Το Γιοβάνοβιτς VS Ολυμπιακός μεγάλο ατού του Παναθηναϊκού…

Το Γιοβάνοβιτς VS Ολυμπιακός μεγάλο ατού του Παναθηναϊκού…

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και θα βρει απέναντι τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που και σαν παίκτης αλλά και σαν προπονητής έχει βάλει δύσκολα στους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (20:30) στο Καραϊσκάκη τον Παναθηναϊκό για την 5η αγωνιστική της Superleague στο μεγαλύτερο ντέρμπι του ελληνικού αθλητισμού. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα βρεθεί για πρώτη φορά σε «αιώνιο» ντέρμπι, ως προπονητής του τριφυλλιού, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που θα κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό. Τόσο ως ποδοσφαιριστής αλλά και σαν προπονητής.

Ο έμπειρος Σέρβος έχει αντιμετωπίσει 16 φορές ως ποδοσφαιριστής του Ηρακλή τους ερυθρόλευκους και άλλες δύο ως προπονητής του «Γηραιού». Αυτό σημαίνει πως θα τεθεί απόψε αντίπαλος των πρωταθλητών Ελλάδας για 19η φορά συνολικά.

Ο Γιοβάνοβιτς με τον Ηρακλή πραγματοποίησε μια σπουδαία καριέρα στα ελληνικά γήπεδα. Συνολικά, σε 16 αγώνες, 13 για το πρωτάθλημα και 3 για το Κύπελλο, είχε απολογισμό μόλις τρεις νίκες, αλλά και 7 ισοπαλίες, κάτι που σημαίνει ότι σε μόνο 6 ματς έχει ηττηθεί από τους Πειραιώτες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιοβάνοβιτς έχει το στατιστικό ότι σε 8 ματς εκτός έδρας (όπως και το σημερινό) έχει φύγει αήττητος στα 4 με ισοπαλίες, ενώ έχει σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό το 1995 στο παλιό Καραϊσκάκη σε ήττα με 2-1.

Ως προπονητής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει βρεθεί δύο φορές αντίπαλος του Ολυμπιακού. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2002 για την τρίτη αγωνιστική ο Ηρακλής με γκολ του Φοφόνκα Έντερσον στο 92’ είχε πάρει ισοπαλία 2-2 στη Νέα Ευκαρπία, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου του 2007 ο Ολυμπιακός είχε επιβληθεί 2-0 του Ηρακλή στο Φάληρο την ημέρα της επετείου από το δυστύχημα της Θύρας 7.

Το γκολ του Γιοβάνοβιτς κόντρα στον Ολυμπιακό

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ