Μια… Φεράρι για τα αριστερά

Μια… Φεράρι για τα αριστερά

Ο Φράνκο Φεράρι ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και to10.gr παρουσιάζει τον 29χρονο Αργεντινό που έφυγε αργά από τη χώρα του και θέλει να κάνει ευρωπαϊκή καριέρα.

«Είμαι καλά εδώ. Ζω σε μια υπέροχη πόλη, η οποία έχει βουνά, παραλίες και θάλασσα. Νιώθω άνετα». Ο Φράνκο Φεράρι ερωτεύτηκε τον Βόλο με την πρώτη ματιά. Ερωτεύτηκε τη δυνατότητα που σου δίνει αυτή η πανέμορφη ελληνική πόλη να βρίσκεσαι σε λίγα λεπτά όπου θες. Είτε σε βουνό, είτε σε θάλασσα. Ήταν εκείνο το στοιχείο που τον έκανε να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στην ελληνική πραγματικότητα και σε μια… περίεργη ελληνική ομάδα.

Γιατί περίεργη; Διότι έτσι την αποκάλεσαν οι συμπατριώτες του. Η εφημερίδα «Lanation» της Αργεντινής είχε επιμεληθεί το ρεπορτάζ για τον σύλλογο που έκανε τον Φράνκο Φεράρι να αφήσει για πρώτη φορά στα 27 του την Αργεντινή και να πάει στην… άλλη άκρη του κόσμου. «Εκείνη η περίεργη ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει να παίζει ο Φεράρι λέγεται Βόλος. Ιδρύθηκε το 2017, έχει σχεδόν μηδέν οπαδούς και μεγαλώνει σταθερά με έξι Αργεντινούς στη σύνθεσή της», είχαν γράψει οι συμπατριώτες του.

Αυτό το παρεάκι που μαζεύτηκε στον Βόλο αριθμούσε, εκτός από τον Φεράρι, τους Σαλβαδόρ Σάντσεθ, Τζούλιαν Κολόμπο, Φαούστο Γκρίγιο, Νίκο Μαρτίνεθ και Ροντρίγκο Κολόμπο. Όλοι τους έβγαζαν το ψωμί τους μακριά από τη χώρα τους, μα δεν ξεχνούσαν τις ρίζες τους.

«Συναντιόμαστε μια φορά την εβδομάδα για να πίνουμε μάτε και να τρώμε. Και κάθε φορά που μπορούμε, αν δεν είναι πολύ αργά το ματς, συναντιόμαστε για να δούμε ματς του Λιμπερταδόρες, του Sudamericana και, φυσικά, την Εθνική ομάδα στα προκριματικά. Δε θέλουμε να χάσουμε τις ποδοσφαιρικές μας ρίζες», θα πει ο Φεράρι σε εκείνο το αφιέρωμα των συμπατριωτών του, που μίλησαν και οι έξι.

Όλοι τους συμφωνούσαν πως η ποιότητα ζωής που συνάντησαν στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι στη χώρα τους. Όλοι τους έδειξαν να απολαμβάνουν την παρουσία τους εδώ.

«Είμαι καλά εδώ. Ζω σε μια υπέροχη πόλη, η οποία έχει βουνά, παραλίες και θάλασσα. Νιώθω άνετα. Στην αρχή ήταν δύσκολα. Δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ σε μια καινούργια χώρα, με μια πολύ δύσκολη γλώσσα, όμως υπήρχαν τρεις ακόμα Αργεντινοί παίκτες και βοηθώντας ο ένας τον άλλον τα καταφέραμε.

Τώρα είμαι μια χαρά. Έκανα ένα βήμα μπροστά, τόσο για την καριέρα μου, όσο και στα οικονομικά. Επιπλέον, η ποιότητα ζωής εδώ είναι πολύ καλύτερη εν συγκρίσει με την Αργεντινή», θα προσθέσει ο Φεράρι, ο οποίος ήταν εκείνος που από τους έξι είχε προξενήσει το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων από την πρώτη του κιόλας σεζόν.

34 συμμετοχές έκανε με την ομάδα του Βόλου τη σεζόν 2019-20 που ήταν η παρθενική του στην Ελλάδα. Κι άλλες 35 με ένα γκολ και δύο ασίστ έκανε τη σεζόν που πέρασε. Παίζοντας σταθερά στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά… αλωνίζοντας όλο το γήπεδο. Έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο να μπει σε «καλούπι».

Στη Μίτρε της Αργεντινής είχε παίξει αριστερό μπακ, αριστερό εξτρέμ, αμυντικό χαφ, επιθετικό χαφ, δεξί μπακ, ακόμα και κεντρικός αμυντικός. Ναι, παρά το ύψος του (μόλις 1.67 μ.), ο προπονητής του τον δοκίμασε σε δύο παιχνίδια στο κέντρο της άμυνας. Ήταν τόσο αποτελεσματικό που την επόμενη σεζόν έπαιζε ένα στα δύο παιχνίδια ως αριστερός στόπερ. Στην Ελλάδα τον είδαμε μονάχα στο αριστερό άκρο της άμυνας, ένα φουλ επιθετικό μπακ, που του αρέσει να παίζει από το κέντρο και μπροστά και να είναι μέρος της δημιουργίας και της επιθετικής ανάπτυξης. «Πατάει» πολύ στην αντίπαλη περιοχή και απειλεί με ένα αριστερό πόδι… φαρμάκι. Παίκτης που δεδομένα θα διεκδικήσει τη θέση του βασικού στον Παναθηναϊκό από τον Χουάνκαρ.

Έφτασε μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός φέρνει τον Φεράρι έπειτα από εισήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον συναντά διαθέσιμο διότι πέρσι τον Γενάρη ο ΠΑΟΚ αποφάσισε την τελευταία στιγμή να κάνει πίσω όσον αφορά την απόκτησή του. Και να πάρει τον Ραχμάν Μπάμπα.

Όταν ο Δημήτρης Γιαννούλης αποχαιρετούσε την Τούμπα για τη Νόριτς, στον ΠΑΟΚ είχαν ήδη «κεντράρει» τον αντικαταστάτη του. Κι αυτός ήταν ο Αργεντινός μπακ του Βόλου. Τελικά οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να αποκτήσουν τον Ραχμάν Μπάμπα ως δανεικό από την Τσέλσι, αφήνοντας την περίπτωση του Φεράρι, που λίγους μήνες αργότερα δήλωνε για το συγκεκριμένο θέμα.

«Υπήρχε ένα ενδιαφέρον από την πλευρά του ΠΑΟΚ για εμένα, το γνώριζα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν απογοητεύομαι. Συνεχίζω τη δουλειά μου στον Βόλο και την επόμενη χρονιά θα δούμε. Δεν υπάρχει κάποια επαφή με τον Πάμπλο Γκαρσία αλλά με τον Habibi (Ουάρντα). Είμαι περήφανος για το ενδιαφέρον που έδειξε ο ΠΑΟΚ για εμένα και θα είναι τιμή μου να φορέσω τη φανέλα της ομάδας».

Ο ΠΑΟΚ δεν επέστρεψε ποτέ στη διεκδίκησή του, αλλά ο Παναθηναϊκός του ανοίγει πλέον την πόρτα της μεγάλης ομάδας. Μια πόρτα που ο Φράνκο Φεράρι πάντα έψαχνε για να χτυπήσει. Από τους… σχεδόν μηδέν οπαδούς του Βόλου, πηγαίνει σε έναν σύλλογο με εκατομμύρια φιλάθλους, που ψάχνει να βρει ξανά τη χαμένη του αίγλη. Οι απαιτήσεις αυξάνονται και ο Φράνκο πρέπει να… γκαζώσει περισσότερο από ποτέ ώστε να αποδειχτεί… Φεράρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ