Τα μυθικά λεφτά που πήρε ο Πάου Γκασόλ στο NBA – Αναλυτικά στοιχεία (pics)

Τα μυθικά λεφτά που πήρε ο Πάου Γκασόλ στο NBA – Αναλυτικά στοιχεία (pics)

Ο Πάου Γκασόλ ανακοίνωσε το τέλος της λαμπρής καριέρας του και to10.gr σας παρουσιάζει τα χρήματα που κέρδισε από τη διαδρομή του στο NBA.

Ο Πάου Γκασόλ ανακοίνωσε επίσημα την απόσυρσή του από το αγαπημένο του μπάσκετ, βάζοντας τέλος σε μια πλούσια καριέρα γεμάτη διακρίσεις. Οι καλοί παίκτες όμως, όπως εκείνος, αμείβονται και με καλά χρήματα και το 10.gr σας παρουσιάζει τα συμβόλαια της καριέρας του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ο Πάου μπήκε στον «μαγικό κόσμο» το 2001, σε ηλικία 21 ετών, με τους Μέμφις Γκρίζλις να τον επιλέγουν στο νούμερο 3 του ντραφτ του 2001, υπογράφοντάς τον για τρία χρόνια με ένα συμβόλαιο 8.78 εκ. δολαρίων.

Τελείωσε την νπρώτη σεζόν με μέσο όρο 17.6 πόντους και 8.9 ριμπάουντ, παίρνοντας το βραβείο του ρούκι της χρονιάς και αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Βελτιώθηκε την επόμενη σεζόν σε πόντους, φτάνοντας τους 19, μαζί με 8.8 ριμπάουντ μέσο όρο, δείχνοντας ότι δεν θα αργούσε η ώρα που θα γινόταν all star.

To 2004 υπέγραψε εξαετή επέκταση συμβολαίου, συνολικής αξίας 86.5 εκ. δολαρίων. Δυό χρόνια αργότερα «έσπασε το φράγμα» των 20 πόντων, αριθμώντας 20.9 μέσο όρο, μαζεύοντας και 8.9 ριμπάουντ.

Μπορεί να μην πήγαινε πολύ μακριά με τις «Αρκούδες» αλλά προσέλκυε το ενδιαφέρον άλλων ομάδων με μεγαλύτερες βλέψεις, με τους Λος Άντζελες Λέικερς να βρίσκονται ανάμεσά τους.

Τον Φεβρουάριο του 2008 οι «Λιμνάνθρωποι» κατάφεραν να τον αποκτήσουν σε ανταλλαγή με τους Γκρίζλις και να απαλλαγούν παράλληλα από τον Κουάμε Μπράουν, με μοναδικό τίμημα (κι αυτό φάνηκε πολύ αργότερα) την παραχώρηση δικαιωμάτων του αδερφού του Πάου, Μαρκ Γκασόλ, σε μια εν τέλει win-win συμφωνία.

Το 2009 υπέγραψε τριετή επέκταση αξίας 57 εκ. δολαρίων κι έζησε τις πιο ένδοξες μέρες του στο Hollywood, κατακτώντας δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα τη διετία 2009-2010.

Μετά το δεύτερο πρωτάθλημα όμως το σκηνικό άρχισε να αλλάζει για εκείνον, με αποκορύφωμα την έλευση του Μάικ Ντ Άντόνι το 2013, που τον μετέτρεψε περισσότερο σε στατικό σουτέρ, στερώντας του το παιχνίδι στο post.

Έτσι έφυγε ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2014, υπογράφοντας στους Σικάγο Μπουλς για τα τρία επόμενα χρόνια, με συνολικές αποδοχές 22.3 εκατ. δολάρια. Την πρώτη του σεζόν στους «Ταύρους» είχε μέσο όρο 18.5 πόντους και 11 ριμπάουντ, δείχνοντας ότι κάθε άλλο παρά «τελειωμένος» ήταν.

Από τα 22.3 εκατ. πήρε τελικά λίγο πάνω από 14, καθώς δεν εξάσκησε το δικαίωμά του να μείνει και τρίτη χρονιά στην «πόλη των ανέμων», αποφασίζοντας να φύγει ξανά προς τη Δύση, επιλέγοντας αυτή τη φορά τους Σπερς, συμφωννώντας μαζί τους για διετές συμβόλαιο αξίας 31.7 εκατ. δολαρίων.

Τα «Σπιρούνια» τον έκοψαν από το ρόστερ τον Μάρτιο του 2019, επιτρέποντάς του να κάνει μια νέα αρχή σε άλλη ομάδα και πήγε αρχικά στους Μπακς κι αργότερα στους Μπλέιζερς, με τους οποίους συμφώνησε για ένα έτος έναντι 2.56 εκατ. δολαρίων, έχοντας όμως τεράστια προβλήματα, πριν ακόμα από την αποχώρησή του από το Σαν Αντόνιο, με αποτέλεσμα να μένει ουσιαστικά μόνο τυπικά στα ρόστερ των δύο ομάδων, κυρίως για λόγους εμπειρίας και καθοδήγησης.

Το συνολικό ποσό που αποκόμισε στην καριέρα του προκαλεί ίλιγγο, «αγγίζοντας» τα 221 εκατ. δολάρια (220.990.766 για την ακρίβεια), χρήματα που εξασφαλίζουν αυτόν και την οικογένειά του για δέκα ζωές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ