Σαν σήμερα το μυθικό διπλό του Ολυμπιακού στην Βρέμη (vid)

Σαν σήμερα το μυθικό διπλό του Ολυμπιακού στην Βρέμη (vid)

Σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια ο Ολυμπιακός επικράτησε της Βέρντερ Βρέμης με σκορ 3-1 και κατάφερε να πάρει το πρώτο του διπλό στο Champions League.

Η σημερινή (3/10) μέρα είναι σημαδιακή για τον Ολυμπιακό, καθώς σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ομάδα του Πειραιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς πριν από ακριβώς 14 χρόνια, οι Ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν το πρώτο τους διπλό στο Champions League επικρατώντας της Βέρντερ Βρέμης με σκορ 1-3 στη Γερμανία.

Ήταν 3 Οκτωβρίου του 2007 όταν η ομάδα του Τάκη Λεμονή ταξίδεψε στη Βρέμη με σκοπό να κάνει μια καλή εμφάνιση απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Ωστόσο κανείς δεν περίμενε την κατάληξη της αναμέτρησης εκείνο το βράδυ.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά, καθώς ο Ούγκο Αλμέιδα έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, κάνοντας το έργο των Ερυθρόλευκων πιο δύσκολο από ότι ήταν στην αρχή. Αλλά τα πράγμα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικά για την ελληνική ομάδα.

Η ώρα περνούσε και οι Πειραιώτες πίεζαν για το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όλα αυτά μέχρι το 72ο λεπτό του ματς. Ο Κοβάσεβιτς σούταρε, ο Βάντερ απέκρουσε, όμως ο Ιεροκλής Στολτίδης έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.

Τα επόμενα λεπτά θα ήταν εφιάλτης για τους Γερμανούς που είχαν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους. Δέκα λεπτά αργότερα και ενώ το γήπεδο έχει… κατηφορίσει ο Χρήστος Πατσατζόγλου πιάνει ένα αδιανόητο σουτ εκτός περιοχής, κάνοντας το 1-2 και τρελαίνοντας τους 3.000 οπαδούς του Ολυμπιακού που είχαν ταξιδέψει στη Γερμανία.

Το σύνολο του Τάκη Λεμονή δεν είχε πει την τελευταία του λέξη στο παιχνίδι και στο 87′ μετά από σουτ του Ραούλ Μπράβο και κοντινό πλασέ του Κοβάσεβιτς, οι Ερυθρόλευκοι κλείδωσαν τη νίκη και πήραν ένα τεράστιο διπλό που ακόμα και σήμερα τους καθοδηγεί στους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ