Παναθηναϊκός – Η εξίσωση που καλείται να λύσει ο Πρίφτης (pics)

Παναθηναϊκός – Η εξίσωση που καλείται να λύσει ο Πρίφτης (pics)

Οι επίσημες υποχρεώσεις για τον Παναθηναϊκό ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο (25-26/9) και ο Δημήτρης Πρίφτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια «εξίσωση», η οποία θα τον ακολουθεί όλη τη χρονιά. To10.gr αναλύει.

Κέντρικ Πέρι, Ντάριλ Μέικον, Νεμάνια Νέντοβιτς, Χάουαρντ Σαντ-Ρος, Οκάρο Ουάιτ, Τζέρεμι Έβανς και Τζεχάιβ Φλόιντ.

Αυτοί είναι οι επτά ξένοι παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού για τη φετινή χρονιά. Η παρουσία τους ωστόσο, αναμένεται να δημιουργήσει έναν μεγάλο «πονοκέφαλο» στον Δημήτρη Πρίφτη, εάν δεν το κάνει ήδη.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό, η παραπάνω σύνθεση να επηρεάζει και την πιθανή – απαραίτητη απόκτηση ενός ακόμα γκαρντ.

To10.gr αναλύει το τι σημαίνει να υπάρχουν τόσοι ξένοι στο ρόστερ του τριφυλλιού και πόσο αυτό επηρεάζει τα σχέδια και τα πλάνα του Έλληνα τεχνικού.

Ανάγκη δημιουργίας δύο… Παναθηναϊκών

Οι κανονισμοί του ελληνικού μπάσκετ αναφορικά με τον επιτρεπόμενο αριθμό ξένων στις ομάδες είναι γνωστοί. Μπορεί φέτος να έγιναν εισηγήσεις και προσπάθειες για να αλλάξει αυτό το καθεστώς, αλλά η διοργανώτρια αρχή είπε «όχι» και έτσι η κατάσταση παραμένει ως έχει.

Πώς δηλαδή; Κάθε ομάδα έχει τη δυνατότητα παρουσίας έξι ξένων στο ρόστερ της με τρεις αλλαγές σε κάθε γύρο.

Κοιτάζοντας ξανά το σύνολο του Παναθηναϊκού, διαπιστώνει κανείς πως οι πράσινοι διαθέτουν εφτά. Τί σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι ο Δημήτρης Πρίφτης θα πρέπει να αφήσει έναν εκτός του ενεργού ρόστερ για τις εν Ελλάδι υποχρεώσεις της ομάδας.

Η αρχή θα γίνει από το Super Cup του Σαββατοκύριακου (25-26/9), με τον 53χρονο να καλείται να βρει εκείνον τον παίκτη που θα χρησιμοποιεί για μεγάλο διάστημα, ου μην και όλη τη σεζόν, μόνο στην Euroleague.

Φαντάζει δύσκολο να αφήσει κάποιον εκ των Πέρι, Μέικον, Νέντοβιτς και Σαντ-Ρος, καθώς οι τρεις πρώτοι καλύπτουν τις θέσεις των γκαρντ, όπου παρατηρείται ήδη ποσοτικό έλλειμμα, ενώ τα στοιχεία που δίνει ο Κουβανός, όπως και η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και στον «άσο», δύσκολα θα τον αφήσουν εκτός ρόστερ.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται αυτόματα στους ψηλούς του Παναθηναϊκού, με έναν εκ των Ουάιτ, Έβανς και Φλόιντ να μένει εκτός.

Η πλάστιγγα ίσως γέρνει προς τη μεριά του 24χρονου σέντερ, καθώς στο «5» υπάρχουν οι Παπαγιάννης – Καββαδάς, ενώ το κενό του, αν χρειαστεί, μπορεί να το καλύψει ο Τζέρεμι Έβανς, του οποίου τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά «κουμπώνουν» και στη θέση του σέντερ.

Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως ο Δημήτρης Πρίφτης θα αναγκαστεί να αναπροσαρμόσει ακόμα και τα πλάνα προπόνησης και προετοιμασίας για ένα παιχνίδι, καθώς άλλους παίκτες και άλλο ρόστερ θα έχει στη διάθεσή του για τους αγώνες της Basket League και διαφορετικό για την Euroleague.

Γκαρντ, η παράπλευρη απώλεια

Η υπόθεση της απόκτησης ενός πόιντ γκαρντ στον Παναθηναϊκό δεν χρίζει περαιτέρω ανάλυσης. Το πρόβλημα στον «άσο» είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο από τη περσινή χρονιά και τη φυγή του Νικ Καλάθη.

Από τον Έλληνα γκαρντ έχουν να δουν οι πράσινοι έναν παίκτη που θα έχει προτεραιότητα τη δημιουργία και όχι την εκτέλεση, αγωνιστικό χαρακτηριστικό που έλειπε από τα περσινά γκαρντ και συνεχίζει να μην υφίσταται μέχρι και σήμερα.

Λευτέρης Μποχωριδής και Κέντρικ Πέρι – δευτερευόντως ο Ντάριλ Μέικον, που πήρε αρκετό χρόνο στον «άσο» από τον Πρίφτη στα φιλικά προετοιμασίας – δεν δείχνουν ικανοί να λύσουν αυτό το πρόβλημα, που αποτελεί «βραχνά» σε κάθε συζήτηση στο «πράσινο» περιβάλλον.

Ωστόσο, η κατάσταση με τους ξένους παίκτες είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει την υπόθεση και ο Παναθηναϊκός να βγάλει δεύτερη σερί χρονιά, χωρίς κλασικό πόιντ γκαρντ.

Αν παρατηρείται πρόβλημα με την ύπαρξη ενός παραπάνω, που θα πρέπει να μείνει εκτός πλάνων για το ελληνικό πρωτάθλημα, αυτό «διογκώνεται» εάν ο ένας αποκτήσει και… παρέα.

Ο Δημήτρης Πρίφτης το γνωρίζει και σίγουρα το σκέφτεται και «ζυγίζει» συνεχώς τα δεδομένα που υπάρχουν γύρω από το «πολύκροτο» ζήτημα του άσου.

Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, η κατάσταση που επικρατεί στο πράσινο ρόστερ να οδηγήσει και σε μια… παράπλευρη απώλεια, η οποία όμως ενδέχεται να «πονέσει» κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Η μπασκετική αγορά θα είναι ανοιχτή για μεγάλο διάστημα ακόμα και τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει μέσα στη χρονιά, τι ανάγκες θα ανακύψουν, αλλά με τα έως τώρα δεδομένα, ο Πρίφτης είναι αντιμετώπος με τη πρώτη του μεγάλη «σπαζοκεφαλιά» στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά οι απαντήσεις σε αυτή την δύσκολη «εξίσωση» οφείλουν να είναι άμεσες και κυρίως ορθές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ