τούμπας είναι κάτι παραπάνω από τελικός. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα δεν καταφέρνει να πάρει την πρόκριση όμως αφού η νίκη με 3-2 δεν είναι αρκετή και έτσι μένει και πάλι εκτός Ευρώπης από το καλοκαίρι.

Τελευταία αποτυχημένη απόπειρα σε play off ήταν κάτι λιγότερο από έναν χρόνο πριν. Τον περασμένο Σεπτέμβριο (λόγω πανδημίας) ο ΠΑΟΚ βρήκε μπροστά του την Κράσνονταρ στα play off του Champions League, ομάδα που θεωρήθηκε ευκαιρία ώστε ο Δικέφαλος να πετύχει επιτέλους το όνειρο και να… κουνήσει σεντόνι. Η ήττα με 2-1 στο πρώτο ματς άφηνε τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς στην οποία όμως ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πετύχει την ανατροπή και με δύο ήττες (1-2) αποκλείστηκε, για να συνεχίσει στους ομίλους του Europa League.

Πέντε χρόνια πριν η τελευταία πρόκριση

Για να βρει κανείς πρόκριση σε play off θα πρέπει να ανατρέξει στο καλοκαίρι του 2016. Τότε, που μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ για τον τρίτο γύρο του Champions League, ο ΠΑΟΚ απέκλεισε με δύο νίκες (2-0, 3-0) την Ντιναμό Τιφλίδας στα play off του Europa League και μπήκε στους ομίλους. Εκεί μάλιστα είχε χτίσει και ένα μικρό σερί προκρίσεων σε αυτή τη φάση αφού είχαν προηγηθεί οι προκρίσεις επί της Μπρόντμπι (5-0, 1-1) τη σεζόν 2015-16 αλλά και επί της Ζίμπρου Κισινάου (4-0, 1-1) τη σεζόν 2014-15.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ