Οι «πράσινοι» τερματοφύλακες που έκαναν ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό (vids)

Οι «πράσινοι» τερματοφύλακες που έκαναν ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη και to10.gr θυμάται τους «πράσινους» γκολκίπερ που έκαναν ντεμπούτο με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός πήρε την ισοπαλία (0-0) στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική της Superleague, παρά τις απουσίες που είχε με μεγάλο πρωταγωνιστή και MVP του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο τερματοφύλακας των πράσινων «κατέβασε ρολά» στο φαληρικό γήπεδο και κράτησε ανέπαφη την εστία του κάνοντας αρκετές επεμβάσεις, ενώ αναμφίβολα ενέπνεε και σιγουριά στην άμυνα ανάγκης του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός όλη την εβδομάδα είχε αρκετά προβλήματα τραυματισμών και απουσιών, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μην υπολογίζει και στον Σωκράτη Διούδη. Έτσι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού πήρε φανέλα βασικού στο Καραϊσκάκη και αγωνίστηκε με περίσσια αυτοπεποίθηση.

To10.gr με αφορμή το ντεμπούτο του Ιταλού γκολκίπερ στο «αιώνιο» ντέρμπι το βράδυ της Κυριακής θυμάται τους «πράσινους» τερματοφύλακες που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με το τριφύλλι στο στήθος σε ένα τέτοιο παιχνίδι με τις περιπτώσεις να είναι συνολικά 3.

Αντώνης Νικοπολίδης

Ο πρώτος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού που έκανε ντεμπούτο κόντρα στον Ολυμπιακό δεν είναι άλλος από τον πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική ομάδα το 2004, Αντώνη Νικοπολίδη. Στις 25 Φεβρουαρίου του 1990, σε αγώνα που έγινε στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης» ο 19χρονος τότε Νικοπολίδης πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα σε ένα ματς που κέρδισε ο Παναθηναϊκός με 4-3.

Ο παλαίμαχος πλέον γκολκίπερ είχε πάει στον Παναθηναϊκό από την Αναγέννηση Άρτας το καλοκαίρι του 1989 και στις 25 Φεβρουαρίου του 1990 αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός, στο ντέρμπι των «αιωνίων». Αξίζει να σημειωθεί πως δεν… έβγαλε ολόκληρο το ντέρμπι, αφού χτυπήθηκε στο 67′ από πέτρα που πέταξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Αμπαδιωτάκη.

Κωνσταντίνος Κότσαρης

Ο δεύτερος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού που έκανε ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό δεν είναι άλλος από τον Κωνσταντίνο Κότσαρη στις 11 Νοεμβρίου του 2018 στο Καραϊσκάκη. Ο τότε γκολκίπερ του τριφυλλιού αγωνίστηκε για πρώτη φορά όταν μπήκε αλλαγή στο ντέρμπι στη θέση του Σωκράτη Διούδη, ο οποίος συγκρούστηκε σε μια φάση με τον Μπίμπαρς Νάτχο, σε μία σοκαριστική στιγμή όχι μόνο για τους παίκτες των δύο ομάδων, αλλά και για τους οπαδούς των γηπεδούχων. O 28χρονος γκολκίπερ αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο και έτσι ο Κότσαρης πήρε την ευκαιρία που περίμενε καρτερικά, ξέροντας ότι όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω του.

Αμέσως έδειξε ότι είναι ικανός να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα, αφού δεν επηρεάστηκε ούτε από την πίεση ούτε από την ατμόσφαιρα. Μάλιστα πραγματοποίησε μία εκπληκτική επέμβαση στο 83′ σε εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου. Τελικά εκείνο το ματς ήρθε 1-1, με τους «πράσινους» να μην μπορούν να διατηρήσουν το προβάδισμα που πήραν από την γκολάρα του Κάτσε στο 61′ και τους ερυθρόλευκους να ισοφαρίζουν με το γκολ του Σισέ στο 94′.

Τρία χρόνια μετά η ιστορία επαναλήφθηκε λοιπόν, με τον Διούδη να τίθεται ξανά νοκ άουτ και τον Μπρινιόλι να παίρνει και αυτός με τη σειρά του την δική του ευκαιρία και να την εκμεταλλεύεται στο έπακρον, δείχνοντας στον Παναθηναϊκό αλλά και στον Γιοβάνοβιτς πως είναι ένας τερματοφύλακας που μπορεί να στηριχτεί πάνω του.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ