Άνφιλντ – Ο… εφιάλτης του Γκουαρντιόλα

Άνφιλντ – Ο… εφιάλτης του Γκουαρντιόλα

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ δίνουν άλλη μια παράσταση στο Ανφιλντ, στο γήπεδο που ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έχει τις καλύτερες αναμνήσεις.

Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι αυτή την στιγμή στο Νησί. Χάρη σε δυο προπονητές που είναι ειδικοί στην παραγωγή high end ποδοσφαίρου. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία χρόνια έχουν χαρίσει μεγάλες παραστάσεις: Aπό τους δυο προημιτελικούς του Champions League, μέχρι την απίστευτη κούρσα πρωταθλήματος το 2019. Η Premier League μπορεί να καυχιέται ότι έχει ξανά το πιο hot ντέρμπι πρωταθλήματος στον πλανήτη.

Το απόγευμα της Κυριακής θα αναμετρηθούν για ακόμη μια φορά. Στον επίλογο της διαβολοβδομάδας για τους Πολίτες. Μετά τα παιχνίδια κόντρα σε Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ταξιδεύει στο Ανφιλντ για το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Premier League.

Στο γήπεδο που ο Καταλανός τεχνικός δεν έχει τις καλύτερες αναμνήσεις. Από το 2016 που βρίσκεται στην γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ, ο 50άχρονος τεχνικός στα έξι παιχνίδια που έχει δώσει στην έδρα της Λίβερπουλ, έχει απολογισμό 4 ήττες, 1 ισοπαλία και μόλις μία νίκη, με διαφορά τερμάτων 12-8.

Με αφορμή την επικείμενη αναμέτρηση τους, το «10» θυμάται τα παιχνίδια που εξελίχθηκαν σε εφιάλτη για τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (31/12/2016)

Ηταν το πρώτο παιχνίδι του Γκουαρντιόλα κόντρα στην Λίβερπουλ του Κλοπ. Μετά την κόντρα τους στην Γερμανία, αυτή έρχεται στην φανταχτερή Premier League. Οι Κόκκινοι ξεκινούν δυναμικά και μόλις στο 8ο λεπτό παίρνουν το προβάδισμα με τον Βαϊνάλντουμ. Από εκεί και πέρα, η Σίτι πίεσε αλλά δεν κατάφερε να πάρει τίποτα από το παιχνίδι και ο εφιάλτης του Πεπ στο Άνφιλντ ξεκίνησε.

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 4-3 (14/1/2018)

Η αγωνιστική σεζόν 2017-2018 ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με την Μάντσεστερ Σίτι να κάνει επίδειξη δύναμης και να κατακτά δια περιπάτου το πρωτάθλημα. Μπορεί οι Πολίτες να είχαν «κλειδώσει» τον τίτλο από τον Δεκέμβρη, ωστόσο το αήττητο τους έδινε επιπλέον κίνητρο.

Το ντέρμπι του Ανφιλντ ήταν ένα από τα τελευταία μεγάλα τεστ, ωστόσο η ψυχωμένη Λίβερπουλ, υποχρέωσε τους Πολίτες στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Το 1-1 του πρώτου ημίχρονου δεν προϊδέαζε το τι θα ακολουθούσε στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Κλοπ σημειώνει τρια γκολ σε διάστημα εννιά λεπτών (Φιρμινο 59΄, Μανέ 61΄, Σαλάχ 68΄), δίνοντας πανηγυρικό τόνο. Η Σίτι βγάζει αντίδραση, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν η μείωση του σκορ σε 4-3 με τους Μπερνάρντο Σίλβα (84΄) και Γκουντογκάν (90+1).

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 3-0 (4/4/2018)

Λίγους μήνες αργότερα, η κόντρα τους μεταφέρεται στο Champions League. Η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπους Λίβερπουλ και Σίτι στα προημιτελικά της διοργάνωσης και το πάθημα του πρωταθλήματος δεν γίνεται μάθημα στον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μέσα σε 20 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, η Λίβερπουλ του Κλοπ διαλύει την άμυνα των Πολιτών και σημειώνει τρία γκολ. Σαλάχ (12΄) Τσαμπερλέϊν (20΄) και Μανέ (31΄) στήνουν το δικό τους πάρτι στο Ανφιλντ μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το δεύτερο ημίχρονο, αλλά και την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 0-0 (7/10/2018)

Μετά τις πρώτες μάχες της περασμένης περιόδου, Σίτι και Λίβερπουλ στην μάχη για την κατάκτηση της Premier League. Οι δυο τους έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα και το ντέρμπι του Ανφιλντ είναι ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο crash τεστ της σεζόν.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης αναμενόμενη. Κλοπ και Γκουαρντιόλα δεν έχουν την πρόθεση να ρισκάρουν. Παρόλο αυτά, οι Πολίτες κερδίζουν πέναλτι στην ανατροπή του Φαν Ντάικ στον Σανέ, με τον Μαχρέζ να αναλαμβάνει την εκτέλεση, αλλά να αστοχεί, χάνοντας την ευκαιρία να ξορκίσει τους εφιάλτες ο Γκουαρτνιόλα.

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 3-1 (10/11/2019)

Την επόμενη χρονιά μετά την απίστευτη κούρσα του πρωταθλήματος, από την οποία βγήκε πρωταθλήτρια η Σίτι, η Λίβερπουλ φιλοξενεί τους Πρωταθλητές στο Ανφιλντ αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικρατεί εύκολα με 3-1, δίνοντας παράσταση τίτλου στο κατάμεστο Ανφιλντ. Φαμπίνιο (6΄) και Σαλάχ (13΄) ξεκίνησαν τον χορό των τερμάτων, με τον Μανέ (51΄) να δίνει διαστάσεις θριάμβου. Το μόνο που κατάφεραν οι Πολίτες να μειώσουν με τον Μπερνάρντο Σίλβα (78΄).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την λήξη της αναμέτρησης, ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξέφρασε τα παράπονα του για την διαιτησία του αγώνα.

Η μοναδική νίκη του Γκουαρντιόλα

Το ημερολόγιο έγραφε 7 Ιανουαρίου του 2021. Χρειάστηκαν να περάσουν πέντε χρόνια, έτσι ώστε ο Πεπ Γκουαρντιόλα να φύγει νικητής από το Ανφιλντ. Μαζί με τον Πεπ, η Μάντσεστερ Σίτι έφυγε από την έδρα της Λίβερπουλ, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια.

Η Λίβερπουλ την περασμένη χρονιά δεν μπόρεσε να κρατήσει το στέμμα της πρωταθλήτριας και η Σίτι κατάφερε να το πάρει πίσω. Αφού το χαμένο πέναλτι του Γκοντουγκάν κράτησε το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο ήταν παράσταση για έναν ρόλο.

Ο Γερμανός πήρε την εκδίκηση του με δυο γκολ (49΄, 73΄), ενώ Στέρλινγκ (76΄) και Φόντεν (83΄)ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ