Βόλος – Η πιο fun to watch ομάδα (pics+vids)

Βόλος – Η πιο fun to watch ομάδα (pics+vids)

Παίρνει αυτό που του αξίζει. Ο Βόλος είναι ασταμάτητος στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Superleague και δείχνει πως τη φετινή χρονιά μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα.

Το ποδόσφαιρο στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ένα δίκαιο άθλημα και δίνει χαρές σε αυτούς που το σέβονται.

Στην Ελλάδα δύσκολα συναντάει κανείς ομάδες που να παίζουν ελεύθερα και δημιουργικά και ιδιαίτερα στη δεύτερη και τρίτη γραμμή δυναμικότητας.

Ο Βόλος όμως έρχεται για να «συντρίψει» την παραπάνω θεωρία και να δείξει σε όλους πως δεν χρειάζεται να έχεις μεγάλο μπάτζετ και γνωστούς παίκτες για να παίξεις όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά φτάνει να υπάρχει σταθερό πλάνο, το οποίο θα ακολουθείται πιστά.

Η ομάδα από τη Μαγνησία διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία και ζει το όνειρό της στο ξεκίνημα της Superleague. Ο Ατρόμητος υπέκυψε στην ανωτερότητα του Βόλου, φεύγοντας από το «Πανθεσσαλικό» με ήττα 3-0. Μετά από τρεις αγωνιστικές, η κορυφή της βαθμολογίας ανήκει σε έναν και αυτός είναι ο σύλλογος που έχει διχάσει μια ολόκληρη πόλη, αλλά προσπαθεί να κερδίσει το κοινό του μέσα από το παιχνίδι του.

Το σύνολο του Αμπασκάλ δεν… ζαλίζεται στα υψηλά πατώματα, αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο σε μια ομάδα που γνωρίζει τις δυνατότητές της και κινείται ανάλογα.

Αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται 

Όλα τα πράγματα ξεκινούν από τον πάγκο. Ο Βόλος έχει αποφασίσει να πορευθεί με… ισπανικό αέρα και το δείχνει συνεχώς μέσα από τις επιλογές του.

Ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις για τα έως τώρα πεπραγμένα του, γράφοντας παράλληλα ιστορία στη Superleague, ως ο νεότερος ξένος προπονητής στην ιστορίας της, όντας μόλις 32 ετών.

Ξεκάθαρες ιδέες, επιθετικό παιχνίδι, κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο και αποτελεσματικότητα. Ο Αμπασκάλ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τις ακαδημίες της Σεβίλλης, έχοντας εργαστεί ως πρώτος προπονητής σε Λουγκάνο και Άσκολι, πριν έρθει στον Βόλο.

Η ομάδα από την Μαγνησία δείχνει… εμπιστοσύνη στην ισπανική αγορά, επιλέγοντας για τον πάγκο της ανθρώπους από την Ιβηρική χώρα.

Ο Χουάν Φεράντο ήταν αυτός που τον ανέβασε από την τρίτη εθνική στη Superleague, με τους Βίκτορ Μπασάντρε, Αλμπέρτο Γκαγιέχο και Άνχελ Λόπεθ να περνάνε επίσης – άλλος για μεγαλύτερο, άλλος για μικρότερο διάστημα – από τον πάγκο του Βόλου.

No Δουβίκας, no problem

Ο Τάσος Δουβίκας ήταν ο παίκτης – αποκάλυψη του περσινού πρωταθλήματος, σημειώνοντας 14 γκολ σε 34 εμφανίσεις. Μοιραία το μέλλον του ήταν στο εξωτερικό, με την Ουτρέχτη να τον «υποδέχεται» στην Eredivisie.

Πολλοί πίστευαν πως το κενό που άφησε ο νεαρός επιθετικός θα ήταν δυσαναπλήρωτο, αλλά αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο.

Μετά από τρεις αγωνιστικές και ισάριθμες νίκες (2-1 τη Λαμία, 1-3 τον Απόλλωνα Σμύρνης, 3-0 τον Ατρόμητο), ο Βόλος διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, έχοντας σκοράρει οχτώ γκολ.

Παράλληλα έχει βρει στο πρόσωπο του Τομ Φαν Βέερτ, τον επόμενο συνήθη σκόρερ του. Ο 31χρονος Ολλανδός ήρθε ως ελεύθερος από την Άαλμποργκ το καλοκαίρι και δεν σταματά να σκοράρει στο ξεκίνημα της Superleague.

Mετρά τρία γκολ και βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς, με τον δεύτερο να είναι ανήκει και πάλι στον Βόλο και ο λόγος είναι για τον 25χρονο Αργεντικό εξτρέμ, Χουλιάν Μπαρτόλο, που έχει βρει δίχτυα δύο φορές.

Τώρα αρχίζουν… τα δύσκολα

Το πρόγραμμα για τον Βόλο σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές τον ευνοούσε για να κάνει ένα καλό ξεκίνημα.

Ωστόσο, το πράγμα δυσκολεύει αν ρίξει κάποιος μια ματιά στους αντιπάλους που καλείται να αντιμετωπίσει στα τέσσερα επόμενα παιχνίδια.

Ένα πρόγραμμα… Γολγοθάς για τον Αμπασκάλ και τους παίκτες του, οι οποίοι θα αναμετρηθούν με τρεις ομάδες του BIG 4 και τον 6ο της περσινής βαθμολογίας.

Ειδικότερα, η 4η αγωνιστική θα τον βρει στη «Λεωφόρο» για να παίξει με τον Παναθηναϊκό, ακολουθεί ο Αστέρας στο «Πανθεσσαλικό» και έπονται οι δύο αναμετρήσεις με τους Δικεφάλους.

Προηγείται ο ΠΑΟΚ στην «Τούμπα» και η… αγωνιστική ανηφόρα ολοκληρώνεται απέναντι στην ΑΕΚ, εντός έδρας.

Στον Βόλο δεν έχουν αυταπάτες, ούτε άλλαξαν οι στόχοι μετά από το εντυπωσιακό, ομολογουμένως, ξεκίνημα και θα συνεχίσουν να παίζουν ελεύθερα και δημιουργικά, κάνοντας «ταμείο» στο τέλος της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ