Κριστιάνο Ρονάλντο – Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο (vids)

Κριστιάνο Ρονάλντο – Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιστρέφει στη Γιουνάιτεντ μετά από 12 χρόνια, θέλοντας να την οδηγήσει ξανά στην κορυφή και to10.gr γυρνά τον χρόνο πίσω εστιάζοντας στην πρώτη του θητεία στο Μάντσεστερ.

Επιστροφή στο «Θέατρο των Ονείρων» για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον επιθετικό από τη Μαδέιρα να γίνεται εκ νέου παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από 12 ολόκληρα χρόνια. Την ώρα που ο κύκλος της περιπλάνησής του «παγώνει», εκείνος είναι έτοιμος να ξεκινήσει έναν νέο με στόχο την επιστροφή και την εδραίωση του κλαμπ στην κορυφή, προσπαθώντας να επαναλάβει τα όσα κατόρθωσε πριν αναχωρήσει για την Ισπανία.

Το ματς που προειδοποιήσε για τα προσεχώς

Το μακρινό πια 2003 ο Κριστιάνο ήταν μόλις 18 ετών κι αγωνιζόταν ακόμα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Σε ένα φιλικό προετοιμασίας η μοίρα των έφερε ανντιμέτωπο με την ομάδα που επρόκειτο να μεγαλουργήσει. Στο τότε νεόδμητο γήπεδο της, η Σπόρτινγκ υποδέχθηκε τους «Κόκκινους Διαβόλους». Η αναμέτρηση έληξε 3-1 υπέρ των γηπεδούχων κι επιβεβαίωσε στον Σερ Άλεξ ότι το ενδιαφέρον για τον Πορτογάλο πρέπει να μην είναι πλέον μόνο θεωρητικό.

Ο ίδιος ο Ρονάλντο όμως σε δηλώσεις του το 2019, σχετικά με εκείνη την ημέρα στάθηκε περισσότερο σε άλλο σημείο:

«Έχασα μια καλή ευκαιρία να σκοράρω. Ήδη με παρακολουθουσαν πολλοί σύλλογοι και με ήθελαν 50 ομάδες, εάν πετύχαινα γκολ θα με ήθελαν 100!. Τότε ντρίμπλαρα περισσότερο και δεν ήμουν τόσο κυνικός εκτελεστής. Όλοι ήξεραν όμως ανεξάρτητα από αυτό που έχασα, ότι αν επένδυαν σε μένα μετά από εκείνο το ματς δε θα έκαναν λάθος.»

Η αρχή και η κόντρα με τον Φαν Νίστελροϊ

Οι δύο συμπαίκτες είχαν κλή συνεργασία στο γήπεδο, ενώ σε προσωπικό επίπεδο υπήρχε μια ένταση, όχι όμως τίποτα φοβερό, μέχρι που όλα άλλαξαν μετά από ένα περιστατικό. Ο Ρίο Φέρντιναντ ακόμα θυμάται το συμβάν μετά από μια προπόνηση:

«Ο Κριστιάνο είχε τη μπάλα στα πλάγια κι έκανε κόλπα ενώ ο Ρουντ είχε πάρει θέση μέσα στην περιοχή ως συνήθως. Όταν ζήτησε τη μπάλα και δεν πήρε την πάσα που περίμενε, άρχισε να του φωνάζει ότι δεν έχει καμία δουλειά εδώ κι ότι ταίριαζε καλύτερα σε τσίρκο. Εκείνος βέβαια από τότε πείσμωνε κάθε μέρα όλο και περισσότερο, οπότε θεωρώ έπαιξε ρόλο στην εξέλιξή του και στα όσα κατάφερε στη συνέχεια της θητείας του σε μας».

Η κόντρα τους έγινε πιο προσωπική όταν ο Ολλανδός τον χλεύαζε μιλώντας για τον πατέρα του, ο οποίος είχε πεθάνει πρόσφατα. Η ένταση μεταξύ των δύο οδήγησε τελικά τη Γιουνάιτεντ να επιλέξει με ποιον θα πορευτεί, στέλνοντας τελικά τον Βαν Νίστελ Ρόι στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρ του 2006.

«Η εκτόξευση το 2008»

Στα 23 του, όντας πλέον το πρώτο όνομα στην ομάδα, μετά τη μεταγραφή του Φαν Νίστελροϊ στη «Βασίλισσα» έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλά. Οι αριθμοί του εξωπραγματικοί με 42 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, πήρε την ομάδα «στις πλάτες του» σε μια αξέχαστη σεζόν για όλους.

Κατέκτησε το Community Shield, Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το πρωτάθλημα και το Champions League. Ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ, τόσο στην Premier League, όσο και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με 31 και 8 γκολ αντίστοιχα. Ήταν επίσης ο παίκτης της χρονιάς για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν για τη Γιουνάιτεντ, την οποία ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο, κατακτώντας την πρώτη του χρυσή μπάλα.

Ο Σερ Άλεξ βλέποντας ότι Ο Ρονάλντο ήθελε να φύγει για τη Ρεάλ του είχε θέση μια πρόκληση με αριθμούς μέσα στο έτος, αφού πίστευε ότι θα ταίριαζε καλύτερα στην Μπαρτσελόνα. Ο Πορτογάλος ανταποκρίθηκε και ο Σκωτσέζος τον άφησε να συνεχίσει στη Μαδρίτη.

Η επιστροφή και το τι έπεται

Μετά από μια τριετία στη Γιουβέντους ο Κριστιάνο ήθελε να αλλάξει περιβάλλον πριν τελειώσει το φετινό καλοκαιρινό μεταγραφικό «παράθυρο» και τα κατάφερε, κάνοντας όλους τους παλιούς συμπαίκτες να πανηγυρίζουν που τελικά γύρισε στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ, αντί να ενταχθεί στη μισιτή συμπολίτισσα Σίτι, με τους Φέρντιναρντ και Φέργκιουσον να παίζουν ρόλο στην απόφαση αυτή, με επικοινωνία που είχαν μαζί του.

Η Γιουνάιτεντ θέλει να διεκδικήσει τίτλους άμεσα, όντας στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνον και γι’ αυτό «πυροδότησε τη βόμβα». Παρέα με παίκτες έμπειρους όπως ο Καβάνι, νεαρούς όπως ο Γκρίγουντ και ένα κέντρο με Μπρούνο Φερνάντες και Πογκμπά, που όταν είναι καλά και ο Γάλλος δεν έχει αντίπαλο, το σύνοολο του Σόλσκιερ μπορεί να ονειρεύεται την κορυφή.

Ο απολογισμός του Ρονάλντο στη Γιουνάιτεντ:

292 εμφανίσεις με 118 γκολ και 69 ασίστ

Ένα Champions League (2008, κι ένας χαμένος τελικός το 2009)
Μία φορά πρώτος σκόρερ του Champions League (8 γκολ το 2007/08)
Χρυσή Μπάλα (2008)
Τρία πρωταθλήματα (2007, 2008, 2009)
Ένα FA Cup (2004)
Δύο League Cup (2006, 2009)
Δύο Community Shield (2007, 2008)
Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2008)
Μία φορά πρώτος σκόρερ της Premier League – 2007/08, 31 γκολ
Παίκτης της χρονιάς στη Γιουνάιτεντ το 2006/07 και 2007/08
Puskas Award για το κορυφαίο γκολ το 2009

Οι «Πυξ Λαξ» τραγουδούσαν πως «οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο», το 1996. Ο Πορτογάλος σταρ με την επιστροφή του στη Γιουνάιτεντ επιβεβαιώνει αλλά και διαψεύδει το τραγούυδει ταυτόχρονα. Ο ίδιος πηγαίνει σε ένα μέρος που αποτέλεσε τον πρώτο ποδοσφαιρικό του παράδεισο, δεν έκανε όμως πίσω και στο δικό του «θέλω» να ανοίξει νέο κεφάλαιο και στην επιθυμία για διακρίσεις που είναι κοινή τόσο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και όσον αφορά την ομάδα του Σόλσκιερ, που μπαίνει φουριόζα σε μια νέα εποχή, με έναν παλιό γνώριμο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ