ΑΕΚ – Επιστρέφει σε δικό της σπίτι 25 χρόνια μετά (vids)

ΑΕΚ – Επιστρέφει σε δικό της σπίτι 25 χρόνια μετά (vids)

Ύστερα από 25 χρόνια προσφυγιάς η ΑΕΚ ετοιμάζεται να μπει κι επίσημα στο νέο της σπίτι, έστω και μακριά από τα... πάτρια εδάφη της Νέας Φιλαδέλφειας. Από το πρώτο ματς στο «Γεώργιος Μόσχος» το μακρινό 1989, μέχρι την αποψινή πρεμιέρα της στα Λιόσια μεσολάβησαν πολλά.

Τελικά η μπασκετική ΑΕΚ θα μπει πρώτη στη νέα της έδρα, κερδίζοντας για μερικούς μήνες την ποδοσφαιρική. Έστω κι αν ακόμη το κλειστό στα Άνω Λιόσια θέλει δουλίτσα για να φτάσει στη μορφή που ονειρεύτηκε ο Μάκης Αγγελόπουλος και οι συνεργάτες του, η Ένωση είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της στο καινούργιο της σπίτι, με αντίπαλο τη Λάρισα (20:00) για τη δεύτερη αγωνιστική της Basket League.

Ένα παιχνίδι ιστορικό, αφού θα βάλει τέλος ουσιαστικά σε 25 χρόνια προσφυγιάς για τους «κιτρινόμαυρους» που όπως και στο ποδόσφαιρο, γύρισαν όλη την Αττική μέχρι να στεριώσουν τελικά στη Φυλή. Γιατί σε αυτές τις 2,5 δεκαετίες, η ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε πολύ. ΟΑΚΑ, Ζωφριά, Πατήσια και Γλυφάδα αποτέλεσαν κατά καιρούς την έδρα της ομάδας η οποία είχε ανάγκη όμως από ένα σπίτι. Ένα γήπεδο το οποίο θα νιώσει πραγματικά σπίτι της.

Από την Νέα Φιλαδέλφεια στην Φυλή

Όπως ήταν – έστω και για πολύ λίγο – το «Γεώργιος Μόσχος». Η ιστορική έδρα του Δικεφάλου στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία πήρε τον όνομά της από τον μυθικό άσο της φουρνιάς του 1968 που έφυγε τόσο νέος, πλάι του «Νίκος Γκούμας», ξεκίνησε να χτίζεται το 1979 και παρά το ότι το αρχικό πλάνο προέβλεπε ολοκλήρωση του έργου σε τρία χρόνια, τελικά αυτό συνέβη δέκα χρόνια αργότερα, το 1989.

Εκεί η ΑΕΚ αγωνίστηκε για επτά μόλις χρόνια αφού το 1996 ο Γιάννης Φιλίππου αποφάσισε τη μετακόμιση της ομάδας στο ΟΑΚΑ. Χρόνια δύσκολα σε αγωνιστικό επίπεδο αφού οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν μακριά από τίτλους και διακρίσεις. Τον Μάιο του 2003, το κλειστό γκρεμίστηκε μαζί με το γήπεδο του ποδοσφαίρου με την ΑΕΚ να μένει και τυπικά άστεγη.

Το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ στο «Γεώργιος Μόσχος» ήταν με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 88-87 και χάλασαν τη γιορτή της Ένωσης η οποία ετοιμάζεται και πάλι να μπει σε δικό της σπίτι, με την ελπίδα βέβαια αυτή τη φορά το ποδαρικό να γίνει με το… δεξί και να αποτελέσει το έναυσμα για νέες και μεγάλες επιτυχίες.

Ήταν 22 Ιουνίου του 2020 όταν η ΑΕΚ και ο Μάκης Αγγελόπουλος πήραν και επίσημα τα κλειδιά των Άνω Λιοσίων, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό με την παρουσία μεταξύ άλλων της ΓΓΑ, του Δήμου Φυλής και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. «Η βασίλισσα ΑΕΚ μπαίνει στο παλάτι της», είχε δηλώσει εκείνη τη μέρα περιχαρής ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ που μετά από πολλά χρόνια κατάφερε να δώσει και πάλι όραμα σε ένα τμήμα που η αλήθεια είναι πως βρισκόταν στην απόλυτη παρακμή για πολλά χρόνια, μέχρι να αναλάβει εκείνος τις τύχες του.

Πλέον η ΑΕΚ είναι έτοιμη για ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αλλά έχει πολλή δουλειά μπροστά της. Τόσο στο γηπεδικό κομμάτι που χρειάζονται πολλά ακόμη για να γίνει το κλειστό των Λιοσίων το παλάτι που ονειρεύτηκε ο Μάκης Αγγελόπουλος αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο, ώστε να δημιουργηθεί μία ομάδα αντάξια της νέας της έδρας. Η αρχή όμως έγινε και ο κόσμος της ΑΕΚ καλείται να τώρα να στηρίξει έμπρακτα αυτή τη νέα προσπάθεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ