Το… 4-0 του Ολυμπιακού με τους Βέλγους και ο… αποκλεισμός (vids)

Το… 4-0 του Ολυμπιακού με τους Βέλγους και ο… αποκλεισμός (vids)

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Αντβέρπ στο Καραϊσκάκη για την 1η αγωνιστική του Europa League και to10.gr θυμάται τι έχουν κάνει οι ερυθρόλευκοι εντός έδρας με Βέλγους.

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται την Πέμπτη (16/9, 22:00) στη «μάχη» του Europa League, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να αντιμετωπίζει την Αντβέρπ στο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο, για να μην μπουν από νωρίς σε μπελάδες όσον αφορά την πρόκριση, αλλά και για να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ισοπαλία με τον Ατρόμητο (0-0) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες θα κοντραριστούν για πρώτη φορά με τη βελγική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ έχουν μια αρκετά καλή προϊστορία εντός έδρας. To10.gr με αφορμή την αυριανή αναμέτρηση θυμάται τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο φαληρικό γήπεδο, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να μετρούν ένα 4-0, αλλά και ταυτόχρονα έναν πικρό αποκλεισμό στην παράταση πριν μερικά χρόνια από την Άντερλεχτ.

Αυτό μάλιστα ήταν χρονικά και το τελευταίο παιχνίδι κόντρα σε ομάδα από το Βέλγιο για τους Πειραιώτες. Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές Βέλγους εντός έδρας και είναι ανίκητος (στην κανονική διάρκεια τουλάχιστον), έχοντας τρεις νίκες με την Άντερλεχτ και μια νίκη με τη Σταντάρ Λιέγης.

Η πρώτη κόντρα του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ χρονολογείται το μακρινό 1974 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Τότε οι ερυθρόλευκοι στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης για τη φάση των «16» υποδέχτηκαν τους Βέλγους και επικράτησαν με 3-0, όμως δεν κατάφεραν να προκριθούν λόγω της ήττας εκτός έδρας με 5-1. Σκόρερ με χατ-τρικ ήταν σε εκείνο το ματς ο εντυπωσιακός Μάικ Γαλάκος.

Η επόμενη «σύγκρουση» με Βέλγους για τον Ολυμπιακό ήρθε 35 χρόνια μετά και πιο συγκεκριμένα το 2009 για τη φάση των ομίλων του Champions League. Οι Πειραιώτες είχαν κληρωθεί με τη Σταντάρ Λιέγης και στο πρώτο μεταξύ τους ματς στον όμιλο στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός πήρε μια πολύ σημαντική νίκη που τον οδήγησε τελικά στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή και με σκόρερ τους Μήτρογλου και Στολτίδη (στο 90′), ενώ για τους Βέλγους είχε ανοίξει το σκορ ο Ντε Καμάργκο.

Τη σεζόν 2013-14 ο Ολυμπιακός κοντραρίστηκε και πάλι με την Άντερλεχτ για τους ομίλους του Champions League και με δυο μαγικές εμφανίσεις τόσο εντός αλλά και εκτός έδρας προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης για ακόμη μια φορά. Οι ερυθρόλευκοι είχαν νικήσει με 3-0 στο Βέλγιο, χάρη στο σόου του Κώστα Μήτρογλου και το χατ-τρικ που είχε πετύχει.

Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν και για την 6η αγωνιστική στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό να θέλει μόνο νίκη για να κλειδώσει την παρουσία του στα νοκ-άουτ. Και το έκανε πράξη επικρατώντας με 3-1 και αφού είχε αστοχήσει και σε δυο πέναλτι. Οι Πειραιώτες είχαν ανοίξει το σκορ στο 33′ με τον Σαβιόλα, όμως στο 38′ απάντησε ο Κλιέσταν.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς πήγαινε πάνω κάτω, με τον Ολυμπιακό όμως να καταφέρνει να παίρνει και πάλι προβάδισμα στο 57′ με τον Σαβιόλα. Στις καθυστερήσεις του ματς ο Τσόρι Ντομίνγκες έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ νωρίτερα οι Πειραιώτες είχαν χάσει δυο, ενώ η Άντερλεχτ ολοκλήρωσε το ματς με 8 παίκτες.

Τελευταία χρονικά συνάντηση του Ολυμπιακού με Βέλγους ήταν το 2016 και πάλι με την Άντερλεχτ, αυτή τη φορά για το Europa League και τη φάση των «32». Στο πρώτο ματς εκτός έδρας οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 1-0 και πήγαιναν στη ρεβάνς για να ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν εκείνοι την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός και σε αυτό το εντός έδρας παιχνίδι με Βέλγους έκανε αυτό που έπρεπε και με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φορτούνη ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, ενώ είχε και ευκαιρίες να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να «καθαρίσουν» τους Βέλγους παρά το γεγονός ότι η Αντερλεχτ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο! Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί οι Βέλγοι βρήκαν δυο αντεπιθέσεις και με τον Ατσεαμπόνγκ να σκοράρει και στις δυο τελείωσαν την υπόθεση πρόκριση και βρέθηκαν εκείνοι στην επόμενη φάση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ