ΠΑΣ Γιάννινα – Δεν έτυχε, πέτυχε και ο Παναθηναϊκός το ξέρει (vids)

ΠΑΣ Γιάννινα – Δεν έτυχε, πέτυχε και ο Παναθηναϊκός το ξέρει (vids)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα «καθάρισε» για ακόμη μια φορά τον Παναθηναϊκό, μια βδομάδα μετά το διπλό της Τούμπας και δείχνει πως η περσινή καλή χρονιά, έχει ακόμα καλύτερη συνέχεια

Το καλοκαίρι του 2019 έβρισκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Superleague 2, όμως δυο χρόνια αργότερα οι Ηπειρώτες αποτελούν την πιο ευχάριστη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Μια ομάδα που έφτασε μια ανάσα από τον τελικό του Κυπέλλου πέρσι και που γενικότερα δυσκόλεψε μαζί όσο καμία άλλη τους «μεγάλους» την περασμένη σεζόν. Και όπως έχουμε δει στις πρώτες δυο αγωνιστικές, θα το κάνει και φέτος.

Η χθεσινή σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού σε συνδυασμό με το εμφατικό διπλό της Τούμπας, είναι κάτι που δίνει συνέχεια στην εξαιρετική πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα εδώ και 1 χρόνο στη μεγάλη κατηγορία.

Έπειτα από μία χρονιά περιπλάνησης στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» υπό τις οδηγίες του Αργύρη Γιαννίκη, επιστρέφει δυναμικά στα μεγάλα σαλόνια της Superleague και μπορεί να πάλεψε μέχρι τέλους για την παραμονή τερματίζοντας 9ος στην κανονική διάρκεια και σώζοντας την παρτίδα στα play-out, αλλά τις εντυπώσεις τις κέρδισε με το παραπάνω.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι σκληρό καρύδι για κάθε ομάδα που θα τον αντιμετωπίσει. Το αποδεικνύει και το γεγονός πως ο υπερηχητικός περσινός Ολυμπιακός τα βρήκε εξαιρετικά σκούρα με ισοπαλία εκτός έδρας (1-1) και νίκη με 1-0 στο Φάληρο με τον Χασάν στις καθυστερήσεις, ενώ και οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο Κύπελλο Ελλάδας, εκεί όπου οι ερυθρόλευκοι πάλι δεν είχαν εύκολο έργο και χρειάστηκαν τη ρεβάνς για να κλειδώσουν την πρόκριση στον τελικό (1-1 στα Γιάννενα, 3-1 στο Καραϊσκάκης.

Κορύφωση της περσινής χρονιάς ήταν η κυρίαρχη πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπέλλου (προτού διασταυρωθεί με τον Ολυμπιακό) με ισάριθμες νίκες στα νοκ-άουτ παιχνίδια (2-1, 1-2). Μια πρόκριση που αποτέλεσε τη συνέχεια της… όμορφης σχέσης που έχει δημιουργηθεί με τους πρασίνους και η οποία επέκτεινε το ιστορικό της μετά το χθεσινό 1-0 στους «Ζωσιμάδες».

Και τι λέει αυτή η παράδοση; 7 νίκες στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις με το «τριφύλλι» και 5 σερί εντός έδρας επιτυχίες εις βάρος του με τελευταία τη χθεσινή.

Κι αν κάποιος πιστεύει πως η νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν απλά ένα πυροτέχνημα, ας θυμηθεί πως μία εβδομάδα πριν είχε κάνει πρεμιέρα με το δεξί μέσω Τούμπας (0-1), παίρνοντας ένα διπλό επί του ΠΑΟΚ έχοντας δείξει επάξια εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Μπορεί ο Αργύρης Γιαννίκης να έφυγε από τον πάγκο του ΠΑΣ στεναχωρώντας τους φίλους της ομάδας, αλλά ήρθε ο Ηρακλής Μεταξάς για να συνεχίσει το μέχρι πρότινος σπουδαίο έργο του προκατόχου του. Και φαίνεται πως έχει δώσει ιδανικά και πολλά υποσχόμενα διαπιστευτήρια με το πέρας δύο αγωνιστικών στο πρωτάθλημα και ισάριθμων νικών επί ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού κρατώντας, μάλιστα, το «μηδέν» στην άμυνα και παρουσιάζοντας ένα συμπαγές και καλό σύνολο.

Ένα σύνολο διαφορετικό σε σχέση με πέρσι αλλά με τις ίδιες ή και μεγαλύτερες φιλοδοξίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ