Σισέ – Τα κάνει όλα και… συμφέρει (vids)

Σισέ – Τα κάνει όλα και… συμφέρει (vids)

Ο Πάπε Αμπού Σισέ για ακόμη μία φορά ήταν πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού, κάνοντας τα... πάντα και αποτελώντας ένα από τα ισχυρά «βέλη» στη φαρέτρα του Πέδρο Μαρτίνς.

Τι να πει κανείς για τον Πάπε Αμπού Σισέ. Ο Σενεγαλέζος στόπερ είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους διακριθέντες του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, αφού τα κάνει όλα και… συμφέρει, όντας πια από τους άσους στο μανίκι του Πέδρο Μαρτίνς.

Έχοντας επιστρέψει από τον εξάμηνο δανεισμό του στην Ligue 1 για λογαριασμό της Σεντ Ετιέν, οι «σειρήνες» περί αποχώρησής του από το λιμάνι ήταν πολλές, μιας και αρκετές ομάδες είχαν δείξει έντονο ενδιαφέρον ώστε να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Οι απουσίες που είχαν οι Πειραιώτες στο ξεκίνημα των προκριματικών για τα ευρωπαϊκά κύπελλα τον έφεραν και πάλι στην πρώτη γραμμή, με τον 26χρονο να αποδεικνύεται «βράχος», αποτελώντας έναν από τους καλύτερους και πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας.

Έχει κερδίσει πλέον τη θέση βασικού στο κέντρο της άμυνας με τις εμφανίσεις του, την προσαρμοστικότητά του, το πάθος και το ταλέντο του. Διεκδικώντας επάξια τον τίτλο του MVP όχι σε ένα, ούτε σε δύο, αλλά σε τουλάχιστον τρία, κρίσιμα, ματς (με Νέφτσι εκτός, Σλόβαν εντός και Λαμία εκτός), δηλώνοντας βροντερό παρών.

Τα κάνει όλα και… συμφέρει

Στη χθεσινή (19/9) αναμέτρηση κόντρα στη Λαμία, ο Σισέ έδωσε το σύνθημα της νίκης για τον Ολυμπιακό, ανοίγοντας το σκορ και παράλληλα τον δρόμο προς την επικράτηση του συνόλου του Πέδρο Μαρτίνς απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας.

Φυσικά όμως και δεν είναι μόνο αυτό. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και θα είναι το παιχνίδι κόντρα στη Νέφτσι Μπακού στο Αζερμπαϊτζαν. Εκεί ο Σενεγαλέζος, για όποιον θυμάται, αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια ως αριστερός μπακ χαφ μιας και δεν υπήρχαν άλλες λύσεις στα άκρα της άμυνας.

Το αποτέλεσμα; Απίστευτο. Όπως και η εμφάνιση του. Ήταν παντού μέσα στο γήπεδο. Τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Πότε τον βλέπαμε να κόβει τις αντίπαλες επιθέσεις και πότε να αναλαμβάνει χρέη… εξτρέμ ταλαιπωρώντας τους παίκτες της Νέφτσι. Βοηθώντας μάλιστα και στην επίτευξη του γκολ που χάρισε τη νίκη στους Ερυθρόλευκους.

Ακόμα, ήταν εκείνος που ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών στην αναμέτρηση με τη Σλόβαν όπου πέτυχε το 2-0, κλειδώνοντας την υπόθεση νίκη. Μάλιστα σε εκείνο το ματς τραυματίστηκε, και στην αλλαγή του αποχώρησε καταχειροκροτούμενος από όλο το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Τρέχει με… 100 και συνεχίζει

Στο ματς με την Αντβέρπ ο Σισέ σημείωσε μια σημαντική, για τον ίδιο, επίδοση. Η αναμέτρηση με τους Βέλγους για τους ομίλους του Europa League ήταν η 100η στην καριέρα του με τον Ολυμπιακό, μπαίνοντας με τη σειρά του στο κλαμπ των παικτών με τριψήφιο αριθμό αγώνων φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα.

Και σε εκείνο το παιχνίδι έδειξε για ποιον λόγο είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες των Πειραιωτών φέτος, όντας παντού και βοηθώντας τα μέγιστα για να έρθει η νίκη με το… buzzer beater του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Φέτος, έχει καταγράψει εννέα συμμετοχές, σε προκριματικά και πρωτάθλημα, με τις επτά να είναι στο αρχικό σχήμα και τις άλλες δύο ως αλλαγή. Παράλληλα, μετρά και δύο γκολ. Αυτό στο 3-0 κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας και φυσικά το τέρμα με τη Λαμία. Έχοντας βρεθεί συνολικά στους αγωνιστικούς χώρους για 654 λεπτά. Διόλου άσχημα.

Στις συνολικές του επιδόσεις, από το 2017 που είναι κάτοικος Ελλάδας (με διάλειμμα έξι μηνών λόγω του δανεισμού στη Σεντ Ετιέν), μετρά 101 αγώνες, με 12 γκολ, εκ των οποίων πολλά κρίσιμα, όπως αυτά με Μίλαν και Άρσεναλ, σε 8.234 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ψυχή της ομάδας

«Νιώθω πολύ υπερήφανος που είμαι μέλος της ερυθρόλευκης οικογένειας και είμαι πάντα αποφασισμένος να δώσω τα πάντα», είχε αναφέρει στην ανάρτησή του για τη συμπλήρωση των 100 συμμετοχών με τον Ολυμπιακό. Αποδεικνύοντας περίτρανα πως έχει δεθεί το έπακρο με την ομάδα και νιώθει σαν το σπίτι του, βγάζοντας τον καλύτερό του αυτό.

Στο μήνυμά του αυτό, ο Σισέ έδωσε μια υπόσχεση. Να δίνει τα πάντα για την ερυθρόλευκη. Είναι αποφασισμένος να το τηρήσει για όσο θα είναι κάτοικος Πειραιά και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας. Επειδή πρόκειται για έναν παίκτη που έχει βρει την… ποδοσφαιρική οικογένειά του και θα κάνει τα πάντα για αυτήν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ